Hogy van az, hogy miközben a magyar jobboldalon a legnagyobb hazaárulónak tartják Kun Bélát, addig az unokája beszédeit meg áhítattal hallgatják és kitüntetik?
Mert egészen más, ha csak vérrokonság van, és más, ha abban a környezetben nő föl.
pl. Toroczkai László ükapja a kommunista vérbíró, Tutsek Gusztáv. Toroczkai nem véresszájú komcsi (épp ellenkezőleg, antikommunista), mert a szülei keresztény konzervatív nevelésben részesítették.
Ezzel szemben Bauer, Pető ávós szülei (a hírhedt "körmös" Bauer)a Kossuth-téren 1956-ban ártatlan civilek közé lőttek, brutális, gyilkos, magyarellenes ávósok voltak és ahogy a mellékelt ábra mutatja, Bauer Tamás és Pető Iván is kellően hungarofób.
Minden nevelés kérdése.
A vörös grófot, Károlyi Mihályt az egész családja kitagadta.
Számtalan hasonló példa van.
Attól függetlenül, hogy minek minősíted, az igazság nem lesz urban legend...
Mindenesetre érdekes mód azzal nem foglalkozol, hogy 1956 október 25-én Bauer és Pető ávós szülei lőttek a Kossuth téren a tömegbe, aminek nyomán több ezer halott és sebesült volt.
Én tényeket állítok.
Először te adj hiteles forrást arról, hogy a "körmösözés" csak egy "urban legend".
_Nincs_kollektív_bűnösség_. Mikor fejezitek ezt már be?
A mai balodali politikusokkal pedig nem az a baj, hogy kik voltak a szüleik. Hanem hogy ők maguk voltak azok, akik '89 előtt KB tagok, miniszterek, a rendszer különböző prominens vezető tagjai voltak. Őkkel magukkal van baj, nem a felmenőikkel. Nem is tudom, honnan jött ez. Az, hogy az "MSZMP utódpártja az MSZP", nem azt jelenti, hogy azon személyek utódai vannak benne, hanem konkrétan a maguk korábbi MSZMP-tagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!