Te elviszed a Jobbikos lakossági fórumra nagyit meg papit, anyut meg aput?
A fiatalok internetfogyasztók. A világképüket nem a hagyományos médiumok, tévék, rádiók, újságok formálják, hanem a világháló. A világháló pedig a legszabadabb médium. A hagyományos médiumokban az van, amit az azt irányító tulajdonos és a mögötte álló politikai erő megenged, az interneten meg minden fent van. A fiatalok így szabadon juthatnak információhoz, és ez alapján dönthetnek, míg az idősek nagy része ki vannak szolgáltatva a tévének, a rádiónak és újságjaiknak. Hozzájuk ezáltal a Jobbik alig jut el, és az a kevés is erősen torzított, lejáratott. Persze, hogy ezután nem is kíváncsiak ránk. Pedig én azt állítom, hogy ha az idősek is megkapnák ugyanazokat az információkat, mint a fiatalok, akkor a népszerűségünk ott is jelentősen megnőne – jelentette ki Vona Gábor.
Mit lehet tenni? Nyilván azt nem várhatjuk el, hogy hirtelen minden nagyi elkezd majd netezni. Azt is látni kell, hogy egy bizonyos korban az ember már amúgy is nehezen vált pártot. Aki többször szavazott már a Fideszre, MSZP-re, nagyon nehezen módosítja a véleményét. Egyetlen lehetőségünk van, hogy érdemi fordulatot érjünk el. Ez pedig, hogy ott lépünk, ahol tudunk. Vagyis a fiatalokon keresztül. Ugyanis sok fiatalnak sok nagyija van. Akkor adja magát, hogy nekik kell meggyőzni a saját nagyszüleiket.
"hogyne....jobbik előre...irány az államcsőd!!!!!!"
Az lehet, de helyesírásod már most is eléggé csődben van.
Megmondom őszintén én hungarista beállítottságú vagyok. A hungaristák körében elterjedt, hogy a Jobbik egy zsidók által alapított és háttérből irányított ál-nemzeti párt. Ezt bizonyítandó, példának szokták említeni a Szegedi Csanád ügyet, és azt, hogy 3 év alatt a parlamentben semmi jelentőset nem értek el, a nagy visszhangot kiváltó (rasszistának titulált) megnyilvánulások kivételével..
DE! Lévén a hungaristák általában nem politizálnak és teljes egészében elítélik a mai parlamentáris rendszert, én sem foglalkoztam se a Jobbik ténykedésével, se a Jobbik programjával. Nemrég viszont ráakadtam a Jobbik 2010-es országgyűlési választási programjára. Átfutottam a tartalomjegyzéket és felkeltette az érdeklődésemet. Az elmúlt néhány napban átfutottam az érdekes pontokat és totálisan megváltozott a véleményem a Jobbikról. Igaz, a választási programok maguk a hírhedt "politikai ígérgetések", amiről minden ember tudja hol kell kezelni, tehát jó részük megmarad ígérgetés szinten.
De ettől eltekintve is nagyon jók a problémafelismerései és az ezekre készített megoldásai.
- a mezőgazdaság újbóli féllendítése,
- a tisztességes gazdaság megteremtése,
- keleti politikai és gazdasági nyitás,
- a korrupció felszámolása,
- az erkölcsi romlás megállítása,
- szigorú rendfenntartás,
- cigány-probléma kezelése,
- nemzeti értékek és öntudat megerősítése,
- honvédség megerősítése.
..
Ez csak pár dolog a programból ami megfogott. (Megjegyzem a hungarizmusnak is hasonlóak a céljai.)
Bár még mindig (szerintem jogosan) kételkedek egy parlamenti párt ígéreteiben, ugyanis aki közel került a nagy pénzekhez, könnyen elcsábulhat.. De ha csak a felét teljesítik az ígéreteiknek, akkor már közelebb vagyunk egy olyan élethez amit szívesebben hagyunk örökül utódainkra (szívesebben mint a mai politikai és erkölcsi fertőt).
Az említett programot mindenkinek ajánlom elolvasni, vagy legalább átfutni, mielőtt véleményt alkotna a Jobbikról (hangsúlyozom saját véleményt, nem a hatalompárti médiák valóságot eltorzított és kisarkított véleményét):
jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf
Egyébként meg lehet tekinteni a fidesz-mszp-együtt2014 programjait is, összehasonlításképpen. Én megtettem, és szembetűnő mennyire kerülgetik a leglényegesebb problémákat. Ígérgetésből ott is van sok, ebben a tekintetben egál, de semmi hajlandóság a valódi gondok kezelésére. Építgetni a szemmel láthatóan hanyatló politikai és gazdasági rendszert, megfelelni a nyugati kizsákmányolók követeléseinek, erről szólnak..
Bár eddig soha nem szavaztam, egy esélyt adok a Jobbiknak, hátha olyan Magyarországot tud teremteni ami az egyetemes igazság törvényéhez legközelebb van..
akkor leszünk bajban ha a jobbik nyer
amúgy én magam sem megyek el, nemhogy őket vinném
Természetesen igen! Magyarország most olyan mint egy bokszoló aki az utóbbi menetekben nem szerepelt jól és ráadásul most a padlóra került. Rászámolnak.
Maradhatunk lent a padlón biztosítva hogy kikapunk (MSZP-Fidesz), vagy összeszedjük minden erőnket, felállunk (Jobbik) , megpróbálunk máshogy küzdeni mert ahogy eddig tettük az nem vált be. Elképzelhető hogy megint bekapunk olyan ütéseket amitől megfekszünk, de a tény hogy adtunk esélyt magunknak, már az pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!