A szólásszabadság vonatkozik a szélsőséges rasszista beszédekre is?
Így van. Nem lehet ilyet mondani. Ott a mondat előtti tagadás. Emésszük meg ezt a mondatot:
NEM lehet ilyet mondani.
Tehát korlátozzák a szabad vélemény nyilvánításod. Azaz a szólás szabadságát. Szóval megint ugyan ott vagyunk.
#7?
A munkatábor és a nemi megkülönböztetés miért gond?
például:
Mélyművelésű uránbányámba felvennék női vájárokat, hogy meglegyen a fele/fele nő/férfi arány.
Aki eddig a társadalom asztaláról többet vett le, mint amennyit rátett, szivesen látjuk egy átnevelő munkatáborban.
"a mostani Alaptörvénybe belefoglalták a gyűlöletbeszéd tilalmát."
Na tessék. A szólás szabadság korlátozása. Most jön az a rész, hogy én nemszívesen hangoztatom, hogy megmondtam...
...de én igenis megmondtam.
Nem akarom megszakítani a magasröptű vitát, de azt ugye mind tudjuk, hogy egyetlenegy olyan alapjog van a magyar jogrendszerben, ami nincs korlátozva, és ez az élethez való jog?
Az összes többi egymást korlátozza (pl. az említett esetekben az emberi méltósághoz való jog a szólásszabadságot) aminek a mértékén lehet vitázni, és kell is, de maga az alapjogkorlátozás a világ legtermészetesebb dolga, senki nem állítja, hogy rossz dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!