Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lehetne összehozni egy...

Nem lehetne összehozni egy egészséges, szénsavas üdítőitalt mondjuk csipkebogyóból, amilyen pl. az amerikaiaknak a kóla?

Figyelt kérdés

A mai nap sétáltam az erdőben és találtam bár bokrot, amin volt még csipke és eszegettem belőle. Eszembe jutott ez az ötlet és egy elég jó lehetőséget láttam benne. A csipke nagyon egészséges, messze több C-vitamin van benne, mint a citromban vagy a kiwiben, így jót tenne az emberek - főleg a gyerekek - immunrendszerének is, ha Magyarországnak lenne egy ilyen széles körben elterjedt "nemzeti itala".

Kevesebb gyógyszerre lenne szükség, nem lenne ennyi megbetegedés és még haszon is lenne belőle bőven. Ha elég jó lenne a reklám, még talán külföldre is exportálhatnánk belőle, mert lenne kereslet.

2013. márc. 3. 16:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Azért nem 3 bokor kéne egy "nemzeti ital" szintű kereslet kielégítéséhez... Ha megvan ez az ötlet, botanikusoknál kéne érdeklődni, milyen igényei vannak a növénynek. Nem biztos, hogy az ipari mennyiségű termesztése olyan egyszerű. (Jön a kérdés, hogy fejlesszünk-e génmódosított, gyorsan növő, 5x annyit termő csipkebogyót, de kizárt hogy azt magyar ember meginná.) Ha valaki almát termeszt, de nem lesz túl szép a termés, akkor nem gyümölcsként értékesíti, hanem eladja almaléhez. Csipkebogyónál meg kb csak az italhoz vagy teához adhatja el, nincs túl sok választása...
2013. márc. 4. 00:08
 12/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk a csipkepálinka nem is olyan rossz ötlet... tarkólövés az egészségnek, de kit érdekel. :D
2013. márc. 4. 00:31
 13/14 anonim ***** válasza:

Teának is jó.

És mindenki szedje le magának, ezzel egyúttal munkát is teremtünk.

2013. márc. 4. 01:45
 14/14 anonim ***** válasza:
Na figyi.Az első motoromat 84-ben csipkeszedésből vettem.Augusztus végétől októberig naponta szedtem 2-10 kilót suli után.10-15 Ft volt kilója.Tudjátok meg,milyen szedni...Más:alig van csipkebokor,minden legelő,erdőszél takarítva van,csak így fizet az EU területalapon.Most 80-120 Ft-ot fizetnek,de a romák se szedik "ennyiér".
2013. márc. 4. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!