Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mért állítja be úgy a Fidesz,...

Mért állítja be úgy a Fidesz, mintha egy rendkívüli, még sosem tapasztalt apokaliptikus állapotok lennének Magyarországon?

Figyelt kérdés
Több mint egy hete tudni lehetett, hogy ilyen idő várható, mégse tettek semmilyen előkészületeket. Tegnap délutántól kezdve egyre több helyen voltak hófúvások, a tisztelt hatóságok azonban mintha békésen alukáltak volna, sok helyütt semmi nem történt, most már több mint egy nap elteltével is. Pintér meg ilyeneket nyilatkozik, hogy soha nem volt még ilyen, meg "4-5 méteres hófalak vannak", holott egyszerűen sz.rnak rá, hogy mi van az emberekkel. Régebben sokkal nagyobb havazások idején sem bénult meg az ország, illetve nálunk boldogabb helyeken - pl.Olaszország, Svájc - most sem okoz gondot ennél nagyobb "katasztrófahelyzetek" gyors kezelése sem. Bár ez most még kapóra is jött a fideszeseknek, legalább volt ürügyük, hogy ne álljanak ki az emberek elé az ünnepen.

2013. márc. 15. 22:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%
Katasztrófa helyzetről akkor beszélhetünk, ha ti mindannyian a nap 24 órájában havat fogtok lapátolni és még akkor is járhatatlanok lesznek az utak. Addig viszont ez csak egy szimpla hófúvás.
2013. márc. 15. 23:01
 12/18 anonim ***** válasza:
35%

A gondot nem csak a hó és a hideg, hanem az erős szél okozza.

És utólag persze szidják a kormányt, de ha csütörtökön előre lezárják az autópályákat és mondták volna, hogy mindenki maradjon otthon, akkor is nagy felháborodás lett volna.

Az ellenzék sem tett közzé nyilatkozatot, hogy az emberek maradjanak otthon és készítsenek be több napi élelmiszert, pedig ők is hozzáférnek a meteorológiai előrejelzésekhez.

2013. márc. 15. 23:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak.Ha lezáratják az autópályákat,akkor óriási felháborodás lett volna.

A kormányt gyalázó(mondjuk van benne igazság) ellenzék is tehetett volna valamit.De miért is tettek volna? Legalább ezzel is csökken "a Zorbán" népszerűsége..

2013. márc. 15. 23:19
 14/18 anonim ***** válasza:
40%
Én sem láttam a Libapásztort és a Sz.rházit, de még a faültető LMP-seket se kint lapátolni a havat, esetleg az adófizetők pénzéből vett terepjáróval menteni a népet.
2013. márc. 15. 23:25
 15/18 Komplikato ***** válasza:
100%

Egy érdekes esetleírás:

"26 órás utat követően most érkeztem meg Bécsből Budapestre. Indulás előtt tájékozódtunk az autópályakezelő honlapján, de mivel nem írtak fenyegető veszélyről, útnak indultunk - Este 9-től teljesen beállt az M1 autópálya, se ki, se be. A reggelig tartó 10-12 órában a hatóságok (legalábbis a mi területünkön) csak rontottak a helyzeten, mert az elakadt kamionokat mindig a dugó felől, nem pedig szemből (a menetiránnyal ellentétesen) próbáltak meg menteni - A tájékoztatások súlyos valótlanságokat tartalmaztak és tartalmaznak most is. 1 órája jöttem el az M1-esen, és akkor több ezer jármű vesztegelt mindkét irányba. Ez a 100 körüli szám nagyságrendileg sem stimmel."

Sokan próbáltak az autópálya kezelő oldaláról tájékozódni, rosszul tették.

2013. márc. 15. 23:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem akarom a kormányt védeni, de ez tényleg szokatlan időjárás, ilyen hóvihar ráadásul még télen is kemény lenne, nemhogy tavasszal. Bármelyik téli hónap becsületére válhatna egy ilyen vihar, hát még a márciuséra! Azért erre az időszakra könnyű visszaemlékezni, már azért is, mert ünnepnap. És én ahogy emlékszem, azért volt egy-kétszer hidegebb idő, néha szállingózott is a hó (pl. 2010-ben, erre bizton emlékszem), de többnyire naposabb idő van ilyenkor. Egy ilyen helyzetre egész egyszerűen nem lehet felkészülni. Amikor olvastam róla, először nem is hittem el, hogy ilyen idő lesz, vagy úgy gondoltam, lesz egy kis vékonyka hó réteg. Hát rendesen néztem, amikor ma reggel kinéztem az ablakomon...
2013. márc. 16. 00:03
 17/18 anonim ***** válasza:
69%

"Mért állítja be úgy a Fidesz, mintha egy rendkívüli, még sosem tapasztalt apokaliptikus állapotok lennének Magyarországon?"

Miért? Ilyen idő hetente, havonta, vagy legalább évente előfordul itt, Magyarországon? Nem nagyon emlékszek rá, pedig sokmindent megéltem. Gondolom a 87-es hóesésnél még meg sem születtél...

"nálunk boldogabb helyeken - pl.Olaszország, Svájc - most sem okoz gondot ennél nagyobb "katasztrófahelyzetek" gyors kezelése sem"

Azért eleve hegyi országokról beszélsz, ahol kicsit sűrűbben és nagyobb mértékben esik eleve a hó. Az osztrákok szerinted miért délután érkeztek? Talán mert a lényegesen fejlettebb és szintés lényegesen nagyobb hóra felkészült gépparkjukkal a saját útjaikat takarították? Magyarországon ez igenis rendkívüli eset volt.

"Pintér meg ilyeneket nyilatkozik, hogy soha nem volt még ilyen"

Mert valóban nem volt. Te hol segítettél? Fotelben?

"Bár ez most még kapóra is jött a fideszeseknek, legalább volt ürügyük, hogy ne álljanak ki az emberek elé az ünnepen."

Amennyire nincs ezeknek bőr a képükön, szerinted érdekli őket, hogy mi van veled?

"Tegnap délutántól kezdve egyre több helyen voltak hófúvások, a tisztelt hatóságok azonban mintha békésen alukáltak volna, sok helyütt semmi nem történt, most már több mint egy nap elteltével is. "

Melyik hatóság munkáját láttad közelről? A mentőkét? A rendőrségét? A tűzoltókét? A katasztrófavédőkét? Mintha épp az lett volna a baj, hogy sehonnan sehová sem tudnak eljutni például autóval... Mégis mit tudtak volna tenni. Nyilván okos vagy, tudod... Tudod havat is csak úgy lehet takarítani, ha eljut oda a hókotró, ahonnan el kell túrni. Megpróbálhatsz 2m látótávolságban vezetni. A számítógépen gondolom megy is, autót meg még nyáron se vezetsz.

2013. márc. 16. 01:11
 18/18 A kérdező kommentje:
Remélem nézed a mai híreket utolsó, ugyanis ha nem tudnád, nyilvánosságra kerültek olyan tűzoltósági e-mailek, amelyekből világosan kiderül, hogy teljes volt a káosz és fejetlenség, nem tudtak vagy inkább nem is akartak megfelelő intézkedéseket hozni március 15-én. Na ennek fényében is olyan csorgó nyállal véded a gazdáidat? Az meg, hogy érdemi válasz helyett személyeskedni kezdesz, tipikus jobboldali betegség - ha jól sejtem, valami pesti panellakó lehetsz, aki életében nem lapátolt havat... Tudod, mindenkinek a háza előtt kell ellapátolni a havat, nem a civil emberek dolga, hogy lapátokkal elkezdjék megtisztítani az autópályát. Akkor miért fizetjük azokat a fejeseket - frissen kinevezett katasztrófavédelmi vezetők -, akiknek az ilyen helyzetekre kéne reagálniuk? A másik hazugságodra annyit, hogy pl. Tatáról Győrbe minden gond nélkül el lehetett jutni Szlovákián keresztül, ahol érdekes módon az utak mellé kotort méteres hókupacok között tiszta úton lehetett közlekedni. Örülök, hogy bizonyára tengernyi teendőd közepette még az életkoromról és a vezetési tudásomról is maradt energiád elmélkedni, gyanítom, mindkettőben előrébb tartok nálad... A számítógépes vezetés örömeit kösz, meghagyom neked és a fajtársaidnak :)
2013. márc. 26. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!