Köznapi nyelven mit értünk Magyarország államháztartási hiányán? És az állam ezt milyen módon tudja csökkenteni?
Egyrészt fizetjük vissza a felvett nemzetközi hiteleket és kamatait, másrészt aki állampapírt vásárol, tehát ilyen módon "hitelezi" az államkasszát, annak is jár utána kamat. Nagy befektetési vállalatok nagyon sok magyar állampapírt vásároltak, pl. Templeton.
Azt pedig csak remélni tudom, hogy örökre megtanuljuk, hogy hitelt csak jó eséllyel megtérülő beruházásra használhatunk fel, soha többé nem osztjuk szét a nép között, hanem munkahelyet teremtünk nekik.
Köznapi nyelven azt, amit a legkisebb állam, azaz a család részeges tagja a nyugdíján felül hitelre megiszik..egyre több lesz a tartozás, valaki mindig ad kölcsön..
az állam is ilyen...a vezetésnek, a közösségnek költségei vanak, ami nem fedezhető csak adóból..tehát valakitől kölcsön kell kérni ..
nagylábon él az állam, nagy kölcsön, szerényebben, kis kölcsön, vagyis hiány...csökkenteni? sehogy.
Előttem előtti na nehogy már az imf től kelljen kölcsönkérni az államnak hogy jóskapista sörét ki tudjuk finanszírozni ,szerintem te el vagy tévedve.
Az egész hiteltartozásosdi egy nagy szemfényvesztés inkább olvass Drábik ot vagy jutub https://www.youtube.com/watch?v=GgDefJINwyw
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!