Meddig gondolja még a kormány, hogy az embereknek van pénzük a megélhetésre?
"Megérdemelnék azok akik így beszélnek más nyomoráról, hogy egyszer ne legyen munkájuk. Sosem kivánnék ilyet senkinek, de aki ilyet ír a másiknak aki elkeseredettségében ír ide az tényleg meg ízlelhetné a tehetetlenség, pénztelenség, kilátástalanság feketelevesét. Nemtudom hol éltek, de magyarország vidéki falujaiban, kisvárosaiban, nincs munka. Hova menjek dolgozni? Másik városba? Hol lakok, és miből? A béremből vagy élek vagy fizetem az albérletet. Külföldre 56.évesen? Hova? Egyébként a kormányt azért választottuk, hogy igen is legyen munka és tisztességes fizetés. Ők is ezt igérték. Ezek tudatában lehet itélkezni de jobb lenne ha inkább örülnétek, hogy nem vagytok ilyen helyzetben."
Pesten sincs munka, 22 éves vagyok, én se találok!
Még Te is lehetsz a ló másik oldalán. :(
Nálunk alanyi jogon csak az életre van jogod/jogunk, és mi van a többivel, ami az életet életté teszi?
Jólét=jó munkahely. Csak erre !itt! nagyon kicsi az esély.
Békésben tényleg nincs semmi, ez tény. Gazdaságilag teljesen versenyképtelen a régiónk. Egyrészt a terhek azok, amik sokkal jobban sújtják az alacsony jövedelmű régiót, ez (mármint az alacsony munkaerő) talán előny is lehetne, ám ez az infrastruktúra teljes hiányával párosul.
Az elmúlt ~20 évben minden tavasszal meg lett ígérve, hogy "jövőre majd elkezdjük az M44-est", idén is megtették, igaz, már csak autóutat ígérnek. Igazából mindegy, egy ásónyomot nem látok sehol.
A vasutat ugyan építgetik néha, azt is csak azért, mert az EU önti bele a pénzt a Bp-Bukarest vonal fejlesztésébe. De ez is csak a síneket érinti, elég csak ránézni a békéscsabai állomásra, szégyentelen állapotban van. 2012 nyarára ugyan eljutottak oda, hogy felszereltek 2 pici kijelzőt, hogy mégse a papírról kelljen már nézegetni, hogy hogy jár a vonat (egy ideális világban). Az épület és a peron viszont...
Akik hisznek az összeesküvés-elméletekben, azt mondják, hogy a víz miatt kell "kiüríteni" a megyét (nem titok, hogy itt van az ország legjobb minőségű vize), ez több kérdést is felvet... Én ebben különösen nem hiszek.
De egy biztos, hogy itt értelmes ember nem marad. Az pedig, hogy Pestre megy vagy Londonba, esetleg Aradon keres munkát, végső soron mindegy...
( Igazából nem is válaszoltam a kérdésre, ha van rá egyáltalán válasz, mindegy, nyomjatok sok pirosat! :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!