Baloldaliak! Ha nem MSZP-sek vagytok, akkor mik?
Olyat el tudsz képzelni, hogy valaki semmilyen párt vagy eszmének nem tagja vagy híve? Egyszerűen csak keresi az igazságot és próbál mindig az elnyomottak mellé állni?
Én ilyennek érzem magam, legyen bármilyen párt hatalmon.
OFF: "A szavazástól számítva már nem vagy az.."
Ne írjunk már marhaságot. Én pl. előz 3 szavazásnál a két fordulóban mindig 3 felé szavaztam. És egyik támogatott felett sem szerettem vagy támogattam mindenben, csak ellenpontozásként állítottam más dolgokkal szemben, amit biztos nem támogatnék./OFF
Miben kérded? A vallott elvekben, vagy pártkötődésben. Ez a kettő lehet azonos, ha stabil, szellemiségükben jól elhatárolható pártok vannak.
A függetlenség nem eszme, hanem konkrét csoportosuláshoz kötődéstől való elhatárolódás.
Nem szeretném a nézeteimet és meggyőződésemet olyan címkékhez kötni, amelyeket lejárattak. És nem találok ma olyan pártot, csoportosulást, amelyhez teljes szívvel és hosszan odatartozónak érezném magam. Viszont minden mai pártban találok olyan nézetmorzsát, kisebb nagyobb cselekvést, amely szimpatikus és olyan elemet is, amely rendkívül ellenszenves. Ezért ezek megítéléséhez egy értékrendszer felállítása szükséges, amelyhez viszonyítva megállapíthatok egy hozzávetőleges szétválasztást.
Sajnos Komplikatoval kell egyetértenem abban, hogy ma egyre inkább arról szól egy választás, mely párt az, amelynek a kellő súlya csökkent egy nagyon nagy rosszat. Ha nagyon nagy baj lenne X párt túlsúlya, marad a vele ellentétes Y párt, amely a leginkább képes ellensúlyozni, bár önmagában Y-t sem szeretem. A legrosszabb választás az, ha nem választok. Ez körülbelül annyi, hogy bár fuldoklom, már nem kell a szalmaszál se.
Ha valakinél egy pártra szavazás identitásformáló tényező, ott már nagy baj van...
Baloldalinak vallom magam, eddig úgy tűnik, az LMP-re fogok szavazni, de meggondolhatom magam. Az MSZP és az Együtt 2014 (ami a szétszakadt MSZP posh-abb gyűjtőneve, zseniális húzás, komolyan) a listámon valahol Darth Vader és a Sátán után áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!