Mikorra fogjuk visszafizetni az ország 22 000 milliárdos tartozását?
Pont akkor, amikor a gazdagok visszahozzák a kilopott 42 000 milliárdot, amit adóparadicsomokban tartanak és leadózzák, mint én a minimálbért...
Adósságmentes ország pedig nem lehetséges, nem a bankok miatt közvetve, hanem a kamatos kamat rendszere miatt...
Soha.
De az államadósság visszafizetése nem is cél, ez csak Ceausescu Romániájának és Oroszországnak sikerült, de ott nagy olajbevételek voltak.
Az országok csak az éppen lejáró adósságot szokták visszafizetni, úgy hogy a nagy részét ismét megújítják.
Kicsit a bankokhoz hasonló, akik jól elvannak, de ha hirtelen minden betétes egyszerre akarná kivenni a pénzt, nagy bajban lennének.
"Majd ha a MÁV újra indítja a kiránduló vonatokat akkor lehet itt némi változásra számítani."
Tudom, mire gondolsz, de már kevés a marhavagon, meg akkor se a MÁV indította, csak mosanában rá akarták fogni, hogy a túlélők kártérítésért perelhessék.
Soha. Nem arra való az adósság, hogy visszafizessék. ...ezt mindenki elfelejti.
Arra való, hogy azzal irányítsanak.
És ez nagyon helyes! Ez a kapitalizmus. Amelyik nagymagyar Jobbikosnak meg baja van vele, az menjen ki Észak-Koreába, ott nincsen kapitalizmus.
#17:
Igen, gonosz burzsuj Kohn vagyok.
Mikor indul a vonat? Készítsétek a gázkamrákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!