Igaz, hogy Pécset és környékét 1920-ban majdnem elcsatolták?
Ide figyelj, 6-os kommentelő!
Elmész te a sunyiba, "nagymagyarkodik" a jó nénikéd!
Tüke, azaz tősgyökeres pécsiként mondom, valószínűleg arra a sorsra jutott volna a városom, hogy egy lepukkant, magyartalanított szerb putriként végezze.
Nagy örömödre én talán meg sem születtem volna, mert elűzik vagy lemészárolják a Pécsen maradt magyarokat (az én felmenőim köztük lettek volna).
1921-ben hatalmas felszabadult ünneplésben részesítették a bevonuló magyar honvédeket; virágeső, utcabál, éljenzés.
Meglátszik, hogy 3 év alatt mennyi nyomorúság és megaláztatás halmozódott fel a pécsi polgárokban.
Pedig "csak" 3 év volt.
" Hogy itt nagymagyarkodtok"
Te meg visítozol!
El lehet menni innét ha nem tetszik, megmondta a vezéred is. :)
"mert akkor nem Keleti, hanem Nyugati város lett volna, ugyanis Jugoszlávia hiába volt kommunista ország, nem függött a Szovjetuniótól és a Nyugathoz tartozott!"
Mtől volt "nyugati" az a barbár csűrhe? Mennyi hülyeséget összehazudoztál itt, inkább mentél volna tüntizni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!