Miért nem nézik a politikusok azt, hogy mi lenne jó az országnak?
Itt az a baj (és nem érdekel, ha lepontozás lesz), hogy minden állampolgár azt hiszi, hogy ő jobban tud mindent a politikusoknál. És majd ő megmondja, hogy nekünk mi a jó.
Nem véletlenül kell annyit tanulni, amennyit és ha megnézed, hogy hol végeztek a politikusok: mind neves egyetem.
Itt a főbaj nem az, hogy nem értenének hozzá - hanem az, hogy mindenki mást akar és ebből egy hatalmas gubanc kerekedik. Ráadásul az a beszédstílus, ami mostanában a parlamentben megy, komolyan kérdezem, 21. századi diplomás magasvégzettségű emberek beszélnek így egymással?
+ a média rengeteg mindent eltorzít, többek között ezt is....
Mert onnantól kezdve, hogy ők odakerültek a húsos bödön közelébe, magasról tesznek arra, hogy az átlag kispistának mi a baja. A lényeg, hogy neki most jó, leakasztja a milliókat, és csak annyi az érdeke, hogy négy év múlva is megválasszák, pont ugyanilyen okból. A parlamentben csak műbalhé megy, a lényeg, hogy hogyan nyerjük meg a választókat azért, hogy minket juttassanak hatalomra. Sokan nem ismerik fel, hogy végülis mindegyik párt csak hangzatos ígéretekkel jön, amiből nem lesz semmi.
Személyes példa: újító szellemiségű fiatalként kerültem be egy munkahelyre, teli lelkesedéssel, újító szándékkal, és tényleg szerettem volna, ha apróbb reformokkal mindenkinek jobb legyen, de ehhez az kellett, hogy a vezetők egy kicsit megerőltessék magukat anyagilag, és az állami támogatást ne egymás között osszák szét, hanem a cég infrastruktúrájának feljesztésére szánják (amire végülis megítélték a támogatást). Eleinte az idősebb kollegák még örültek nekem, látták, hogy van hova fejlődni, és tudták, hogy nagyon okos dolgokat mondok. Másfél év múlva mégis kirúgtak, és miért? Mert kerek perec megmondtam, hogy ahhoz, hogy mindenki fejlődjön, le kell mondaniuk a személyes jutalékok nagy részéről. Még hogy ezentúl kevesebbet keressenek? Na neeee... Inkább maradjon minden a régiben, üljünk negyven éves bútorok között tizenöt éves rozzant számítógépeket püfölve, de maradjon meg a vezetők fizetése a fusipénzekkel együtt.
Ez a mentalitás egyébként jellemző az egész országra: inkább üljünk továbbra is a retyóban, csak nekem, személy szerint és per pillanat legyen jó. Ameddig ez a szemlélet nem változik, ott maradunk, ahová kerültünk.
szerintem a miédia otthon nagy ludas ebben a politikai zürzavarban.
más országokban nem szól a média ennyire a politikárol. hiába nézek otthon híreket vagy olvasok a neten szinte semmiröl nem szol csak politikárol. más országokban is van politikai vita máshol is elégedetlenek az emberek de a média teljesen másrol beszél. sokkolja ottthon a szegények bemutatásával (fokusz és barátai) nem hogy jó kikapcsolo show-t mutatna. média szemét modón játszik az emberekkel.
nem kellene ezt így leszűkíteni.
a politikusok nem rosszabbak, vagy jobbak, mint az emberek általában.
Ha megnézed az emberek is csak arra gondolnak, hogy nekik most mi lenne a legjobb. Egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy mi lesz 5-10-15-20 év múlva. Ha őket nem érdekli, akkor a politikusok minek foglalkoznának vele? Meg sem választanák őket.
Majd ha tönkremegy az ország, akkor talán az emberek is felébrednek és akkor lehet majd talán valamit csinálni.
A politikusokat egyáltalán nem érdekli az ország sorsa és ez független bármiféle végzettségtől, vagy beszédstílustól.
Egy politikustól hallottam:
A politikai pártok egyetlen célja: a következő választást megnyerni. Minden más mellékes.
Ez néha egybeesik az ország érdekeivel, máskor nem.
Én még hozzáteszem: + korrupció + csalás + rokonok, barátok előnyösebb helyzetbe való juttatása
Mindezek után jöhet az országérdek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!