Minek akarjátok vissza Erdélyt?
Én sem akarok cigányokat, van éppen elég. De azért ezer évig nagy magyarország volt. Rengeteg ember halt meg ezért a földért, hogy mi itt lehessünk. Azért mert elvették és körbetelepítették cigányokkal, hogy hermetikusan elzárják magyarokat, nem az ország hibája. Csaucseszkuról már gondolom hallottál. Erdélynek meg végképp nem hibája. Az elcsatolás után ott zajló terrorizmus ellenére sem törték meg őket, és végig magyarok maradtak. Voltam már sokszor ott, távoli rokonaink élnek ott, magyarok, és meséltek sokat mik történtek ott. De nagyon kedvesek. Mindenki integet amikor látják hogy magyar rendszámunk van. Velük szemben is szemtelen a kérdésed. Attól, hogy a magyar határ felé komplett putrikat telepítettek, hogy ne tudjanak magyarorszgágra jönni az erdélyiek attól még magyarok is vannak ott. A cigányokat Európában sehol sem látják szívesen.
De mint mondtam a mi földjeink voltak mindig is, a mi generációnknak már nyilván nem, mi ebbe születtünk, természetes nekünk ami van. Szóval szerintem a kérdésed sok millió magyar nézheti most sajnálkozva akik meghaltak ezekért a földekért, velük szemben szemtelen kérdést tettél fel. Bocsánat ez a véleményem.
Nem cigányokat akarok, én is utálom őket mint mindenki más. Amúgy sem lehet csak így visszacsatolni dolgokat. A térkép esetek 90%-ában háborúval változik gondolom. Nem hiszem, hogy csak úgy egyszer csak visszacsatolják. Vagy lemaradtam valamiről?
"A románok , cigányok gondolom deportálva lennének. "
Egyenlőre még a saját cigányainkat sem sikerült deportálnunk, nemhogy Erdélyét.
Ha már így csatolgatunk, valami nagy ország mondjuk az oroszok csatolhatnának el a 11,5 millió Európai cigánynak egy "cigány országot". Nem Schengeni határral, hanem szögesdróttal, és 3 méteres betonfallal körbe, és jó életet kívánunk nekik, boldoguljatok. A sok millió Európai tuti díjazná, mindenki adna vagy 10 Forintot e nemes célért, az nem sok utolsó segély gyanánt, aztán arra lehet építkezni.
Ha jól számolok Európa népessége: 731 000 000 fő azaz lenne:
7 310 000 000 Forint ennyit gyűjtenénk. Ennyiből lehetne beindítani ezt azt nekik. Ennyiből már csak magukra hagyhatók lennének. Csak Magyarországon megkapják ezt a pénzt segélybe pár hónap alatt, szal anyagilag mi nagyon jól kijönnénk.
Amúgy sem tudják őket hová tenni mindenki tologatja őket jobbra balra. Előbb utóbb úgyis valamit ki kellesz találni. 600 éve nem asszimilálódtak, így 2613-ba sem fognak, csak akkor kitudja hány száz millióan lesznek már.
Érdekes válaszok születtek, érdemes eloszlatni pár tévhitet. Először is Erdélyben a magyarok _nagyon_ nincsenek többségben, jelenleg olyan 15-16% az arányuk, nemzetiségi alapon semmi jogunk nincs rá. Viszont így volt ez már 1918-ban is, meg még előtte jóval is. Itt vannak adatok az 1700-1800-as évekből, már akkor is végig a románok voltak többségben.
Meg hát úgy igazán Magyarországhoz csak a mohácsi vészig tartozott, utána Erdély független állam volt Magyarországtól, s majd a kiegyezés után egy 50 évig voltunk velük egyesülve. Tehát az 1000 éves ittlétünknek kb. a felében volt csak Magyarország és Erdély egy ország.
"Tehát az 1000 éves ittlétünknek kb. a felében volt csak Magyarország és Erdély egy ország."
Ez nem felel meg a valóságnak.
17: Azért jó lenne ha legalább érvekkel, de inkább forrásokkal is alátámasztanád ezt.
Én leírtam, államalapítástól mohácsi vészig, kiegyezéstől trianonig volt egy ország a kettő. Ez összesen nincs 600 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!