Össze lehet hasonlítani Németország és Magyarország fejlettségét?
Elvileg már nem is olyan nagy a különbség (mutatók alapján) a két ország között, hiszen mindkettő a magasan fejlett országok közé tartozik.
Viszont ha összehasonlítom a két országot, mégis olyan másnak tűnik.
Pl. Németországban annyira rendezett, ápolt a környezet, már-már steril. Mintha ott nem is élne 81 millió ember, aki ezeket tönkretegye.
Ezzel szemben pl. Magyarország (pl. Budapest városképe) sok helyütt olyan lepusztult. Nem ápolják a parkokat, az épületek omladoznak.
Magyarország miért nem fordít erre több pénzt, ha már elvileg egy kategóriában vagyunk pl. Németországgal?
ma 17:16
Úgy van, ahogy mondod, és ebből a bizonyos Marshall segélyből Magyarország egy vasat sem kapott. A németek igen. Így azért nem volt olyan nehéz összekapniuk magukat. Ettől függetlenül sokkal normálisabb a németek mentalitása, ha csak azt nézem, hogy tisztaság van mindenhol, pedig ez igazán nem pénz, hanem igényesség kérdése.
Akik azt írták, hogy Németben tisztaság van, jártak már Berlinben??
Vagy a Feketeerdo klinikából szeditek az infót?
Berlin iszonyat mocskos.
10. és 11-es válaszoló.
Valamiért tudtam hogy a Marshall - segélyt fogjátok felhozni.
Egy kis elgondolkodtató:
Aki a Marshall-segélyt írja, mint a német gazdaság felzárkózásának fő tényezője, az téved.
A Marshall-segély keretében Nagy-Britannia 3585 millió dollárt, Franciaország 3103 millió dollárt, s az NSZK mindössze 1472 millió dollárt kapott az USA-tól.
Tehát Németország kevesebb, mint a felét kapta a francia és a brit segélynek, annak ellenére, hogy Németország sokkal, de sokkal nagyobb károkat szenvedett, mint a két másik ország.
Mindezek ellenére az 1960-as évektől kezdve Németország már ismét a Föld harmadik legerősebb gazdasága volt (az USA és a Szovjetunió után), majd Japán felemelkedése után a negyedik helyre csúszott vissza, azonban a Szovjetunió szétesése miatt ismét a harmadik helyre került 1990 környékén, s csak 2007-ben "taszította le a trónról" az összehasonlíthatatlanul nagyobb méretű Kína.
Utolsó Berlines válaszolónak pedig :
Akkor lehet hogy én egy másik Berlinben jártam.
Mocskosnak titulálod pedig lefogadom hogy egyszer sem jártál Berlinben.
Akkor is , egy 4-5 milliós város szerinted hogy legyen tiszta?
Mondj nekem egy olyan várost , amelyik ilyen népességszám mellett tiszta tud maradni? Ugye ugye ? Berlin gyönyörű város. Nem értem miért kell mindig negatívkodni. Annyira visszataszító néha...
Németország is gyönyörű. Csak meg kellene ismerni , és nem az internetes mocskokból megítélni...
13-as, elvesztetted a fogadást. Berlinben élek.
Tartom továbbra is, hogy mocskos. Budapest ennél ezerszer tisztább és szebb.
Persze, gondoltam hogy Berlinben laksz.
Miért is ne.
A várost utálod, mocskosnak titulálod, és már te sem tudod hogy miről beszélsz.
Sosem értettem az ilyen embereket, miért kell kamuzni végig, hogy rossznak állíthasd be a németeket. A sok naív ember meg el is hiszi ezeknek, és kérdezik hogy ez most hogy van. Pont az ilyenek miatt nem maradok Mo.-n.
Mert itt ez az emberek mentalitása, Németországban messze más. Ott megbecsülnek, kedvesek, és nem ilyen bunkók.
Nem is értem hogy mire jó ez.
Németország jó, tiszta, és teli van kedves emberekkel.
Lehet hogy nehéz elfogadni, de ez van.
Ha tetszik, ha nem.
Nem mai kérdés de válaszolók!
Németország ég és föld magyarhoz képest, magyarországon a legnagyobb baj hogy a a magas korupció és az emberek nem törödömsége miatt sehova fog már fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!