Mennyi adót (támogatást) fizetnétek be önként, ha nem lenne kötelező az adók, járulékok fizetése?
Az állami, önkormányzati hivatalok, rendőrség, tűzoltóság, elemi oktatás csak állami juttatásokból tudná finanszírozni magát, ezért legalább ezekre kellene adni valamennyit.
A többi működhetne piaci alapon, nem az adókon keresztül, hanem közvetlenül finanszíroznánk.
Sztem kb ugyan ennyit, ha az állam garantálja nekem hogy valóban megkapom az arányos nyugdíjat és garantálják, hogy mindig el fognak tudni látni ha beteg leszek rászorulok ...
Kevés a pénz, de kapsz is érte valamit, amit befizetsz ...
Egyetértek a másodikkal, de vajon hogyan garantáljon bármit is az állam, ha a kormányt négyévente a többség választja.
Nekem hiába garantál bármit, ha leváltjuk. De ha nem, akkor is. Nincs meg a bizalom az állammal szemben, a garancia szót is elnyűtte már a kormányzat, semmit nem jelent. Ennyi arculcsapás után nem fogok csak azért fizetni, mert cserébe bármit is ígérnek. Adó kell, ez tény, de ígérgetésekkel nem szednének ki belőlem többet egy minimumnál. (Bocs, ha kicsit pesszimista voltam.)
:)
Az biztos, hogy az állam nem mindig arra költi a pénzt, amire az adófizető szeretné.
Akkor az állam lebontása lenne a megoldás és mindenki maga költené el a pénzét arra amire akarja?
"Akkor az állam lebontása lenne a megoldás és mindenki maga költené el a pénzét arra amire akarja?"
A közbiztonságot, oktatást, tűzoltóságot, stb., nehéz egyénileg megoldani. Az igazságszolgáltatás hiánya is már anarchiát jelentene.
Szerintem ez nem megoldás. Előbb-utóbb úgyis újraszerveződne az állam.
Államot különben sem lehet "lebontani". :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!