A te településeden is az Önkormányzat berkeiben zömében családtagok dolgoznak?
Igen, ha nem is családtagok, zömében valami úton-módon rokonok.
Pl. most épül a faluház, van projektvezető, akinek (hozzátenném 1400 fős településről van szó és egy kis parasztház rendbetételéről) mindenképpen kell 8 órás státusú asszisztens - persze hogy a lánya.
Más ember a projekt árából majdnem új házat épít, de egy ilyen felújítást a harmadából-feléből ki lehetne hozni ha az ember magának csinálná. Ha munkabérekkel és mindennel számoljuk, akkor lehet a negyedéből is...
Sebaj, még ki bírjuk fizetni az ilyesmit.
Nem tudom mennyire családtagok, de kivétel nélkül valakinek a valakije.
Amúgy rohadtul nem érdekel, amiatt szoktam csak mérges lenni, h rendesen fel vannak háborodva, ha valamit csinálni kell, plusz semmit nem tudnak soha.
Amihez viszont remekül értenek az a kávéfőzés, dohányzás, pletyka(99%-a nő).
Szal ha bemegyek, már előre tudom, h egy órát ott fogok ülni még időponttal is, aztán azt fogom nézni, ahogy szaladoznak kávézni, ciizni, zárják az irodát.
Mikor sorra kerülök akkor duzzognak, persze anélkül, h ne hívnák fel Marikát meg Évikét biztos nem fognak tudni segíteni...
Mondjuk egy 3000 alatti településen Bodrinak is valamilyen úton de a rokona majdnem mindenki.
Nem nehéz a kapcsolati rokoni szálakat feltárni.
Nagyobb településeken szerintem nem jellemző.
"Nagyobb településeken szerintem nem jellemző" - Szerintem dehogynem...
Van ismerősöm például, aki egy 100000 feletti városban "pozícióba került", hát persze hogy a barátnő is közalk. lett pár héten belül.
Nagyban is ugyanaz megy mint kicsiben - mindenki azzal "mutyizik" amihez hozzáfér. Szokták mondani: "ki mivel dolgozik, azzal szennyeződik" - én járművekkel dolgozom, azoknak a dolgaival kereskedek; akinek pozíciók felett van döntése, az meg azzal; aki pénz felett dönt, az meg pénzzel.
De ez természetes valamilyen szinten, csak fáj hogy abból csinálják amit mi adóként befizetünk. Ha a saját cégük lenne, akkor nekem mindegy lenne mit csinálnak...
"Nagyobb településeken szerintem nem jellemző."
Jaj hagyjuk már, persze majd odamegy a rokona meg az ismeretlen és majd akkor biztos el fogja küldeni a rokont, mert az ismeretlent veszi fel...
Te is meg én is meg más is a.rokont venné fel, nincs ebben semmi mondom, de ha már felvették végezze a dolgát ne háborogjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!