Ti mennyire hisztek a különböző cégek által készített közvélemény-kutatásoknak?
Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam.
Sir Winston Churchill
És nem pusztán idézgetni akartam, hanem magam is ezt vallom.
Egyetértek az előttem szólóval.
Amúgy, tőlem még sosem kérdezték meg, melyik csatornát néztem, hogy egy kutatást említsek, szóval kamu, illetve felszorzott számokkal dolgoznak.
"100%-ban hiszek a Századvégnek! "
Igen miután százmilliós KAMU tanulmányok megírására kaptak pénzt a kormányzattól biztosan pártatlan kutatást tesznek közzé!
23:09
"Igen miután százmilliós KAMU tanulmányok megírására kaptak pénzt a kormányzattól biztosan pártatlan kutatást tesznek közzé!"
Irónia volt... ezért írtam azt, hogy "aki ismer..." :)
Én tanultam statisztikát. Ezért pontosan tudom, hogy nem lehet hinni egyetlen közvélemény kutatónak sem. A Századvégnek pedig semmiképpen. Mindig azt állapítják meg, ami a Fidesznek kedvező.
Valóban lehet egy adott populáció alapján megközelítőleg reális eredményt kimutatni. Csak éppen az nem mindegy, hogy ezt a populációt milyen szempontok alapján választják ki!
Nem tudom, ma mit tanítanak a leendő statisztikusoknak? Nekünk az első órán már megmondták, hogy a statisztikával mindent be lehet bizonyítani, és mindennek az ellenkezőjét is!
Ez pedig valóban igaz!
Ezért nem hiszek egyetlen statisztikának sem!
4-5 statisztikát készítőnek az átlaga van a legközelebb a valósághoz.
Az egyik úgy alakítja a kérdéseket és olyan minta közegből vételez ami jobbos a másik ami balos stb stb, így az átlag tekinthető a legreálisabbnak.
De a politikát mindig fenntartásokkal kell kezelni.
Elhinni valamit élből az butaság, még akkor is ha unásig ismételve akarják az ember perifériás keringésének a részévé erőszakolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!