Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehettek annyira "hazafia...

Hogy lehettek annyira "hazafiak" a kommunisták, hogy megverték azokat, akik kokárdát viseltek március 15-én?

Figyelt kérdés
Nagyszüleim mesélték, hogy 70-es, de még a 80-as években is így volt. Én bőven nem éltem akkor még szerencsére, de ez igaz lehet vagy ferdítenek?

2012. nov. 26. 20:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A kötelező viselés nem azért volt tehát, hogy így elégítsék ki az esetleg "hazafiasabb" rétegeket? Nehogy ismét '56 legyen vagy más nemzetébredés.
2012. nov. 26. 23:33
 12/15 Komplikato ***** válasza:
Nem is írtam, hogy a kokárda miatt vertek valakit, hanem nem illet ünnepelni hivatalos kereten kívül, ott meg annyira nem erőltették. Emlékeim szerint alsós osztályba mikor jártam nem is nagyon volt még iskolai ünnepség, valamikor 4-ik közben vagy után voltak ilyenek. De akkor sem ünnepelgették ennyi helyen, meg koszorúzgattak. És tényleg ismertem olyanokat akiket rendőrök kergettek vagy vertek össze ilyenért, igaz a hetvenes években.
2012. nov. 26. 23:34
 13/15 anonim ***** válasza:
73%
Az az igazság ezzel a régi március 15-el kapcsolatban hogy nem az ünneplést akarták megakadályozni Kádárék hanem az ünnepre rátelepedő hőzöngő lázító embereket akarták távoltartani az ünneptől, mert mint ahogy manapság is vannak ilyen mindegy hogy miért őrjöngünk csak őrjönghessünk emberek úgy régen is voltak és ha volt értelme, ha nem ők csinálták a balhét, hogy aztán azzal dicsekedjenek hogy ők milyen bátrak. Mindig voltak ilyen emberek nekik mindegy hogy milyen rendszer van ők minden ellen lázadoznak utcára vonulnak autót borogatnak rendőrt provokálnak a focimecsseken. Ha végképp nincs miért őrjöngeni akkor Kimennek Szlovákiába Romániába ordítozni nagymagyarország zászlóval a kezükben.
2012. nov. 27. 06:51
 14/15 mustafa33 ***** válasza:
A komunistáknak az volt a nemtetsző 1848-49 ben, hogy az polgári forradalom volt, nem kommunista. Az elismert forradalmárok Kosuth és Petőfi voltak, Petőfit szerették valamiféle vörös harcosnak bemutatni, a többi háttérbe volt szorítva, jelentőségüket igyekeztek csökkenteni, elvégre mégiscsak nemesek voltak. Azt nem engedhették, ha valaki rámutatott a forradalom polgári jellegére és arra, hogy a nemesi világból burzsoá kapitalizmust akart formálni.
2012. nov. 29. 19:26
 15/15 mustafa33 ***** válasza:
Nem pászolt egy idegen hatalom által megszált országban, felszabadító forradalmat ünnepelni. Ha valaki felolvasta a márciusi követeléseket, elszavalta a Nemzeti dalt, azt ugyanúgy lehetett érteni az osztrák elnyomás elleni lázadás buzdítására, mint a szovjet ellen. Ráadásul az akkori forradalmat az új megszállók, az Oroszok törték le. A szellemi és gazdasági elnyomás pedig 1956-1990 között nagyobb volt mint a habsburgok idejében.
2012. nov. 29. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!