Orbánék miért b*sznak ki a kisgazdálkodókkal? 5000Ft os kamarai tagság után most itt a 6000Ft os kiskert regisztráció. Regisztráljanak, de miért kell fizetni? Kinek a zsebébe landol a pénz?
Csak a teljesség kedvéért jelezném, hogy ezt a kötelező 6000 Ft-os földhasználati bejelentést 1 hektár feletti területre már egyszer előírták még az MSZP-kormány idején.
Ezt most megismétlik, illetve kiterjesztik az 1 hektár alatti, minden nem belterületi földre is.
Ezzel nem csak a kisgazdálkodókkal b*sznak ki, hanem több 100 ezer öreg emberrel, köztük az anyámmal is, akik kárpótlás során szereztek 300 kilométerre levő kis földecskéket, amivel azóta se tudnak mit kezdeni, csak a gond van vele.
Az tényleg mocsokság, hogy az állam kötelezően előír egy adatszolgáltatást, majd egyúttal díjat is szed érte, mintha én kezdményeztem volna, vagy én kérnék valamit.
Biztató, hogy utólag a Vidékfejlesztési Minisztériumban is rájöttek, hogy ez így nem jó, és azt ígérik, hogy törvénymódosítási javaslatot nyújtanak be, hogy ne kelljen fizetni. De mi van azzal, aki már fizetett?
Minden nap kitalálnak egy újabb ilyen lehúzó törvényt. :D
Nemrég a vagyonőröknek kellett befizetni, most ez, jövőre meg kezdődik előről, ha nem váltják le őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!