Szerintetek ma itthon mennyien csinálnak a gyerekeik (születéstől kezdve) számára megtakarítást, hogy mire 18 évesek legyenek legyen valami kezdő tőkéjük? Ti gondoltatok már ilyenre?
PL
Ha havi 10000 ezret raknak hozzá, 5%-os kamat mellet,18 éves korukra kicsivel több mint 3 és fél milliót spórolnak meg.
Pár további számolás saját programmal: (18 év, 5% kamat)
havi 20000: 7 millió.
havi 25000: 8,8 millió.
Mi pont most gondolkozunk ezen.
(saját program? :)))
"(saját program? :)))"
Csak írtam rá egyet amivel ki lehet számolni. Persze nem tudom pontosan, hogy hogyan van ez az éves kamat mikor havonta rakunk be pénzt. Ezért az éves kamat le lett osztva 12vel és kamatos kamattal és ami hozzá lett rakva minden hónapban ki van számolva.
"Én ezt a pénzt a gyerek oktatására gondolnám félretenni, nem lakásra, nem kezdőtőkének. 18 évesen nulla tapasztalattal nem hiszem sokra menne a kezdő tőkével ..."
Mondjuk személy szerint én is erre gondoltam. Csak pont a diákhitellel kapcsolatban olvastam egy cikket amiről ez jutott az eszembe.
pff még magamat se tudom bebiztosítani, nem hogy egy gyereknek gyüjteni. mi lesz itt???????????
nincs gyerek 34/n
'gyereket szülni sincs pénzem,nem hogy az eltarzàsa mellett még spórolgassak neki.... 24N netto70ezer'
Mindig a gazdagok sírnak.
Nettó 47ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!