A rasszizmus emberi gonoszság vagy okkal alakul ki?
"Amúgy semmi bajom a négerekkel, amíg Afrikában maradnak; a cigányokkal, amíg Indiában vannak; és általában minden nem fehér emberrel, aki a saját országában marad. "
A fehér emberek ezek szerint jöhetnek? Csak a más bőrszínűekkel van baj? Jöhetnek a románok, albánok, szerbek stb?
"Sőt, van roma ismerősöm, akivel bármikor szívesen beszélgetek, sokat dolgozik nekem, megbízok benne, beengedem a lakásomba.
Tehát nem egy elvakult nézet, vagy az ismeretlen miatti félelem irányít, hanem a tapasztalat."
Éppen ezért nem vagy rasszista. Különben őt sem engednéd be a lakásodba, mert nem az egyéni értékrendje számítana, hanem az, hogy milyen rasszba tartozik, amit pedig a tapasztalataid alapján általános negatívnak ítélnél meg.
A rasszizmus butaságból, egyszerűségből és a közösséghez tartozási vágyból alakult ki.
Mert itthon 14 éves kislányok Slipknot pólókban büdösniggereznek, amikor életükben nem beszéltek még egynél többel sem, nemhogy akármilyen negatív tapasztalatuk legyen velük szemben. Egyszerűen ezt tanulták a "nagyoktól", a 18 éves rocker haveroktól a hétvégéken a kocsmákban. Ők meg az ő "nagyjaiktól", a 30 éves kőművessegédektől ugyanott.
Meg persze hozzájárul az is, hogy kényelmes dolog rasszistának/egy csoportot hibáztatónak lenni. Ld. az egyszerű emberek között elterjedt (kivételesen nem rasszista) véleményt a devizahitelekről: a bankárok tehetnek mindenről, mink csak az áldozatok vagyunk, mert ugye megérdemeltük a 45"-s lapostévét és a Kanári-szigeteki nyaralást akkor, amikor a Lalinak két nyárig jól ment a kőműveskedés.
Nem véletlen, hogy fordított korreláció van a rasszizmus és kötődő fóbiák ill. az iskolázottság között.
"Norvégia fővárosában minden beazonosított erőszakoló színesbőrű"
Viszont nem minden színesbőrű erőszakoló. Tetszik már érteni?
14-es kommentelő,
valamiért kipécézted magadnak a kőművessegédeket, mintha te különb lennél náluk. Becsületes, kétkezi munkás embereket helyből lenézed, kollektíve lerasszistázod, rágalmazod őket.
Te nem bőrszín, hanem foglalkozás és iskolázottság szerint diszkriminálsz embereket. Bravó!
Ha nem lennének kőművesek, te a puszta közepén egy fűcsomón neteznél és nem házban!
Megjegyzem a bankárokkal ellentétben a kőművesek legalább értéktermelő munkát végeznek.
Vicces gyerek vagy, lebutázod a rasszistákat, majd beskatujázod a Slipknotot hallgatókat, a fiatal rockereket, az idős rockereket, a devizahiteleseket és a kőműveseket.
Azt hiszem, kiállítottad a szegénységi bizonyítványod és saját magadnak lőttél gólt.
Egyébként én 14 évesen hallgattam rockzenét, hallgattam sklipnotot és mégsem utáltam a négereket. Soha nem hallottam még ilyen stílusú embert négereket szidni.
A devizahitelesek nem a bankárokat szidják, hanem az átverésüket nehezményezik. Ajánlottak nekik egy biztonságos, kiszámítható hitelt, amit jóhiszeműen felvettek, mert szükségük volt rá. Vállalták a szerződésben megállapított törlesztőrészleteket. Ezek viszont 3-4X-esükre növekedtek, ez nem volt kiszámítható. Visszafizettetik velük a felvett összeg többszörösét. Ráadásul a devizához semmi köze nem volt a hiteleknek, csak papíron számolták őket deviza alapon. Ha szerinted ez korrekt, akkor nem ők a buták, hanem te.
A baj nem a buta emberekkel van, hanem az olyan butákkal, mint te, akik okosnak hiszik magukat. Ők okoznak rengeteg problémát.
"ezt a turulcsakra is megmondta, a matektanárok meg mind elnyomó zsidók, akik hazudnak."
Ezt mondatrészt gondolom gyógyszerészed és kezelőorvosod tudja megmagyarázni...
Megbélyegzésben, beskatulyázásban élen jársz.
Amit a kőművesekről mondtál, azért anno a 12 kőműves téged falazott volna be Kőműves Kelemenné helyett a dévai vár falába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!