Ki fizeti a Diáktüntetések ellen gyülekező "foci drukkereket"?
Persze költői kérdés, lehetne inkább "miért kerül elő pár foci drukker, mikor X.Y.-nak szüksége van rájuk", de az túlságosan irányított kérdés lenne. :D
Aki olvas híreket és infókat érti, aki párt szócsövekből szerzi értesüléseit, az nem.
Annyi mindenre elbxsszák a pénzt ebben az országban.
Minek roma kulturális központ 1'7 milliárdért?
Meg roma integrációs alap 200 milliárdért?
A cigányokra már eddig is százmilliárdokat költött az állam, és ugyanott tartanak, mint ötszáz éve, viszont ebből a pénzből rendbe lehetett volna tenni az egész magyar felsőoktatást.
22: Ez gondolom még nekem jött. Valóban elsőéves vagyok, Msc-n, szóval van a hátam mögött 3,5 év friss tapasztalat. A lemorzsolódás oka a középiskolában keresendő, ezt egyébként a PISA tesztek eredménye is alátámasztja. Szerintem is érdemes lenne jobban szűrni a diákokat, de ha megfigyeled a mostani intézkedések mindent a feje tetejére állítanak egy dolgot kivéve, az érettségit.
A tömegképzéssel sem lenne semmi baj, nyugaton remekül működik, csak ott egy hallgatóra jóval több pénzt költenek az egyetemek. Nálunk (BME) nem egy szakmai (!) tárgyból előfordult, hogy a nagy létszám miatt nem volt pénz kiscsoportos gyakorlatokra (a laborokról nem is beszélve), így ehelyett havi 1-1 előadáson 4-500 ember előtt oldott meg az oktató. A minőségi oktatás ilyeneken múlik, ez a helyzet pedig csak romlani fog, hiszen idén több mint 5 milliárd forintot vettek el csak a mi egyetemünktől. Többek között ennek a visszaállítása is az egyik követelésük a tüntetőknek.
A röghöz kötéshez még annyit, hogy bár én nem tervezek külföldre menni, de simán megértem azt aki miután itthon nem tud elhelyezkedni a szakmájában egy idő után külföldön próbálkozik. Ha külföldön el tud helyezkedni (és a tudását kamatoztatja), akkor az sokkal jobb megoldás mint ha itthon elvállalna bármit csak hogy meglegyen az a 7 év munkaviszony amit a szerződés követel tőle. Hogy utána pár év múlva vissza tudjon jönni, az meg szerintem a gazdaságpolitika hatásköre.
"18: Én mérnök-informatikus hallgató vagyok és kint voltam a tüntetéseken, nem akarok olyan országban élni ahol nincs szükség bölcsészekre/karmesterekre/szociológusokra."
Elkéstél. Már benne vagy. 10 évvel ezelőtt kellett volna felemelned a szavad a túlképzéssel szemben.
"Ki fizeti a Diáktüntetések ellen gyülekező "foci drukkereket"? "
Végigolvastam, de nem találtam linket, a kérdező sem mellékelt. Volt valami utcai diáktüntetés Pesten, ahol több ezer "focidrukker" volt? Mikor? Hol?
Aki tudna adni egy linket, megköszönném.
Nem vagyok pesti, én nem első kézből, az utcát járva értesülök a pesti történésekről.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!