Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Matolcsy helyében hogy támogat...

Matolcsy helyében hogy támogatnád a valutatartalékok egy részének az igénybevételével a reálgazdaságunkat?

Figyelt kérdés

Nyilván a meglévő tartalékokhoz nem nyúlhat, de az alapkamat csökkenéséből adódó pozitívumra az Európai Unió működéséről szóló szerződés 123. cikke, illetve erre hivatkozva a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény 15 . §-a nem vonatkozik.

Nekem van elképzelésem hogy mire is kellene.

2013. márc. 1. 12:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
És olyan példát hányat tudsz mondani demokratikus országokban, hogy kormánypárti pártpolitikus ül át a miniszteri székből a jegybankelnöki székbe? Nem véletlen lett ez független tisztségnek kitalálva, hogy a forint ne lehessen kiszolgáltatva bámilyen oldali kormány ideig óráig tartó (választási) költségvetésének. Mert gazdaságpolitikáról nehezen beszélhetünk inkább ad hoc döntésekről megszorításokban osztogatásokban adóztatásokban stadionépítésekben, sőt a különadókkal annyira sikeresen fagyasztották be a gazdaságot hogy most az ellenségnek kikiáltott bankokhoz fordulnak a hitelezés beindításáért. Már nem is tudom mi a propaganda és mi a valóság: mikor bűnösek a bankok mikor jók, mikor ocsú az IMF, és mikor a mi bankunk. Tényleg megértem miért töpörödünk zsugorodunk -Orbán szavaival,- és miért élünk rosszabbul mint 4 éve.
2013. márc. 1. 15:38
 12/14 anonim ***** válasza:

" De azzal nem értek egyet hogy az aktuális gazdaságpolitikáját ne segítse. "

Az MNB-nek van egy jól rögzített küldetése és hatásköre, amit már többen leírtak. Ezeket túllépnie ugyanúgy antidemokratikus, mintha az MNB jogait nyírbálnák kívülről.

2013. márc. 1. 16:24
 13/14 anonim ***** válasza:
33%

A magyar fizető eszközt, melynek értékét a gazdaság teljesítménye befolyásolja, miért kell függetleníteni az államtól?

Az együttműködést, úgy kell elképzelni mint egy csapatsportot, a csapat csak akkor fog nyerni vagy akkor fog előre haladni ha a annak midnen tagja tudja mi a feladat és kiegészíti a másikat, ha az hibázik ...

2013. márc. 1. 16:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Én a helyében azzal támogatnám a reálgazdaságunkat, hogy lemondanék...
2013. márc. 1. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!