Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyre több helyen olvasom...

Egyre több helyen olvasom interneten, újságban azt a kifejezést a magyar többségi társadalomra, hogy "nem roma". Ez csak engem zavar?

Figyelt kérdés
2012. nov. 22. 10:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az enyhén személyeskedő utolsó mondataid felett pedig elsiklok.
2012. nov. 22. 13:49
 12/21 anonim ***** válasza:
nem csak téged zavar. vanank magyarok, és vannak cigányok.
2012. nov. 22. 14:53
 13/21 Pro Patria ***** válasza:

Már máshol is felvetődött ez a dolog, és akkor is azt írtam, amit most fogok.

A megnevezés olyanképp helytálló, hogy a cigányság az egyetlen, amely a többi népcsoporttal ellentétben (tótok, svábok, horvátok, szerbek, románok, ruszinok, szlovének, olaszok, szászok), nem asszimilálódott.

Azaz ma Magyarországon ilyen értelemben valóban vannak a "cigányok", és a "nem cigányok" (akik a magyarok és a többi etnikai népcsoport együttes keveredése).

2012. nov. 22. 14:59
 14/21 anonim ***** válasza:

Azért azt észre vettétek, hogy amikor cigányok vernek, ölnek, magyart, akkor magyar az áldozat, és az elkövető.

De ha magyarok teszik ugyanezt, akkor magyar az elkövető és cigány az áldozat, annak ellenére hogy ő is "magyar".

2012. nov. 22. 16:54
 15/21 anonim ***** válasza:
A második esetben általában azért ölnek, mert cigánynak tartja áldozatát a gyilkos.
2012. nov. 22. 18:30
 16/21 anonim válasza:
3-as, igen, mert a médiából áradó szenny sokkal jobb. -.-"
2012. nov. 22. 18:47
 17/21 anonim ***** válasza:
A kuruc.infónál még a médiából áradó szenny is sokkal jobb, valóban.
2012. nov. 22. 19:26
 18/21 Dick Esmen ***** válasza:
Én ilyet még sehol sem olvastam.
2012. nov. 22. 19:44
 19/21 anonim ***** válasza:
Engem is zavar. Ő cigány én meg magyar. És ezt nem csak én mondom, de a cigányok is így gondolkodnak. Ja, bocs, ők magyar helyett parasztot mondanak...
2012. nov. 23. 00:24
 20/21 mustafa33 ***** válasza:

Elég szomorú hogy téged az zavar, hogy a többségi társadalom nem roma. nem baj, várd ki már nem sokáig. hacsak....

A magyarsvábtót hasonló módon él, de a roma nem. Az a saját "kultúráját" és "hagyományait" ápolja, ami nem mindig dícséretes módon nyilvánul meg.

És az is valamit jelezz, hogy általában azok a gádzsók romaellenesek akik ott élnek ahol a romák nagy arányban vannak, tehát akiknek van tapasztalatuk.

2012. nov. 23. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!