Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ilyen lenne a társadalom?

Ilyen lenne a társadalom?

Figyelt kérdés

Mindenhol csak ezt olvasom sok az eltitkolt jövedelem meg a feketegazdaság

." A feketegazdaság 2000 milliárd forint adóbevétel-kiesést okoz, ebből mintegy 1500 milliárd forint a bérekhez köthető"

Ha befizetné mindenki tisztességesen lehetnének jó utak jobb egészségügy és sorolhatnám..A nyugati országokban pl Hollandia úgy érzik az emberek,hogy HASZNOS,építő jellegű adózni,míg nálunk h jajj elvesznek tőlem valamit..

hogy lehetne ezen változtatni?

2012. dec. 4. 17:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Úgy lehetne rajta változtatni, hogy minden egyes befizetett adófillérnek az útját nyomon lehetne követni. Sajnos a fejétől bűzlik a hal. Sokan azért nem fizetnek be rendesen, mert a kormány átláthatatlanul herdálja el luxuscikkre magának. Az adózási morált kéne növelni.
2012. dec. 4. 17:54
 12/19 EagleHUN ***** válasza:
Azért azt se felejtsük el hogy míg nyugaton a cégek bevételeik 55-65%-át a bérekre fordítják, ez nálunk a 40% alatt van tehát itt meg sem kapod amiből adót fizethetnél azt bónusz haszonként kevéske adó befizetése után kiviszik innen. Nyugaton a magasabb béreket kivívták, mert kivívhatták nem tiltott a sztrájk, a dolgozók önképviselete, mint itt.
2012. dec. 4. 17:54
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha én is annyit keresnék mint egy holland, akkor abból én is szívesen adóznék.

De amíg magyarisztánban a keservesen megkeresett néhány tízezremet elsimicskázzák, addig ne kérje tőlem senki hogy örömmel fizessek.

2012. dec. 4. 19:01
 14/19 anonim ***** válasza:

"Ha én is annyit keresnék mint egy holland, akkor abból én is szívesen adóznék.

De amíg magyarisztánban a keservesen megkeresett néhány tízezremet elsimicskázzák, addig ne kérje tőlem senki hogy örömmel fizessek."

Épp az ilyen hozzáállás miatt nem lesz Magyarországon holland vagy német bér, de még a fele sem!

2012. dec. 4. 19:22
 15/19 Pro Patria ***** válasza:
100%

Ha mindenki minden adót, díjat, számlát, járulékot, büntetést papírformaszerűen befizetne, az emberek már tényleg minimum éhenhalnának. Mindenki ott próbálja megfogni a forintokat, ahol tudja. Ha csak egy buszjegyet csalnak el, vagy egy hamburgerért nem kérnek számlát, már annyival is több marad a zsebükben.

A baj nem is velük van, hanem akik milliós tételben csalnak adót. Gyanítom, ezt a számot, amit írtál, ők viszik feljebb. Ezt pedig szigorúbb ellenőrzéssel lehet csak kivitelezni, és nem lefizethető ellenőrökkel.

De mivel ebben az országban mindenkinek megélhetési gondjai vannak, ezért az ellenőrök is le lesznek fizetve - mint mondtam, mindenki ott próbálja megfogni a forintokat, ahol tudja.

Egyébként pedig az is a baj, hogy az embereket egyáltalán nem ösztönzi az új utak és kórházak építése adózásra, mert túl azon, hogy nincs miből megélniük, ekképp amijük van, azzal elsősorban önmagukat próbálják eltartani, azt látják, hogy a politikusok is lopnak, és az adó jelentős része nem a rendeltetésszerű célokra folyik el.

2012. dec. 4. 19:36
 16/19 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint Magyarországon minden ember adózik,aki boltba jár,postára jár,bármire pénzt költ.A kormány a hájas ujjait mindenre ráteszi,leveszik a sápot.POFÁTLAN magas az élelmiszer áfa,jövedéki adó sorolhatnám a piti kis adókat pl:távközlési adó.(ez nagyon pitiáner)

Egyébként az utak kérdését nem is értem,elvileg az üzemanyagárban van erre beállítva valamennyi pénz.

Ha mindenki befizetné az adót,semmi nem lenne jobb,mert jelenleg a gazdaság egy feneketlen kút.Ráadásul megkérdőjelezhető a szaktárca szakmaisága.

Abszolút nem csodálkozom az adózási szokásokon,ez egy természetes reflex az elmúlt és jelenlegi kormányok ország pusztító,nemzetnyomorító politikájára.

2012. dec. 4. 19:59
 17/19 anonim ***** válasza:

"vagy egy hamburgerért nem kérnek számlát"

Ha már a multik is áfát csalnak valami komoly baj van az adórendszerrel....:-D

Amúgy igazad van, bár az elejét is kifogásolnám a szegény nyomorgó ártatlan emberekről.

Az hogy nem fizetnek be ezt azt "kényszerűségből" az egy dolog, viszont közművekre/bankokra/rendőrökre... kivetíteni az indulatokat már kevésbé etikus és semmilyen jóindulattal nem nyilvánítható természetesnek és tolerálandónak.

És azt is nehezményezni szoktam, ha ennek ellenére szidja az adott állami/magán céget, hogy nem arra költi az ő (fiktív) befizetésit és ezért a szervezet elszámolással tartozik neki.

De ezeket leszámítva nem gondoltam volna, hogy bármiben is egyetértünk.

2012. dec. 4. 21:29
 18/19 anonim ***** válasza:

Sehogy, latva a valaszok tobbseget (tisztelet a kiveteltol).

A politikusok kozulunk kerulnek ki es a kisember feketezik, a nagyember is feketezik. Atlathato mi hova megy el? Minden fillerel szamoljon el az aktualis kormany? Bocs mi se szamolunk el, hiszen pont mi se adunk mindenrol szamlat ha nem kapunk nem reklamalunk, orulunk 30 ezer boritekba kapott "fizunak". Amig mi nem szolunk vissza a.magandokinak, hol a szamla? vagy a szomszednak, rokonnak, hogy ne csaljon adot, addig meg se szolaljunk a politikusokra ok is igy nottek fol, aztan meg meg is valasztottuk oket (ha nem mentunk szavazni akkor plane maradjunk csondben) es most meg amikor elerhetetlenek szamunkra akkor persze ilyen helyeken es a kocsmaban kiabalunk, hogy "fejetol buzlik a hal". Hat nem, hanem az a.szegeny hal egyforman budi, ha budi.

Valtoztatasnak egy modja lehetne, mindenki egyszerre mond nemet minden illegalisra egy szep napsutotte reggelen mindenki adna szamlat es senki nem fogadna el az olcsobb szamlanelkuli megoldast, mindenki kerne szamlat es mindenki minden utan adozna, a fekete extra juttatasokat mosolyogva visszatolnank az adakozo kezebe es hmm az orszagunk "lebenulna" a.sokkhatastol es a.politikusok sztrajkba lepnenek, hogy nem tudjak mire kolteni a sok bevetelt es mar eleguk van a.becsuletessegbol! :-)

A megoldas, hogy mindenki magaval beszelje meg a becsulet dolgat es tartson ki.

2012. dec. 19. 01:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Engem csupán az zavar ,hogy havi 104 ezerből majdnem fél milliót adózok ami közel annyi amennyit keresek. A keresetem 1\3 része adó formájában az államé.

Ami ennél jobban zavar és ad okot a kiskapuk keredésére az az ,hogy mindenhol azt látom ,hogy a jól működő állam szórja a pénzt, kell még egy metró,alagút az alföldre európa legnagyobb függőhídja,új állami autók, palota örség vagy mi foci stadion.... Én mindebből nem érzek kényelmesebb utakat, jobb korházakat. Azt látom ,hogy a polgármester háza előtt költözés napján fektetik az aszfaltot ,szedik le a fóliát az uj kocsiról meg veszik fel a lakhatási,étkezési,ruha,utazás, költségtérítést majd ezek után a jó, hasznos munka után veszik fel a fizetést amit saját maguknak szavaztak meg.

Lényeg a lényeg ,hogy ugyan úgy rázott az út a korházban meg 20 percig faragták a csontom a rossz fogóval mert nincs másik!

2013. jan. 31. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!