Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lépjek, ha megfenyegetett...

Mi lépjek, ha megfenyegetett a helyi polgármester a jogtalan önkormányzati eljárások szóvá tétele miatt?

Figyelt kérdés

Tavaly ősszel kiköltöztünk a nagyvárosból egy közeli, eléggé puritán, sok begyepesedett és/vagy naiv emberrel teli faluba. A párom már majdnem 8 éve külföldön robotol, az összegyűjtött pénzünket egy kisebb ház kipofozására költöttük. Három gyermekünk van, a legkisebbik még óvodáskorú és sajnos nagyon beteg (én fejlesztő-pedagógus vagyok, tudok vele foglalkozni, egyelőre). Munkát főleg miatta nem tudok vállalni, a legközelebbi speckó óvoda nagyon messze működik innen. Külföldre miatta, meg az édesanyám miatt nem tudtunk költözni.

A java még csak most jön, csak leírtam a hátterünket. A városban rendszeresen kaptam a lakásfenntartási támogatást, sőt egyéb segélyszerű juttatásokat is. A falu önkormányzatánál viszont azt mondták, hogy nem jár, mert nincs a falunak pénze (a törvény értelmében a mostani körülményeink miatt is jogosult vagyok rá). Nagyon keveseknek fizetik ki, itt több jogosult nem kapja. Ezt a békát még lenyeltem.

Azt viszont már nem, amikor tegnap közölték velem a polgármesteri hivatalban, hogy a segélyemből levonták a kommunális adó féléves összegét, majdnem 9 ezer Ft-ot.

I. Nincs pénzünk kb. 15-éig, mert a férjemnek akkor utalják bérének egy részét. Kikaptam 13 ezer Ft-ot. Éljünk meg belőle még 10 napig a gyerekeimmel.

II. A törvény szerint segélyből nem vonhatnak le semmi ilyesmit. (Gyerektartást például igen.)

III. Mit képzelnek rólam, hogy március 15-ig ne tudtam volna befizetni a kommunális adót? Addig kell letudni a törvény szerint az első etapot. A pénztáros szerint ez a faluban bevett szokás, hiszen januárban nem tudnak miből gazdálkodni az önkormányzatnál, s ezért mindenkitől így szedik be. Törvénytelenül.

IV. Visszaéltek az aláírásommal is: befizették helyettem fehér csekken a komm.adó. összegét, rajta az én szignómmal (nem én írtam alá, valaki ráhamisította). Én már csak az egész csekk egyharmadát kaptam kézhez a pénzem mellé.

V. Mi van azokkal a falusiakkal, akik tényleg csak segélyből élnek? Húzzon ki egy hónapot 13 ezer forintból?

Felgyülemlett bennem az ideg, ezért bementem a polgármesterhez. A polgármester egy többdiplomás, de annál szűkebb látókörű fazon, nagyon tekintélyelvűnek tűnik. Felvázoltam neki a problémáimat (lakásfenntartási, segélyből levonás). Mondtam, hogy feljelentem az egész hivatalt. A reakciója az volt, hogy "ha szeretnénk még a faluban maradni, akkor maradjak csendben", illetve "az itt lakók teljesen meg vannak ezzel elégedve, még nem tette szóvá ezt senki", aztán kizavart az irodájából.

A falu végére - ahol lakunk - már nem is jött a gyerekeimért az iskolásbusz ma reggel. (500 méter plusz a buszsofőrnek, aki mindig eljött). Ezért kellett bevinnem őket a suliba rohamtempóban, kölcsön kért kocsival.

1. Hogyan tűrhet ilyet egy jegyző, aki az önkormányzatok törvényes működéséről gondoskodik?

2. Hogyan lehet egy ilyen polgármester 10. v. 11. éve a hivatalában?

2. Szerintetek kihívjam a Fókuszt vagy a Naplót?

2013. jan. 4. 20:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérj jegyzőkönyvet. Jelentsd fel mindenhol a polgármestert. De ha Fideszes, kinyalja magát. Náluk az önkormányzat átadott ingyen egy iskolát teljes felszereléssel az egyháznak. ombudsman vizsgálat, kormányhivatal. stb-stb. És semmi nem lett belőle, mert drága polgármesterünk a frakcióban valami nagyfej. Amire a kormányhivatal vizsgálódhatott volna, addigra minden leírt hibát javítottak. Mint ha csak tudták volna, mit kell javítni. Úgyhogy FÜGGETLEN MÉDIA a meoldás. Had verjék nagy dobra, főleg, ha a többi embernek is baja van a polgármesterrel.
2013. jan. 4. 23:50
 12/15 anonim ***** válasza:
20%
Ezt nem szabad hagyni annyiban.A törvény az törvény,és a segélyből semmit sem lehet levonni.A polgármester úr itt nagyot hibázott,mert ebből még baja is lehet-ha megfelelő helyen landol az ügy.Nem kizárt,hogy másokat is terrorizál a faluban,csak azok nem mernek szólni.Nem kell megijdeni egy szaros polgármestertől,nem a Jó Isten személyesen...Nézz körül a neten mennyi polgármesterrel vannak elég komoly problémák.Az egyik kutyákat lövöldözik,a mienk Pesten (7 ker) kirabolta két éve az egész kerületet Hunvald ügy...szóval nem kell tőlük megijedni.Fenyegesd meg te is.
2013. jan. 5. 01:29
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ez durva. A közigazgatási hivatalhoz, vagy kormányhivatalhoz fordulhatsz. De arra készülj, hogy "meghálálja", de ne hagyd annyiban. A többiek valószínűleg kevésbbé öntudatosak, kitartóak és merészek.

A médiát és a hivatalokat is bevonhatod. Arra számíthatsz (és ez nem riogatás), hogy pl.: a gyámhivatalnál bejelentést tesz a gyermekek miatt ellened, vagy a falusi rokonait-talpnyalóit ellened fogja uszítani, hogy a településen minden jó és szép csak ezek a jöt-mentek akadékoskodnak stb..

Van egy olyan oldala is a dolognak, hogy attól tartva, hogy az egész egy tiltakozási folyamatot indithat minden eszközzel ellenetek lesz!

Városban, forgalmas helyen akár egyszemélyes tiltakozást is tarthatnál táblával például, de itt?

Ne add fel!!!!

És tudod mi a legbrutálisabb? Az, hogy százezrek lehetnek ilyen helyzetben csak ez nincs benne a köztudatban és a médiában. Össze kellene fogni!!!

2013. jan. 5. 03:56
 14/15 anonim ***** válasza:
14%

„V. Mi van azokkal a falusiakkal, akik tényleg csak segélyből élnek? Húzzon ki egy hónapot 13 ezer forintból?”

„illetve "az itt lakók teljesen meg vannak ezzel elégedve, még nem tette szóvá ezt senki",”

Na ez is durva. Volt múltkor az egyik műsorban egy olyan, hogy 22 800-ból vegetáltak 3-an(!!!!!).

Mivel a támogatást egy családban csak egy fő kaphatja a kormányzat szerint. Falu volt ez is.

Úgy csökkentették a szociális járulékokat, hogy nem tették mellé a megfelelő munkát, alternatívát. Mi ez ha nem nemzetpusztítás?

Azt hiszik a szegény kiszolgáltatott emberekkel mindent meg lehet csinálni?

Látszik, hogy tanult ember vagy és a többi falusival ellentétben ki mersz állni az igazságért.

Hasonló helyzet volt nálunk városban egyik ismerőssel. A polgármesteri hivatal ki akarta küldeni a tanárdiplomás szerencsétlen embert szemetet- és kutyapiszkot szedni, utcát seperni. Ott is a nyilvánosság és a média bevonása segített.

UI.: Azt még megpróbálhatod, hogy egy táblával odamész a hivatal vagy a lakása elé, és megkérdezed, hogy miből kéne vegetáljatok? Mondja csak meg nyugodtan!

Az iskolabusznál meg annyit, hogy nyugodtan ne menjen iskolába a gyerek a busz miatt, ha kérdőrevonják akkor mondd meg, hogy a polgármester miatt volt!

2013. jan. 5. 04:16
 15/15 anonim ***** válasza:
91%
Jelentsd fel, ne szórakozz. Iszonyatosan felidegelnek engem ezek a tahó vidéki kiskirályok, akik azt hiszik, megmondhatják ki lakhat és ki nem a porfészkükben. Amit leírtál az konkrétan okirat-hamisítás.
2013. jan. 5. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!