Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudsz mondani 1 okot, amiért...

Tudsz mondani 1 okot, amiért még érdemes egy fiatalnak Magyarországon maradnia, és elgondolkodtatná Őt?

Figyelt kérdés
A mákos gubát, és a sárga villamos ne mondjátok :)
2013. febr. 15. 15:04
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
A dohányzásról már engem is leszoktatót ez a fene jó világ:D.Na mondjuk azt nem is bánom.
2013. febr. 15. 15:44
 12/35 anonim ***** válasza:
95%

Majd jön még 1-2 matolcsy csomag és az evésről is le fogsz ;)

2013. febr. 15. 15:46
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Hajjaj a jó Magyarország. Miért is hagynád itt? Itt kolbászból van a kerítés. Sosem kell dolgoznod, eltartanak adnak pénzt. Csak gyereket kell csinálnod. Ja persze ha nem vagy magyar. Ha magyar vagy itt nincs lehetőséged.

Nekem is lenne, munkámból adódóan lehetőség kimenni, de én nem tudnék máshol élni, ez az én hazám ide születem.

2013. febr. 15. 15:52
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

"Ez at ország a hazád. Itt élnek a szüleid, testvéreid, itt vannak a gyökereid."

Szüleim még igen, a tesóm gyerekei már nem, az ismerősök és barátok nagy része sem....

"Ez a nyelv az anyanyelved. Külföldön mindig csak idegen leszel, akárhány éve is vagy már ott."

De a tisztességes munkát megbecsülik. Otthon hiába vagyok "nem idegen", ha meg akarnak verni a pénztárnál, mert bankkártyával fizetnék de épp nem működik a terminál.

"Itthon ugyanúgy megkapsz mindent, mint máshol."

MegkapNÁL ha meg tudnád venni, mert tisztességes fizetést kapsz.

"Lassan elindul nálunk is a felemelkedés."

Öööööö... mikor is??? Apám 60 éve várja, de csak egyre mélyebbre csúszik az ország.

"Hol másutt lehetne fincsi kakaóscsigát enni, mint nálunk?

Hol sütnek másutt olyan lángost, mint a strandon?"

Aztán 50 évesen elvisz a mentő a szív és érrendszeri problémáid miatt.

"Aki dolgos, szorgalmas, vannak kreatív ötletei, és van bátorsága azokat megvalósítani, az nálunk is előbbre tud jutni."

Ezt valami vicclapból vetted? Épp az ilyeneket tapossák el, a nyaloncok jutnak előre.

"De tudd, hogy visszavárunk. Mert fontos vagy nekünk te is!"

Aztán amikor visszamész a kreatív ötleteiddel, akkor kiosztanak, hogy te kussojjá', ez nem külföld, szokd meg, hogy itt így mennek a dolgok. Aztán örülj, ha robotolhatsz a kinti fizetésed negyedéért.

2013. febr. 15. 16:34
 15/35 Vadkan01 ***** válasza:
14-es neked még a méz is keserű.
2013. febr. 15. 16:40
 16/35 anonim ***** válasza:

ha Te nem látsz egyetlen jó okot sem, akkor vak vagy. Én orvosnak készülök, de csak akkor megyek külföldre, ha nem lesz más lehetőségem. Férjhez lehet itt is menni, ami eleve biztonságot ad, nem beszélve a szülők segítségéről, a sok barátról...Itt hagynál mindenkit?!

Maradj, mert szerintem gyönyörű város Budapest, Debrecen, Szeged és még sorolhatnám. Maradj a varázslatos tájat, finom borok, édes gyümölcsök miatt! Nekem a kedvenc helyem Tokaj, valamint a Tokaj és Sérospatak közötti útvonal, ahol az egyik kezemtől még hegyek, másik kezemnél az alföld húzódik. Biztos van ilyen külföldön is, de pont ugyanez pont ugyanígy nincs. És bennem már ez a látvány okozza a gyönyörűséget, legyen máshol akár 100m-es vízesés vagy 8 ezer méteres magas hegy, nekem ez a szép, márcsak az első legszebb emlék miatt is ;)

És most nem a politikáról beszélek...mert az változó. Minden országban bármikor lehet egy válság ami tönkreteszi vagy egy háború, terrortámadás stb. de a kultúra, a természet lassan változik ehhez képest. Nem beszélve arról, hogy Magyarország elég védett helyen van, nem fenyegeti az, hogy ellepi majd az óceán mert emelkedik a vízszint (ugyanis 100-200 m magasan vagyunk az óceánhoz képest), nincsenek hurrikánok itt, se nem tornádók, de még tzunami sem. A földrengés is elég ritka. Ráadásul már a középkor óta irigykedett ránk a többi európai ország, mert értékes termőföldeink, jó borvidékeink és sok termálvizünk van.

Szerencsések vagyunk, pedig nem is vesszünk észre. Ez az érték olyan, hogy sokan csak akkor veszik észre, amikor elveszítik. És nem, a pénz nem minden.

18/L

2013. febr. 15. 17:11
 17/35 anonim ***** válasza:
Okos ember tudja: ha okosan itthon maradsz,a sok hülye között népedért dolgozhatsz.
2013. febr. 15. 17:32
 18/35 anonim ***** válasza:
78%

Tényleg nem kötekednék, szép és jó amit leírtál. Csak nekem meseszerű.

"Maradj, mert szerintem gyönyörű város Budapest, Debrecen, Szeged és még sorolhatnám."

Én tovább sorolom Miskolc: a minap mentem le édesanyámért a belvárosba, 5 perccel értem oda később mert a hóval együtt az aszfalt is elkezdett olvadni, így hogy megmaradjon a kerekem is lassabban mentem. Mire odaértem édesanyámat kirabolta egy terhes cigány asszony a gyerekével. Miskolc is varázslatos hely.

"Maradj a varázslatos tájat, finom borok, édes gyümölcsök miatt"

Örülök hogy van kenyér az asztalon. Nem a vegykezelt szétpermetezett közértes íztelen gyümölcs.

"Nekem a kedvenc helyem Tokaj, valamint a Tokaj és Sérospatak közötti útvonal, ahol az egyik kezemtől még hegyek, másik kezemnél az alföld húzódik."

Nem tudok elutazni mert folyton dolgozok és amúgy sincs rá keret. Amit én látok: munkából hazafelé jövet, egyik kezemnél egy csapat cigány ha arra megyek biztosan belém kötnek, a másik kezemnél a posta hová a csekkjeimet mennék feladni, hogy az előbb említettek megkapják munkám után járó pénzüket. De már annyira türelmetlenek hogy nem bírják kivárni míg az állam utalja ki nekik, így már elvennék inkább tőlem személyesen. De biztosan velem van a hiba, és nekik igazuk van hiszen így gyorsabb.

"És bennem már ez a látvány okozza a gyönyörűséget, legyen máshol akár 100m-es vízesés vagy 8 ezer méteres magas hegy, nekem ez a szép, márcsak az első legszebb emlék miatt is ;)"

Mint mondtam én csak a 100 méter magas csekkeket látom ebből a szép országból, és hogy egyre rosszabb minden.

Nem azt mondom itt is lennének szép dolgok. De hagyják elrohadni. Félreértés ne essék nem az országgal van bajom. Csak és kizárólag a mindenkori kormánnyal.

2013. febr. 15. 17:52
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem, mert a kérdésed azt mutatja, az ezer triviális ok sem ok számodra.

Az természetes, hogy minden fiatal többet akar, mint a szülei. Az is természetes, hogy minél előbb. Ha nem így lenne, még az ókorban sem járnánk. Ami viszont a válaszokból kitetszik, hogy akarnak ugyan, de ingyen. Valaki adjon nekik jó életet, jó lehetőséget. Az nem alternatíva, hogy kiharcoljuk magunknak. "Apám 60 éve várja". Lesz az még 120 is, ha megéri. Én nem vártam egy évet sem. Indultam mínusszal, kölcsönkértem a főbérlőmtől az első fizetésig. Azóta jártam pár helyen, pontosan tudom, hol van kolbászból a kerítés. Én tehát ugyanabban a korban egy percet sem vártam. A vicc, hogy nem nagyon éreztem rosszul magam. Akkor se, amikor 16 órákat dolgoztam - csak úgy, kedvtelésből. Utána még bedobtunk egy pohár bort a kollégákkal. Igaz, ez az elején volt.

Ma nehezebb, mint pár éve. Ez igaz. Pár év múlva még nehezebb lesz. Nem feltétlenül azért, mert még lejjebb süllyedünk, hanem, mert ez a (gazdasági) trend. A ma huszonéveseket nem tanították meg az apáik, hogy a jólétért meg kell küzdeni. Nem, mert maguk sem tudták, nekik még azt mondták, az állam gondoskodik. Nem tette. Ma is egyre inkább ezt mondják. Ma még kevésbé teszi. De az emberek egy jó része ezt a szöveget elhiszi, mert ez kényelmesebb. Csak éppen hamis. Ezért van ok az elkeseredésre.

2013. febr. 15. 17:56
 20/35 anonim ***** válasza:
kilences....ondó vagy
2013. febr. 15. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!