Miért kell 2-3 évente új autót "vennünk" a kedves állami vezetőknek?
Most pl. a BM-re gondolok,jövőre új VW Jetta-kat kapnak...
Sajnos a megszorítások csak ránk vonatkoznak (min. bérből élőkre), hogy abból amit rajtunk megspórolnak ilyenekre tudják költeni - fennt tudják tartani a megszokott szinvonalat.
Sajnos van vezető beosztású ismerősöm a BM alá tartozó szervnél, és elszomorító hogy amíg nekem egyre kevesebb jár havonta, neki(k) egyre több.....
Jetta? Régebben Passat járt nekik.
Egyébként ha rosszabb kocsikat kapnának, meg kevesebb fizetést, ahogy a közvélemény szeretné, akkor még az a kevés tehetséges ember is elhagyná a közszférát, aki eddig valahogy odakerült.
A maradék meg korrupcióból pótolná a különbségre valót.
Egyetértek az elsővel. Sajnos ha nincsenek megfizetve rendesen, akkor még kezelhetetlenebb lenne a korrupció.
Egyébként ez csepp a tengerben, ennél jóval nagyobb állami szintű (f)osztogatás megy a háttérben. (Ld.pl. földek.)
Akkor mi lenne ha nem lenne válság? Mindenki évente cserélné az A8-at, 7-est, vagy az S mercit?
Ha rajtam múlna, mindegyik a sajátjával járna, vagy tömegközlekedéssel.
Most őszintén: A helyükben nem ugyanezt tennéd? :)
Szerintem ez bőven belefér. Ha jól végzi a munkáját, akkor használja a kocsit, amire akarja. Ha meg nem jól végzi, akkor nem vagyok vele kisegítve, ha csak munkába jár vele. Akkor inkább be se járjon, se busszal, se sehogy.
Nem az kell, hogy maga Jézus legyen a tisztségviselőnk, aki megvon magától mindent, mert ilyet úgysem találsz. Legalábbis olyat nem, aki alkalmas lenne szakmailag is. Az kell, hogy jól végezze a dolgát. Ha ez végre sikerülne, és magam tolnám le a kocsiját a Balatonig. :DD
"Szerintem ez bőven belefér. Ha jól végzi a munkáját"
Aha az elmúlt 20 év be is bizonyította, hogy mennyire megérdemlik. Pl: olajügyek, áron aluli privatizációk, ingatlanpanama, offshore politikusok,......Nem kocsit kapnának tőlem, hanem sortüzet.
"Aha az elmúlt 20 év be is bizonyította, hogy mennyire megérdemlik."
Látom, nem olvastad végig a válaszomat. Vagy nem értetted. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!