A békemenet a FIDESZ ökle?
Elkezdtek jönni tőlük a harcias fenyegetések. A békemenet mögött álló CÖF ma kilátásba helyezte, hogy kiszorítják a regisztráció ellen tüntetőket a Kossuth térről. Korábban Bayer Zsolt fenyegetett azzal, hogy ha kell, jön a békemenet, és kiszorítják a lázongó diákokat is az közterületekről. Mondjuk ez még egy fokkal jobb mint ami a 90-es évek elején Romániában volt, ahol a Zsil völgyi bányászok jöttek a kormány támogatására.
"6-os, igazad van"
Mitől lenne igaza? Jahh mert te azt mondtad. Éljen a demokrácia!
Nem a Fidesz ökle a NÉP.
2/3- os többséggel választották,tetszik,vagy nem.
Bayer Zsolti meg a többi Békementes így védelmezné a demokráciát. Bár mit is várhat az ember attól az illetőtől, aki az internet "magaskultúráját" trágárkodással védené meg a baloldali csőcseléktől?
Zsoltika jól megtanulta az átkosból, milyen is az igazi prolimentalitás, a duplagondolról már nem is beszélve.
Itt van Zsoltika/ECHO/,ott meg van Olgika/ ATV/. A zsák mindíg megtalálja a foltját.
Kinek ez kell kinek az kell.
A Kálmán Olga se gyenge,azt lássuk be.
Ez a demokrácia URAIM,ha tetszik,ha nem.
Nem ez a demokrácia, legfeljebb nálunk ez.
A FIDESZ-t pedig nem kétharmad, hanem 53 % választotta meg, csak ebből lett kétharmadnyi mandátum. Ja, és ezeknek is legalább a fele már lemorzsolódott.
"Attól bzmeg hogy nem a nép választotta meg."
Hanem? Volt egy választás, ahol az emberek inkább otthon meresztették a seggüket. Pedig tudni lehetett, hogy elsöprő Fidesz győzelem lesz. Csakhát a kényelem. Meg a fotelból ugatás. Az megy. Tenni bármit is? Jókommunistához méltóan még mindig Kádár "apánkat" várják vissza, hogy újra csak úgy repkedjenek a sültgalambok az arcba. Ennyire képes kb 4 millió "választó""polgár", aki otthon maradt. Most azt mondják, hogy nem ők szavazták meg. De. TI is rájuk szavaztatok. Nektek legalább annyira köszönhetjük, mint a birkának mondott elvakult Fideszeseknek. Tehettetek volna ellen? Igen. Tettetek? Lóbrokit tettetek, csak nem ellene. Mostmár késő bánat, mostmár mélyen ott van a ti szátokban is a farok. A másik meg a "nem volt kire". Dehogynem. Érdekes módon mostmár mindenki vágja, hogy "dehát az első Orbán-kormány is...". Miért nem tettél az ellen, hogy az ne ismétlődjön meg?
Tehát a nép választotta? Igen. 4 millió nem tett semmit kétmillió szavazó ellen. Aki nincs ellene, az vele van. 8 millió szavazóból ez simán 6 millió, aki a Fideszre szavazott - akár tudtán kívül is. Ez nem 2/3? Nem, ez 3/4...
"A FIDESZ-t pedig nem kétharmad, hanem 53 % választotta meg"
A (kb) 47% részvételi arányból 47% nem szavazta meg a Fideszt. Ez 22%, aki a Fidesz ellen szavazott. Tehát 78% nem szavazott a Fidesz ellen, tehát a Fideszre szavazott. Ha résztvett, ha nem. Ez még bőven 2/3 fölött is van, nem? Jahogy 4 millió ember szarik a saját sorsára? Akkor ezt érdemlik, vagy mégrosszabbat. Arra ne fogd, hogy nem volt kire. Egyik párt sem volt "A" tökéletes, sőt... Mégis elmentem, szavaztam. Az otthon ülők elfogadták a többiek akaratát. A többiek meg a Fideszt akarták. Ennyi. Nem azon kell nyavalyogni, hogy hányan szavazták meg a Fideszt, amikor MINDENKINEK a kezében ott volt a lehetőség, hogy tegyen egy X-et ellene. Hanem el kell menni és odatenni az X-et ellene. Ha már egyszer nincs olyan párt akiRE lehet szavazni, akkor szavazz a démonod ellen. Ha erre sem vagy képes, akkor mit vársz az élettől?
Egyébként kár ezen rágódni.
Rengetegen nem mentek el.Nem a Fidesz győzött,hanem a nagyon rossz korábbi kormányzás ellen sokan beszavaztak a Fideszre.Kínjukban tették,nem meggyőződésből.
Tegyük hozzá:botrányos 6 évet hagyott hátra az MSZP.
A rengeteg hülye szöveg,Öszöd,a lenézése mindenkinek,a pökhendi Fleto,előtte a hebegő-habogó Menyó,a libákkal tűzdelt Bajnai.Az a baj, nem volt az MSZP-ben valaki normális aki igazán versenyképes lett volna.
Állandóan a 100 napos program...aztán minden abbamaradt.
Igy a kormányzás is.Gyászos volt ez így.
Sajnos fáj,vagy nem,ez volt.
17 - Igazad van, hogy gyászos ez a passzivitás és a "Nem volt kire" mondat.
De sajnos az a helyzet, hogy nem volt kire, most sincs kire.
Ha kiharcolnánk egy új választást, akkor sem lennénk előrébb. Itt az egész parlamentet ki kellene söpörni és értelmes emberrel feltölteni. Írnék itt egy de-t, de ahhoz én kevés vagyok, hogy meg tudjam fogalmazni, egyáltalán át tudjam látni, hogy mi kellene ehhez.
"De sajnos az a helyzet, hogy nem volt kire, most sincs kire."
Nincs. Ezért írtam egy másik kérdéshez azt, hogy egy nagy szarkupacból kell kiválasztani a legfinomabb részt. Aki annyit nem tud megtenni 4(5) évente, hogy egy minimálisat gondolkodik, az tényleg azt érdemli amit kap. Csak egyszerűbb azt mondani, hogy "én egyik párttal sem értek maradéktalanul egyet, úgyhogy nem szavazok". Én sem. Sőt, még a pártok tagjai sem mindenben értenek egyet.
"Itt az egész parlamentet ki kellene söpörni és értelmes emberrel feltölteni."
A baj az, hogy elnézve azt a masszát, amit "magyarok"-nak nevezünk, kétlem, hogy akár egy fokkal is jobb lenne egy teljesen új garnitúra, mint a mostaniak. Amíg aki elmegy szavazni az arra szavaz, aki a legtöbbet ígéri, addig úgyse lenne változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!