Mitől jön ide most ennyi vállalkozás?
Ahogy a gazdasági rovatot olvasgatom, feltünt, hogy sok vállalkozás jön Magyarországra mostanában, vagy tervez ide jönni, mint pl a Minolta, egy varróüzem is ideköltözne, pont most lehetett olvasni, hogy a Svédországban bezárni tervezett Volvo busz üzem is úgy néz ki, hogy ide jön és a Rábával közösen gyárt, az Oracle is most létesít új központot itt és csak a hetekben még legalább tucatnyi ilyen hírt olvastam.. Mi az oka, hogy hirtelen ennyire megkedveltek minket?
A másik kérdés pedig, hogy szerintetek ez mennyire fogja élénkíteni a gazdaságot? Vajon érezhető lesz, vagy csak a "kirakatba jó"?
Szia!
a kérdés második felére a válaszom: Mivel adózni fognak=+pénz államunknak; és munkahelyeket teremtenek, amiből az emberek pénzhez juthatnak, amit elkölthetnek ill. adóznak belőle = élénkíteni fogja a gazdaságot.
első része: Nem tudom, örüljünk neki:D
ÁÁÁÁÁ! Ez mekkora "nyalis", propagandista kérdés! :)
Inkább pont az a helyzet, hogy a negatív gazdasági intézkedéseknek a következtében kritikus mértékben csökken a beruházási kedv. (+ céges különadók, kiszámíthatatlan gazdasági törvénykezés stb.)
Csak a nyerőgépek azonnali betiltásával 40000 munkahely szűnt meg a szakma szerint.
Hol olvastad? Erősen kétlem, hogy ezek a hírek igazak!
Inkább beszüntetik az itthoni működésüket a külföldi cégek.
Hirtelen csak ennyit találtam az utóbbi egy hónapban, de volt még több is, máshol is és nem értem, hogy mitől, mivel a minősítésünk nem javault. Ha valakinek van ötlete, ossza meg.
Itt olvastam:
Minolta: [link]
Csokigyár: [link]
Rába+Volvó: [link]
Varróüzem: [link]
Led: [link]
Teva: [link]
Autó: [link]
Katonai beruházás: [link]
Suzuki bővítés: [link]
Oracle: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__354..
Aki ide jön az azért jön mert olcsó a munkaerő európai szinten (nem kell óriási fizetést adni a dolgozóknak)
Pl: Mercedes gyár.
Sokkal több ilyenre lenne szükség. Ha normalizálódna az ország külföldi megítélése akkor még több cég települne ide.
Orbánnak meg észhez kéne térni. (végre...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!