Orbán ezzel elismerte, hogy a diákhitellel eladósítják magukat a fiatalok már az életük elején?
Figyelt kérdés
" „Világossá kell tenni a szabályozásban, hogy azok, akik tanulni akarnak Magyarországon, s elérik a tanuláshoz szükséges bekerülési és minőségi korlátokat, ez ma 240 pont a bekerülés tekintetében, elszántak, hogy tanuljanak, s itthon akarnak dolgozni, számukra - mindenféle ELADÓSODÁS nélkül - továbbra is ingyenesnek kell lennie az oktatásnak.”"2012. dec. 15. 18:44
1/24 anonim válasza:
ne keverjük már meg a sz*rt még azt se tudjuk mi van mire gondol...várjuk meg a tervezetet aztán lehet sarat dobálni
2/24 anonim válasza:
Igen, eladósítják, ez így van, de hosszú távon ez megéri! Vissza lehet majd szép fokozatosan fizetni a képzés díját! Hosszútávú befektetés a tanulás, ha nincs elég pénzed rá, akkor a diákhitel még mindig egy megfelelő konstrukció! Arról meg nem a kormány tehet, hogy annyi a pénzügyi analfabéta az országban, hogy nem érti a szerződést. A diákhitel a manapság elérhető hitelek közül a legkedvezőbb! Normális ütemű és mértékű törlesztés mellett szép nyugodt tempóban vissza lehet fizetni.
3/24 anonim válasza:
Ezt el kell ismerni? A hülye is tudja, hogy a diákhitelt kerülni nem éppen emberbarát, mint ahogy a hitelek úgy általában az ember kizsigereléséről szólnak.
5/24 A kérdező kommentje:
"ne keverjük már meg a sz*rt még azt se tudjuk mi van mire gondol...várjuk meg a tervezetet aztán lehet sarat dobálni"
Akkor te hogy értelmezed azt, hogy " mindenféle ELADÓSODÁS nélkül". ÉS a mai egyeztetés meg egy vicc volt. Csak látszatból tartották.
2012. dec. 15. 18:56
6/24 anonim válasza:
hitelként kedvező, de úgy általában hitelt felvenni sem a legszerencsésebb dolog, főleg, ha diploma után nincs kilátásban állás vagy megszűnik. Ráadásul az is felveszi, akinek nem ezen múlik a megélhetés+tanulás. 18 évesen az ember fel sem tudja mérni, hogy mit vállal ezzel, a szülő meg utána sem néz gyakran, volt, hogy én világosítottam fel anyukát, hogy nem muszáj a max. összeget felvenni ám. Na jó, ez 2002-ben volt, akkoriban vezették be, boldog-boldogtalan felvette és mobilt vett belőle meg bulizott.
7/24 anonim válasza:
Egy hete még azt mondta, hogy legyen az egyetem önellátó. Most meg hogy az okos ingyen tanul. Egyik percről a másikra változtatják a szabályokat.
8/24 anonim válasza:
a felsőoktatással meg ugye az is "gond", mert nincs minden egyetemből 3 a városban, mint általános iskolából, szóval eleve albérlet, kolesz, külön háztartás, utazás is terheli a hallgatókat, hiába ingyenes az oktatás, ja meg a könyvek/ jegyzetek is pénzbe kerülnek.
9/24 anonim válasza:
"Egy hete még azt mondta, hogy legyen az egyetem önellátó. Most meg hogy az okos ingyen tanul"
Ez nem ellentét. Majd aki hülye, az megveszi, mint eddig.
10/24 rémuralom válasza:
Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy el kell adósodni a tanuláshoz. Fentebb írták, hogy a tanulás egy hosszú távú befektetés. Ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!