Mi ez a hirtelen jött félelem az Együtt 2014-től, mármint a Fidesz részéről?
1. Egy jól működő modern demokráciában nem az egyik párt dönt a másik sorsáról, hanem a választók és soha nem lehet egy pártnak célja a másik megsemmisítése. Ennyit a magyar politikai kultúráról.
2. Félni ilyenkor az fél, akinek vaj van a füle mögött és nem is tett semmit azért, hogy a hibáit kijavítsa. (Ezt az elvet még Orbán is hangoztatta a parlamentben az elszámoltatás kapcsán, igaz ellentétes előjellel.)
3. Egyébként a félelem valahol érthető, mert úgy áll a dolog, hogy még kormányváltás lesz a végén. Igaz a fidesz most mindent elkövet, hogy ezt elkerülje.
4. A kormány időzavarban van: a 2 hét alatt rend sem jött be, kicsit késnek vele, a 20 év sem fog.
orbán sertésgyülekezete retteg mindentől, ami megzavarhatja az ő kis homokozójukat.
fujj fidesz, vesszen a fidesz, vesszen a kormány.
Nézzük meg hogy kik és mivel próbálják már megint hülyíteni a választókat.
A fidesznek sikerült két éve rendesen megvezetni a választók jelentős részét. Amit a fidesz mond az köszönőviszonyban sincs azzal amit csinál. Nem vagyok fideszes, de Bajnai sem tetszik. Nincs politikai mozgástere bármit is mond.
Mit tud tenni az ország érdekében ? El fogja törölni a különadókat és a bankadót. Szabadjára engedi a rezsiköltségeket. Ez a mögötte álló gazdasági körök érdeket. Mivel fog kompenzálni ? Egekig emeli a személyi jövedelemadót azért hogy igazságos legyen. És még mi lesz ?
Nem vagyok biztos benne, hogy szeretném látni Bajnai valós programját a 2014-es választások után. Mert előtte biztos, hogy nem fogja elmondani.
Szerintem is csak lufi - maga a kérdésbe foglalt válasz is. Nem látom azt, hogy valami okozna a Fidesznek páni
félelmet. Nem mintha a FIDESZ politikájával mindenben egyetértenénk, mert a lenyúlások balról vagy jobbról jönnek sehogyan sincs ínyemre. Baloldal módszeresen
megosztásos politikára törekszik. Főleg ezért van ellene
az egy kulcsos adórendszernek. Nekem semmilyen próblémám
nincs azzal, ha valaki 10-szer annyit keres az fizessen
10-szer annyi adót. Azzal már nagyobb problémám van, hogy
a baloldal által munkából kinevelt szavazógépezeti csürhe
semmit ne fizessen, aki meg dolgozik annak lóghat a bele is, akkor sem él jobban az előbb említetteknél, akiket ráadásul el is tartatnak velünk. Sajnos ennek az áldásos "szociálisan érzékeny" politikának köszönhetően a gazdaságunk úgy megnyomoródott, hogy sok jóravaló, munkát
szerető ember is állás nélkül maradt. A FIDESZ annyiban
igazságosabb, hogy mindenkit le akar húzni, és az aki még dolgozik annak se lett jobb egy kicsivel sem, de azért próbálja a léhűtők zsebéből is kiszedni a sápot. Szinte
észre sem veszem a világbajnok 27 %-os ÁFÁ-t és jókat röhögök a különböző szektorokat sújtó különadókon, melyekből Én rám, mint a lakosság többi részére semmisem
hárul át. Nem tudtam örülni és magyarságomban is meghasonultam, amikor a baloldal tudatosan - nem is sikertelenül - velünk szembeállította a határon túli testvéreinket. A FIDESZ is ugyanezt megteszi, amikor
a határon túlit a határon túlival állítja szembe. A baloldal mellett a jobboldal is megsemmisíti saját legitimációját a következő 20 évre. A nagyobb probléma az,
hogy mindegyik oldal hiteltelenné vált és tök mindegy, hogy melyik oldal kerül újra hatalomra. Nincs alternatíva.
Egy rétegnek meg úgyis mindegy, mint a fülemüle perben a
bírónak "...Jobb felől szól, nekem fütyül, bal felől szól, nekem fütyül...". Az a baj a maradék 10 millió???-nak is mindegy lesz, mert így is, úgy is kárvallott lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!