Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek szükséges egy...

Szerintetek szükséges egy népszavazás az EU-ból való kilépés kérdésében?

Figyelt kérdés

Távol áll a valóságtól, mert nem úgy tűnik, hogy a Parlament bármiről is hajlandó lenne népszavazást indítani.

Viszont érdekel Ti mit gondoltok.

2013. ápr. 6. 12:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Az is jó lenne, ha népszavazás nélkül lépnénk ki.
2013. ápr. 6. 18:02
 22/29 A kérdező kommentje:
2013. ápr. 6. 18:52
 23/29 anonim ***** válasza:

500 trillió dolláros Róccsild vagyon, nem rossz, nem rossz...

Meg egy csomó hamis adat illetve ellenőrizhetetlen állítás néhány konteós elemmel tarkítva. Az Internet sokat elbír.

2013. ápr. 6. 19:05
 24/29 anonim ***** válasza:
59%

A cég ahol dolgozom, EU pályázaton nyert közel 100 millió forintot fejlesztési célra (gyártó gép beszerzése), ha nem lenne EU, nem tudták volna megvenni azt a gépet, amin jelenleg én dolgozom, tehát EU nélkül:

nincs pénz -> nincs gépvásárlás -> nincs munkám

Szerintem elég sokat köszönhetünk az EU-nak, mert rengeteg pénzt pumpált már ide, Viktor király meg csak a küszöbükre szarik, mert ő nagy büszke Magyar. Én leszarom ki magyar, ki zsidó és egyéb, vagy hogy az EU meghatároz pár dolgot nekünk, engem az érdekel, hogy ne dögöljek éhen... Márpedig ha az EU-ból nem érkezik pénz a céghez én valószínűleg a villanyszámlát se tudtam volna befizetni. Mi csak jól járunk az EU-val. A gazdag országok meg csak pumpálják a pénzt az ilyen csóró országokba, mint amilyenek mi vagyunk, vagy a görögök.

2013. ápr. 6. 19:18
 25/29 A kérdező kommentje:

Hát mindenki máshogy látja a dolgokat. Viszont biztos, hogy az Unió nem fog tartani örökké, hamarosan szétesik.

Más: igen, bárki kitalálhatta azokat a számokat, de minden konteónak van alapja. Olyan könnyen lehet ilyenekre mondani azt, hogy konteó, mint amilyen könnyen mondják a nemzeti érzelműekre azt, hogy rasszista.

2013. ápr. 6. 19:35
 26/29 anonim ***** válasza:

Honnan tudod hogy hamarosan szétesik? Kristálygömb vagy mi?

Amúgy az nyilvános hogy mennyit fizetünk be ahogy az is hogy mennyit osztottak szét eddig pályázatokra pl. Már az jóval több amit befizetünk, és akkor még az egyéb juttatásokról még szó sem volt. Mi az unióból rengeteget profitálunk, ha kiszállnánk elég nagy gáz volna. A kérdés inkább az hogy Németország meg a többi vezető állam meddig tűri hogy az ilyen vadkeleti lepratelepen a pályázati pénzek felét lenyúlják.

2013. ápr. 6. 19:48
 27/29 A kérdező kommentje:
2013. ápr. 7. 12:19
 28/29 anonim ***** válasza:

24-es

""A cég ahol dolgozom, EU pályázaton nyert közel 100 millió forintot fejlesztési célra (gyártó gép beszerzése), ha nem lenne EU, nem tudták volna megvenni azt a gépet, amin jelenleg én dolgozom, tehát EU nélkül:

nincs pénz -> nincs gépvásárlás -> nincs munkám""

Azért nem kell anyira ny.lni a nyugat seggét!

Az EU előtt is voltak fejlesztések épűltek gyárak - utak -iskolák stb... és EU nélkűl is lennének.

Az EU adott a cégednek 100 milliót , hogy a rabszolgái legyetek és ennek a többszörösét kiviszi majd cégedtől évek alatt - haszon nélkűl nem adna pénzt "csak úgy"

2013. ápr. 7. 23:55
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Ne csak a pénzt nézzük amit kaptunk (?), hanem, hogy mi minden szűnt meg. Csökken a születések száma, elvándorol a fiatalság. A bérek vásárlóértéke kb. a '78 - asnak felel meg.

A népszavazás vicc volt, úgy állították be, hogy mintha a "akarsz nyugati életszínvonalon élni?" lenne a kérdés. Persze, hogy akarunk. Ehhez képest nem volt elsöprő a részvétel. Egyébként céloztak is rá, hogy ha a "nem" - ek nyernének, addig szavaztatják a népet, míg nem jön össze az elé "igen". Finoman szólva a tájékoztatás sem volt teljeskörű.

Aztán mi épült? 9 év hosszú idő, ez idő alatt egy mégoly szegény országban is épült volna ez - az. Én valahogy nem látom a robbanásszerű fejlődést. És, még egyszer: rengeteg téren visszalépés történt. Persze, épültek szép játszóterek, kutya - wellnes. Mindenki ismer valakit, akinek a valakijének a barátjának ismerőse kapott valami pénzeket.

Beleszólnak mindenbe. Én nem vagyok Fidesz - barát, de ezt szavazta a nép. Alig egy év múlva le lehet váltani őket. Erre beledumálnak Brüsszelből. Most jó a demokrácia vagy sem? A kifli görbületétől, a disznó labdájáig (létezik, láttam), addig hány liter pálinkát főzhetünk, mindent előírnak. HACCP előírás, nem lehet zsíroskenyeret kapni a kocsmában. Melegfelvonulás, Critical Mess, kisebbségek védelme, minden féle - fajta elhajlást, aberrációt tolerálunk, de az EU - s bér - szerény leszek - kb. felét sem tudtuk elérni. Aki sosem lép határt, annak mennyire lett jobb az élete? Szerintem semennyire. Én vagyok az elmaradott balkáni, hogy ez nem tetszik?

A határok megszűntek, ez jó. Csak ehhez nem feltétlenül kell EU. Turistaként Norvégiába menet meg sem kell megállni a határon. A szintén nem EU - s Izland vámúnióban van az EU - val. Ezt meg is tarthatnánk EU - n kívül mi is.

Lehet vitatkozni, én sem vagyok szakember, csak ha azt hallom, hogy a tagságunknak nincs alternatívája, az valahonnan ismerős.

Végül is, elméletileg Észtországnak vagy Litvániának is lett volna joga kilépni a Szovjetunióból. Elméletileg...

2013. ápr. 22. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!