Szerintetek várható, hogy a keretszámok helyett a ponthatárok irreális emelésével fogják elérni, hogy csak az előre betervezett tízezer körüli állami férőhelyet kelljen finanszírozni a kormányzatnak?
Tulajdonképpen mi ez a trükközés a keretszámok eltörléséről?
Ugye azt senki nem gondolja, hogy a kormányzat ilyen könnyen feladja, és boldog-boldogtalan mehet ingyen a felsőoktatásba, mikor előtte még a 30 000-es állami finanszírozott helyet is sajnálták.
A LÉNYEG:
Várhatóan, megnézik mennyien jelentkezek összesen, majd a dec. 5.- én előre meghatározott tízezer körüli állami finanszírozott létszámnak megfelelően meghúzzák a korábbiakhoz képest irreális ponthatárokat.
A határ felettieknek meg felkínálják a (a szerintük NEM tandíjas) részfinanszírozásos fizetős képzést.
Így azzal indokolhatnak, a szokásos demagóg-uszítós módon, hogy ők nem vagyoni alapon „szelektálnak” hanem csak az oktatásból akarják kirostálni a nem odavalókat. De természetesen nekik is megadják a lehetőséget „részfinanszírozású” képzésben, amihez „nagyvonalúan” még a hitelt is biztosítják.
Így egy kommunikációs trükkel mégis sikerül majd keresztülvinni az eredeti elképzeléseiket az állami finanszírozású helyek csökkentéséről.
"Én nem értem mit kell úgy parádézni! Nem kötelező egyetemre menni, ha nem tetszik a feltételrendszer, akkor el lehet menni mást tanulni, vagy mehetsz külföldre. ennyi és nem több. nem kell minden jöttmentnek egyetemet végeznie."
Te tényleg nem értesz valamit, de nem is értem, hogy minek írogatsz ide. Neked minden tetszik a jelenlegi rendszerrel? Ha nem, miért nem mentél még el?
Másképp kérdezem: csak mert van egy kormány, ami mindenféle intézkedést hoz, ami egyeseknek nem tetszik, arra az a megoldás, hogy a tiltakozókat kitessékeljük az országból? Gyurcsány idején is az lett volna az adekvát megoldás, hogy akinek nem tetszik, az elmegy, csak mert Gyurcsány volt akkor hatalmon? Gondolkozz már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!