Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lett azzal a 2-ős állampolg...

Mi lett azzal a 2-ős állampolgár összeírassál? Hogy a képviselők közül kik.

Figyelt kérdés
Van valami fejlemény?
2013. ápr. 10. 09:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

az ombudsman azt állapította meg, hogy az nyilvános adat, hogy melyik képviselő kettős állampolgár, de az nem, hogy melyik másik államnak az állampolgára.

Magyarán a kettős állampolgárságú képviselőket lehetne "listázni", de csak az izraeli kettős állampolgárok képviselőket nem - így meg már rögtön nem volt már érdekes a jobbik számára.

Egyébként tényleg nagyon jó kérdés, remekül rámutat a jobbikos képmutatásra, hogy mennyire nem a kettős állampolgárok érdekelték őket általában, csak zsidózni akartak már megint egy jót.

2013. ápr. 10. 10:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Én így is kíváncsi lennék. Sőt, már akkor tudni akarom, mikor valakire szavazni kell.
2013. ápr. 10. 10:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha lehet majd a Parlamentben román-magyar kettős állampolgár, akkor miért ne lehetne más kettős állampolgár is?
2013. ápr. 10. 10:44
 4/13 anonim ***** válasza:

"Én így is kíváncsi lennék. Sőt, már akkor tudni akarom, mikor valakire szavazni kell."

Mivel a kettős állampolgárság ténye "közérdekből nyilvános személyes adat", ezért gondolom te is, mint magyar állampolgár, kezdeményezheted ennek a nyilvánossá tételét.

Nem vagyok jogász, nem tudom, hogy mi módon megy ez meg kihez kell fordulni, erről szerintem tegyél ki egy külön kérdést a törvények, jog kategóriában, hogy egy ilyen közérdekből nyilvános személyes adatot hol kell lekérni.

2013. ápr. 10. 10:52
 5/13 A kérdező kommentje:

1# írta:

"nyilvános adat, hogy melyik képviselő kettős állampolgár, de az nem, hogy melyik másik államnak az állampolgára."

Ebből arra gondolnék, hogy az interneten közzé kell tenni.

2013. ápr. 10. 10:57
 6/13 anonim ***** válasza:

"Egyébként tényleg nagyon jó kérdés, remekül rámutat a jobbikos képmutatásra, hogy mennyire nem a kettős állampolgárok érdekelték őket általában, csak zsidózni akartak már megint egy jót."

Ha néznéd a parlamenti közvetítést, nem állítanál ilyeneket.

Azért vetődött fel a kérdés, mert épp Izraelről volt szó a vitában. Ennyi.

Mellesleg, ha jól tudom nem Kongói Köztársaság elnöke jelentette be, hogy felvásárolják Magyarországot. Ez a felvásárlós duma felér egy hadüzenettel.

Ha Orbán Viktor tenne hasonló kijelentést egy másik országra, akkor tíz percen belül szőnyegbombáznák Magyarországot. Na ez a képmutatás.

Egy képviselő elvileg az ország és azon belül is az én érdekemet képviseli, ezért kutya KÖTELESSÉGE MINDEN adatot megadni magáról, a lábméretétől a vagyonnyilatkozatáig.

Egy megvesztegethető politikus nemzetbiztonsági kockázat.

pl. zsarolható azzal, hogy titokban homoszexuális, megcsalja a feleségét, piszkos üzleteket kötött, állambiztonsági múltja van stb.

Ezért kéne nyilvánosságra hozni az ügynöklistákat is.

Igen, mindenkiről mindent tudni kell, aki erre nem hajlandó, az mehet havat lapátolni.

NEM KÖTELEZŐ KÉPVISELŐNEK MENNI!

2013. ápr. 10. 12:50
 7/13 A kérdező kommentje:

"Igen, mindenkiről mindent tudni kell,...." -aki tőrvényeket szavaz meg.

Én azt hittem ez így is van. -meglepő hogy nincs egy összefoglaló oldal erről.

2013. ápr. 10. 14:04
 8/13 50felett ***** válasza:
#6. ott a PONT!
2013. ápr. 10. 18:24
 9/13 anonim ***** válasza:

"Ha Orbán Viktor tenne hasonló kijelentést egy másik országra, akkor tíz percen belül szőnyegbombáznák Magyarországot. Na ez a képmutatás. "

Az EP választáson a jobbik azzal szöveggel kampányolt, hogy "visszafoglaljuk Európát' - nem hogy külföldön nem lett belőle semmi, de "valahogy" azzal kapcsolatban itthon is mindenki értette, hogy ez egy hangzatos politikusi frázis, nem pedig szó szerint kell érteni, nem valós háborús meg hódítási célokat jelent. Még a sok agyatlan jobbikos f@sz is ezt rögtön levágta.

De persze a Simon Perez szövegnél ez az józan paraszti ész már rögtön nem működik "érdekes módon", és ennyi év után is erre veri a sok droid a ványadt kis cerkáját - ami már csak azért is übergáz, hiszen a teljes beszéd pont arról szólt, hogy az izraeli gazdaság már talpra állt, így a külföldön sikeres izraeli befektetők most már nyugodtan hazavihetik a pénzüket, hogy Izraelben fektessenek be, az ottani gazdaságot lendítsék fel. Ebből sikerült azt a 40 másodpercet kiragadni, amin Peresz a külföldi sikereket méltatja, ÉRTELEMszerűen nem szó szerint értendő, már csak azért sem, hiszen ez egy angolszász nyelvből átvett kifejezés.

Szóval marha érdekes, hogy a sok jobbikos agyatlan droid f@sznak az nem okoz áthághatatlan szellemi kihívást, hogy ha Vonáék kampányolnak valamilyen hangzatos szöveggel, akkor azt értelemszerűen nem szószerint kell érteni, de ugyanezt a szintet Peresz esetén már nem sikerül megugrani.

Ez, fiacskám, a képmutatás - és a pofátlanság, a sunyiság és primitívség.

2013. ápr. 10. 21:55
 10/13 anonim ***** válasza:

68-aska visszatért, a stílus maga az ember.

Tudom, hogy állítólag az orvos nagypapádat elvitték a gonosz nácikok, de attól még nem kéne Perezt (nem Peresz)

mentegetni és a magyarságot mocskolni.

Egész más, ha egy magyar kis párt egyik embere mond valamit, és más, ha a világ legbefolyásosabb államának elnöke jelenti ki, hogy felvásárolják Magyarországot.

Ez bizony hadüzenet.

A felvásárlás azt jelenti, hogy megszerzik az uralmat Magyarország felett.

Akié a föld, azé az ország.

Magyar termőföld százezer hektárszám kerül külföldi kézbe és izraeli lakóparkok épülnek.

Annak idején Palesztina meghódítása is a földek felvásárlásával kezdődött.

68-aska, az elvakult magyargyűlöleted miatt vezeted félre a lakosságot.

2013. ápr. 10. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!