Szerintetek mi lesz itt 2014-ben?
Hát nézd, a mai Magyarországon ez természetes. Dolgoztam kis ideig Svájcban, és bármilyen meglepő ott az emberek nem beszélnek politikáról. Jó a vezetés nem b*ssza át a népet ahol csak tudja, így nincs miről beszélni, az emberek nem politizálnak. Választásokra sem járnak amúgy, szóval érdekes, nálunk ahhoz képest még nagy is a részvételi arány.
Egy olyan országban ahol nagy az elégtelenség és rossz a vezetés ez természetes.
Az a baj, hogy Magyarország, ahogy én látom nyomorog a kommunizmus óta. És nem volt még rendszerváltás úgy igazából. Vicc hogy a kommunizmus után az MSZMP után az MSZP még mindig a parlamentben ül. Holott már réges-rég nem kellene. Ki is jelentették hogy egy bűnszervezet volt, ami kiárulta, az országot, és nagyon nagy a bűnlajstromuk, most a világnapján, pár napja ugye halhattuk ezeket.
Ezek után nem szabadna egy ilyen pártnak szellemi örökösként a parlamentben ülni. Ez feszültségeket vált ki. Ha megnézed a Fidesz, Jobbik nem tépi úgy egymást, vesznek át egymásból, itt ott támogatják is egymást (egymás javaslatait, elképzeléseit), nyilván ellenzék, így nemfognak dalolászni egymással karöltve. Amíg ott fent nem lesz egyetértés, addig itt lent sem lesz. Ha érted. Vagy tisztességes vezetés. Nekem is megvan a magam nézőpontja, hogy vagy Fidesz vagy Jobbik az oké, de olyan baloldali pártok akik esetleg még be is társulnának a fent már vázolt MSZP-hez az nem kell ide, mert az mind ugyan az. Bár kétlem, hogy lesz ilyen.
Érdekelne, aki szerint nem volt rendszerváltás, hogyan és mire kellene váltani. Ez jó szlogen, de nem találom a tartalmát. Vajon minek kellene másképp lenni iparszerkezetben, mezőgazdaságban, kereskedelemben, szolgáltatásban, közszférában, kormányzásban, munkában, mentalitásban, és főleg hogyan lehet elérni. Okosnak lenni szobában könnyű, de vajon tárgyszerűen előtárni, indokolni, megszervezni, vajon az is megy?
2014-ben és addig folytatódik az acsarkodás mások lejáratása, hazugságok és csalások, mert a magyar nép ezt szereti, ezt élvezi. Ha nem így lenne, tenne ellene.
4#
Ha azok a helyek amiket felsoroltál, magyar tulajdonba lennének, és magyar emberek ülnének ott, nem a régi kommunista rendszer örökösei a parlamentben mint régen, akkor lenne rendszerváltás.
És nem, nem én fogom megoldani a szobából, ahogy gondolom te se, nem vagyok politikus.
Ugyan úgy kiárultak mindent az MSZP-sek jegybanktól kezdve, az ipart tönkretették sorolhatnám, majd ha ők nem rondítják tovább a levegőt, és nem az ország tönkretételében fognak tevékenykedni, a vezető szférában, akkor lesz rendszerváltás. De még sorolhatnám.
De majd ha nem lesznek bent annak a pártnak az örökösei akit hivatalosan leváltottak. De azt hittem ez egyértelmű, leváltják, és más néven beülnek, akkor nem történt rendszerváltás. De lassan érik, egyre jobban hullik ki az MSZP és a baloldal a parlamentből.
Az a gond, hogy egy kérdező felrak egy ilyen kérdést, nem mondja el milyen pártállású, a 2-es válaszoló elmondta egy mondatban az igazságot, erre a 3. már nyitja a gyűlöletkampányt, és onnan aztán már senki nem a kérdezőnek válaszol, hanem utálkozik! Rendben van, hogy kell ellenségkép, de szerintem amit ebben az országban gondolnak, mind a baloldali, mind a jobboldali politikai erők szimpatizánsai, ott sokkal nagyobb a metszet mint ahogy ezt általában gondolják, de már élből el van utasítva minden más gondolat, amit nem egy adott párt, vagy erő talál ki! Még az is mellékes, hogy őt ugyanúgy megszívatják, de el nem ismerne semmit!
Nem kéne "kommunizmus áldozatai emléknap", ahogy nem kéne '56-os megemlékezés sem, mert megosztó, gyűlöletszító, legkevésbé sem megemlékezés szokott menni, arról nem beszélve hogy nagyon nem egyértelmű a megítélés!
Egyébként szocdem vagyok, és azt hiszem a szocdemek is jól megszívták az előző rendszert, meg ezt a mostanit is, és '56-ot is, mégis így gondolom!
Amúgy érdekes hogy például Thürmernél még sosem szabadult el egy kicsit sem az indulat, és nem törtek zúztak a városban, pedig úgy 23 éve vannak jelen minden választáskor elég sikertelenül! Mégsem cs*sznek szét maguk körül mindent, hogyha nem kedvezően alakulnak a dolgaik!
"Ugyan úgy kiárultak mindent az MSZP-sek jegybanktól kezdve, az ipart tönkretették sorolhatnám,..."
Igen csak azt MDF "fedőnév" alatt csinálták sok volt MSZMP-s, akivel tele a FIDESZ is, és persze "drága" jobboldali MDF-es is, roppant kereszténydemokrata módon, meg időnként a FIDESZ is mintha benne lett volna ilyesmiben! De védhet bárki bármit: megszívta az ország emberek!!! Ezeket!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!