Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg létezhetett a darálógép?

Tényleg létezhetett a darálógép?

Figyelt kérdés

Elég sok mindent olvastam erről a korszakról, de ez már nagyon durva.

[link]

2013. jan. 13. 02:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
52%

Két órás film:

http://www.youtube.com/watch?v=BJ13KhbqniA

Érdemes megnézni.

2013. jan. 13. 10:33
 12/24 anonim ***** válasza:
94%

"Nevezetesen az, hogy eredetileg nem szerették volna, ha a darálót tervező mérnök tudomást szeret arról, az általa tervezett gépet mire szándékoznak használni. A vezetőség azt feltételezte, hogy egy tapasztalatlan diákkal könnyebben el lehet hitetni, hogy állati tetemek darálására készít egy gépet."

Nem lett volna egyszerűbb venni egy marhadaráló gépet, vagy tényleg azt terveztetni? Elvégre ami egy marhát bedarál, az az embert is képes bedarálni. Azt hogy utána a valóságban mire használják már más kérdés, azt nem kell a tervező orrára kötni. Nem tudom, miért kell mindent túlbonyolítani. Ez az Occam borotvája elv. Ha én emberi tetemeket akartam volna bedarálni, akkor vettem volna egy olyan darálót, amit a húsiparban sertés vagy marha darálására már használnak, így nem keltenék vele feltűnést. Ezzel szemben egy műegyetemi diákot megkérni, hogy készítsen egy darálót, na ez már túl feltűnő és gyanús. Azon kívül kétlem, hogy nem voltak a Pártban párthű gépészek, akik az ilyen dolgokat megcsinálták volna. Egyszerűen túlbonyolítást feltételez a diákkal való terveztetés.

2013. jan. 13. 10:44
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

" Az emberi csontokat, különösen a lábszárakat nem lehet megdarálni,"

Ezt mond meg a krematóriumoknak is. Mert ők évtizedek óta ledarálják.

2013. jan. 13. 11:04
 14/24 anonim ***** válasza:

"Nem lett volna egyszerűbb venni egy marhadaráló gépet, vagy tényleg azt terveztetni? Elvégre ami egy marhát bedarál, az az embert is képes bedarálni. Azt hogy utána a valóságban mire használják már más kérdés, azt nem kell a tervező orrára kötni. Nem tudom, miért kell mindent túlbonyolítani."

Semmi sincs túlbonyolítva. Pontosan ez történt. Terveztettek egy marhadarálót, melynek a megrendelője az ÁVH volt és nem kötötték a tervező orrára, hogy mire kell. Tehát te csak azt írtad le ami valójában történt feltételes módban.

2013. jan. 13. 13:00
 15/24 anonim ***** válasza:
46%

Jahh és egyébként a "megvenni" részéről még annyit, hogy ilyen méretű és teljesítményű darálókat nem gyártanak futószalagon mint a hajszárítót. Ha készen akarod ezt megvenni akkor esetleg egy rég működő ilyen üzem kiselejtezett gépsorát tudod megvenni. Mivel Magyarországon nem sok ilyen működik még ma sem a mi cégünk is csak Izraelből tudta azt beszerezni.

Abban az időben pedig a keleti blokk országéba ekkora méretű gépet behozni szerinted könnyebb és ráadásul sokkal kevésbé feltűnő lett volna mint itthon építeni egyet? Gratulálok a logikádhoz.

2013. jan. 13. 13:29
 16/24 anonim ***** válasza:

"Nem lett volna egyszerűbb venni egy marhadaráló gépet, vagy tényleg azt terveztetni?"

De, mivel venni nem tudtak terveztettek egyet. Épp ez történt, nem?

2013. jan. 13. 13:32
 17/24 anonim ***** válasza:

Én nem azt kifogásolom hogy ez történt, hanem azt hogy ezt egy tapasztalat nélküli diákkal csináltatták volna meg.

Mert itt az az állítás hangzott el, hogy egy műegyetemista tervezte, amit én elképzelhetetlennek tartok.

2013. jan. 13. 13:34
 18/24 anonim ***** válasza:

15-ös:

" mi cégünk is csak IZRAEL-ből tudta azt beszerezni "

...de minek nekik EMBERDARÁLÓ???

2013. jan. 13. 16:55
 19/24 anonim ***** válasza:
37%
Witner bolond. Ennyi.
2013. jan. 14. 02:27
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Az ÁVH-ról sok törvénytelenség elképzelhető.Az ,hogy a gépről a szabadult foglyok nem tesznek említést csak azért lehetett mert a géphez vagy a gépbe már csak halott emberek kerültek.A gép meglétét nem hozták a foglyok tudomására.Nagyon is hihető, hogy volt ilyen gép.

Pl. nagyon sok magyar ember nem tudott arról sem,hogy a május 1.-i felvonuláson a Felvonulási tér körüli házak tetején (elsősorban a lapostetejű házakon) géppuskafészkek voltak, A Sztálin szobor mögött a Főkert telepén több gépuska és legalább két teherautónyi lőszer volt felhalmozva, ponyvával letakarva és egy szakasz áv. sorkatona állt készültségben.Ha valamilyen komolyabb rendbontás történik képesek lettek volna a tömegbe lőni!

2013. jan. 14. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!