A jobboldaliak miért nem nézik pozitív szemmel Rákosi hazafias intézkedéseit?
Én nem vagyok jobboldali. Igaz, baloldali sem.
De te biztosan nem éltél Rákosi alatt, hogy hazafias tetteket tulajdonítasz neki. Én viszont igen.
Nem tudom, hogy Harkát átnevezte-e? De az legalább olyan hülyeség, mint a mostani átnevezések.
Az pedig, hogy a svábokat kényszerítette arra, hogy a saját nyelvük helyett mindenütt magyarul beszéljenek, többet ártott, mint használ. Ez NEM a magyar kultúra terjesztése volt.
Azért, mert nem tudnak (jogosan) eltekinteni az ÁVH, az ÁVO és a PRO bűnei fölött, gyakorlatilag Rákosi ezen tevékenysége bűnei mellett elhanyagolható.
Ez olyan kérdés mintha azt kérdeznéd:
A baloldaliak miért nem nézik pozitív szemmel, hogy Hitler egy csomó autópályát épített?
"Ez olyan kérdés mintha azt kérdeznéd:
A baloldaliak miért nem nézik pozitív szemmel, hogy Hitler egy csomó autópályát épített?"
Nem még ez is messze van tőle. Inkább miért nem nézik jó szemmel, hogy Hitler szerette a tejet?
""Azért, mert nem tudnak (jogosan) eltekinteni az ÁVH, az ÁVO és a PRO bűnei fölött, gyakorlatilag Rákosi ezen tevékenysége bűnei mellett elhanyagolható.
Akkor csak úgy kalandozz az Andrássy sarkánál egy kicsit!
És gondolj bele hogy te vagy az a nem is kevesek!
"Harka átnevezése Magyarfalvára"
- Egy ezeréves falunevet lecserélni, mégis miért, és milyen jogalappal? Települések neveit nem szoktuk csak úgy cserélgetni. Ez nem köztér, mint a Széll Kálmán tér, ahol ráadásul megvolt a jogalap is, hiszen csak korábbi, erőszakkal megváltoztatott nevét kapta vissza.
"magyar nyelv és kultúra terjesztése a kisebbségek pl. svábok körében."
- Már azon kevesek közében, akiket még nem telepítettek ki a Szovjetunióba kényszermunkára? Elárulom, nem a magyar kultúráért, hanem a német kultúra ellen tette, amit tett.
A kérdés szerintem pedig provokáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!