Szerintetek Orbán Viktor kap még + 4 évet? Mit gondoltok a pályafutásáról? Hogyan látjátok az elmúlt 22 évet? (kérlek olvassátok el bővebben, és csak akkor írjatok)
Sziasztok!
Én nem tagadom Fideszes vagyok,amióta csak élek.
Elleneztem az előző diktatórikus rendszert.
Az MSZMP volt,akkor hatalmon,Kádár János vezetésével.
1956-os forradalmat,amit MI MAGYAROK ünneplünk,azt az előző rendszer leverte. Pl: Horn Gyula is közre játszott a forradalom leverésében,és utána Ő Miniszterelnök lett a rendszerváltás után. Ezt csak azért írom,mert egyesek,szerintem helytelenül diktátorozzák Orbánt!
Lehet egy embert bírálni,és kritizálni,de egy kulturált ember kritizál és nem sérteget,persze vannak kivételek!
Na folytatva az előző gondolatmenetemet...
1990-ben megalakult a diktatúra utáni első szabadon választott kormány,az MDF! Nagyon nehéz örökséget kapott,rengeteg államadóssággal! Utána jött az MSZMP jogutódpártja az MSZP. Az az MSZP,amely úgy döntött,hogy demokratikusan folytatják tovább a politizálást! A Bokros csomag révén (is) nagyon sokat csökkent az államadósság e kormány alatt,így Orbán Viktor kedvezőbb helyzetben kormányozhatott! Orbán Viktor és kormánya is tudta csökkenteni az államadósságot,és 2002 körülbelül 53% államadósság volt! (2010-re 80% fölött..)
2002-ben Medgyessi Péter MSZP-s Miniszterelnök azt mondta,hogy a gazdaságot jó állapotban vették át (Orbán Viktortól)! Tehát,ha 2002-ben a gazdaság jó állapotban volt,és ha 2010-ig MSZP volt(08-ig SZDSZ),akkor kimondhatjuk,hogy az MSZP rontotta el a dolgokat nagy részben!
Utána jött 8 évnyi MSZP kormányzás,amely hozott sikert is,meg kudarcot is! Az ORSZÁG épült,szépült. Emelték a fizetéseket,és a nyugdíjakat is! Eleinte szinte minden jó volt,de aztán rá kellett döbbenni a valóságra! 2006-ban még a jólétről volt szó,aztán a választás után kiderült,hogy a valóság köszönő viszonyban sincs,azzal amit éveken keresztül mondtak! Az államadósság folyamatosan nőtt,és az életszínvonal 2010-ig folyamatosan csökkent! Igaz erre rá jött még egy világválság! 2010-re eljutottunk odáig,hogy az emberek nagy többsége úgy gondolta,változásra van szükség! 2002-ben még EURÓ volt a cél,2010-re meg már időpont sincs!
2010-ben ismét Orbánt Viktor lett a Miniszterelnök!
Elsöprő fölénnyel nyert!
Én azt látom,hogy megpróbál valami teljesen újat csinálni,ami nem megszokott! Hogy ez beválik e vagy sem,az majd eldől! Sok hibát elkövetett,de sok jót is csinál,persze ennek jelentős részét,még az emberek nem érzik! A politikájának a lényege,hogy a népességünk gyarapodjon! (adókulcs stb..) Ez még nem teljesedett ki!
És nem is értek vele teljesen egyet,(MOST)de ha beválik akkor mondhatjuk,hogy jól csinálták! De ez is majd idő!
Inkább a multikat adóztatja,mint minket,az persze más kérdés,hogy áthárítják e vagy sem,és hogy jó dolog e vagy sem. Ezen lehet vitatkozni,érvekkel!
De egy biztos! Bármilyen hibát követett el Orbán Viktor,olyan hangnemet nem engedhet meg egy politikus sem,hogy lediktátorozza!!! Meg ellenzéki kerekasztal stb...! Tiszta rendszerváltás....,mintha akkor lennénk!
Amíg MSZP kormány van/volt ,addig demokrácia van,ha már Orbán van,akkor már nem teljesen! Mikor még Orbán hatalom közelbe sem volt,már riogattak,hogy vége a demokráciának!
Lehet kritizálni,bírálni,nem szeretni ez az én ízlésembe belefér,de az hogy megpróbálják diktátorként beállítani,meg hogy egyesek Orbánnak és családjának ilyen olyan rosszat kívánnak ez szégyen,és nem kulturált magatartás! Én sem szeretem pl: Gyurcsányt,de eszembe nem jutna ilyeneket mondani róla,de persze kritizáltam őt anno érvekkel,és persze sokszor indulatos voltam a politikája miatt,de TISZTELETBEN TARTOTTAM,HOGY Ő MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE,és hogy a nép választotta meg demokratikusan!!!
Itt az ellenzéknek kritizálnia kéne Orbánt,bírálni és ez még rendben is lenne,sőt még szeretni sem kötelező,de Magyarország mindenkori Miniszterelnökének KIJÁR A TISZTELET valamelyet,és legyen az bárki!!!!!!!
Mindannyian MAGYAROK VAGYUNK! Nem egymást kéne marni,hanem kulturáltan,érvekkel vitatkozni,nem gyűlölködni!!!!
Mint látjátok én Fideszes vagyok,és persze biztos,hogy valamelyest elfogult vagyok Orbánnal,de megpróbáltam tisztességesen leírni,amit gondolok!
20 évig voltak viták,kritikák,undorító beszólások,erős hangnemek,és azért ez mindenhol így van,ez belefér! De az már nekem nem fér bele,hogy valakinek a demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonjuk!
Orbán is jót akar csak másképp,Gyurcsány is jót akart csak másképp,Mesterházy is jót akart csak másképp,és Bajnai is stb stb stb...!
Nem ez lenne a normális hozzáállás,magatartás!
Pl: Én nagyon nem szeretem Orbánt,nem értek a politikájával egyet, nem is szimpatikus,de tiszteletben tartom,hogy MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE!
Én a gyűlölködés helyett,mindeninek az érvekkel való vitatkozást ajánlom!
Kérlek Titeket,hogy kulturáltan fogalmazzatok,az érvek mentél!
Köszönöm!
KÉRLEK TITEKET EZT OLVASSÁTOK EL!
Én 2 okból szavazók majd a Fideszre!
1: Én nekem nagyon szimpatikus Orbán!
Jó a humorérzéke stb..)
2: Nekem nagyon nagyon nem tetszik az,amit az ellenzék(leginkább: DK,MSZP) csinál,hogy megpróbálják aljas módon Orbánt lejáratni,és antidemokratikusnak beállítani,és azt hiszik csak ők a demokraták, a Fideszesek meg már nem demokraták! Kik ők,hogy ezt megmondják? Annyi egyetértés nincs,hogy mindegyik demokrata??? Miért kell ezt kétségbe vonni???
Pl: Az,hogy Orbán szűkítette az AB jigkörét,meghogy a 2/3 miatt sokan azt hiszik,hogy amit csinál az nem demokratikus,dehogynem! Hát ezért 2/3! Csupán a 2/3-os törvényeket használja ki! Ami meg törvénytelen lett volna,abba beleszólt az EU(volt nem egy pár ilyen)
De mondok egy knkrét példát:
Itt a válsztási törvény,és regisztráció:
Az ellenzék egy rész vagy egésze most mind1,de bírálja Orbánt,hogy ez egy antidemokratikus lépés,közben abszolut demokratikus lépés! Szal ne keverjük össze a demokráciát a 2/3-al! Van új alkotmány,és az ellenzők szerint demokráciadeficit van,mert eltörölték az alkotmányt!
Kérdezem én: és akkor mivan??? Most komolyan??? Szinte minden volt posztkommunista országnak van új alkotmánya,nekünk csak most lett!
A lényeg: főleg az MSZP,ha nem keltené ezt a negatív hangulatot,akkor nem lenne az embereknek ilyen rossz a közérzete,mert valljuk be,ha valaki mindennap azt hallja,hogy a demokrácia veszélyben van,és netán el is hiszi,akkor sötétebben látja a dolgokat,és a kormány ellen fog menni! Riogatni könnyű,ez nekem is menne,de kíváncsi lennék arra,hogyha az ellenzék nem riogatna,akkor mi lenne??? Megmondom: a Fidesz utca-hosszal vezetne!!!!!
De mondom ah elmondják az embernek,hogy minden rossz,akkor hajlamos elhinni. Tegyük hozzá,hogy a Fidesz is ezt csinálta! Ezt csak a tisztesség kedvéért írom le,bár ők nem riogattak diktatúrával,és ez nagy különbség!!!!!!!!!!!!
Köszönöm,hogy elolvastátok! :) :) :)
1: Én nekem nagyon szimpatikus Orbán!
Jó a humorérzéke stb..)
2: Nekem nagyon nagyon nem tetszik az,amit az ellenzék(leginkább: DK,MSZP) csinál,hogy megpróbálják aljas módon Orbánt lejáratni,és antidemokratikusnak beállítani,és azt hiszik csak ők a demokraták, a
Sem az LMP-re, sem a Jobbikra nem gondoltam. Egy új most formálódó pártra gondoltam. Most reagálok arra, amit írtál.
"Fideszesek meg már nem demokraták! Kik ők,hogy ezt megmondják? Annyi egyetértés nincs,hogy mindegyik demokrata??? Miért kell ezt kétségbe vonni???
Pl: Az,hogy Orbán szűkítette az AB jigkörét,meghogy a 2/3 miatt sokan azt hiszik,hogy amit csinál az nem demokratikus,dehogynem! Hát ezért 2/3! Csupán a 2/3-os törvényeket használja ki! Ami meg törvénytelen lett volna,abba beleszólt az EU(volt nem egy pár ilyen)"
Szerinted ha Gyurcsány szűkítette volna az AB jogkörét mi lett volna róla a véleményed? Az hogy milyen nagy demokrata? A Fidesz nem ment volna el Brüsszelig az ügyben? Egyébként nem értem azt sem, hogy ilyen pálfordulatot, hogy tudott a tábora végig követni, mármint liberálisból átvedleni konzervatíva álkereszténnyé. A humorérzékére meg tojok, nem fontos egy miniszterelnök szempontjából.
"De mondok egy knkrét példát:
Itt a válsztási törvény,és regisztráció:
Az ellenzék egy rész vagy egésze most mind1,de bírálja Orbánt,hogy ez egy antidemokratikus lépés,közben abszolut demokratikus lépés! Szal ne keverjük össze a demokráciát a 2/3-al! Van új alkotmány,és az ellenzők szerint demokráciadeficit van,mert eltörölték az alkotmányt!
Kérdezem én: és akkor mivan??? Most komolyan??? Szinte minden volt posztkommunista országnak van új alkotmánya,nekünk csak most lett!"
Tévedés, nekünk már 23 éve új alkotmányunk van, csak a dátumozása maradt, amit én sem értek. Nekem ez nem alkotmányom, ez nem konszenzuson alapulva íródott. Én nem ismerem el a fideszes alkotmányt. Gondolom neked sem tetszene az MSZP-s alkotmány. Ezért megérthetsz minket is miért nem szeretjük. Már a bevezető része egy hülyeség.
A lényeg: főleg az MSZP,ha nem keltené ezt a negatív hangulatot,akkor nem lenne az embereknek ilyen rossz a közérzete,mert valljuk be,ha valaki mindennap azt hallja,hogy a demokrácia veszélyben van,és netán el is hiszi,akkor sötétebben látja a dolgokat,és a kormány ellen fog menni! Riogatni könnyű,ez nekem is menne,de kíváncsi lennék arra,hogyha az ellenzék nem riogatna,akkor mi lenne??? Megmondom: a Fidesz utca-hosszal vezetne!!!!!
De mondom ah elmondják az embernek,hogy minden rossz,akkor hajlamos elhinni. Tegyük hozzá,hogy a Fidesz is ezt csinálta! Ezt csak a tisztesség kedvéért írom le,bár ők nem riogattak diktatúrával,és ez nagy különbség!!!!!!
Köszönöm,hogy elolvastátok! :) :) :)"
Kérdezem én a Fidesz 8 éven át mit tett? Ment Brüsszelbe, hogy a volt kormány ne kapjon pénzt a kohéziós alapból. Lezárta a hidat, mert elveszették a választást. Buszokkal hordták a tüntetőket a fővárosba. Fizetett kifütyülőket alkalmaztak. A szakszervezetes vezetőkről már nem is beszélve, akik most megkapták jutalmukat az elmúlt években tett szolgálatokért, és még sorolhatnám. Szóval ennek a tizedét nem teszi a fatökű MSZP, bár a Fidesz megérdemelné. Miért baj ha visszanyal a fagyi?
Szerintem egyetértünk,csak nem úgy értelmezted Kedves Utolsó!
Így van! A Fidesz is kritizált,és mindenre azt mondta,hogy rossz! Állandóan szekálták Gyurcsányt,sőt kicsinálták!
ELISMEREM!
Most Orbánt csinálják ki,és ez még okés is lenne,csak ne hangoztatnák azt,hogy ő nem demokrata,és hogy diktatúrát épít! Engem csak ez az egy zavar!
Mondják azt,hogy demokrata,csak rohadtul nem szeretik a politikáját!
Igazad van,nekem se tetszene egy ,,MSZP-s alkotmány,, de attól még nem mondanám Gyurcsányra,hogy diktátor!
És itt a Te példád!
Azért mert van egy új alkotmány azért neked(nekem se) semmivel sem lett rosszabb(gondolom) az életed,mert nem az új alkotmánytól lett esetleg rosszabb,hanem más intézkedések miatt....! És Te is kritizálod az alkotmányt,úgy ahogy az ellenzék,közben neked ettől nem lett rosszabb!
Na már rád is hatott a rossz hangulatkeltés! :) :) :) :)
Mert az alkotmány nincs arra kihatással(99%-ban),hogy fel tudod e adni holnap a csekket,tehát mi alapján bírálod az alkotmányt????? Azért,mert ezt hangoztatják sokan? Mert nem hiszem,hogy Te,Én vagy bármely átlag polgár(tisztelet a kivételnek) az alkotmányt elolvasta!!!!!! :) :) :) :)
Érted?
Emberek úgy példálóznak ezzel az új alkotmánnyal,mintha ettől lenne rosszabb az életük,és ezt honnan hallják???
A BÍRÁLÓKTÓL,mert magának az embernek fogalma sincs,hogy az új alkotmány miről szól,de bírálják! :) :) :)
Nagyon jó veled beszélgetni!
Köszönöm ezt neked! Amit mondasz azt tisztelettel olvasom,hisz én mint Fideszes,Te mint nem Fideszes mondod!
Kérlek Te is vedd fontolóra azt amit Én mondok! :) :)
Figyelj: Az ORSZÁGOT AZ MSZP sodorta bajba 80-90%-ban!
Mint írtam: Medgyessi mondta 2002-ben,hogy a gazdaság jó állapotban van! Na ha 2002-ben az MSZP-s Miniszterelnök szerint a gazdaság jó állapotban van,és 2010-re meg rossz állapotban vagy rosszabb állapotban volt! 8évig nem volt Fidesz,hanem MSZP és (SZDSZ 2008-ig)
A Fidesz ezt a rosszat ,,örökölte,, és ebből a rosszból 2 év alatt nem tudott jobbat csinálni!
Ehhez idő kell,sok idő! A Fidesz nagyon sok hibát elkövetett,de nagyon szűk a mozgástere,és EU válság is van!
Romániában meg sok más országban fizetést,és nyugdíjakat csökkentettek! A mai világban hatalmas bravúr,ha valamit reálértéken tartunk....!
És itt jön a legfontosabb számomra,vagy az egyik legfontosabb: Én Orbánnak nem csak ezt a 2 évét veszem figyelembe,ha nem mindent,amit eddig tett!
Harcolt a demokráciáért a rendszerváltás előtt!
Nagyon tetszett a stílusa is fiatalon:
http://www.youtube.com/watch?v=a2cdczFqJ_8
Akkoriban jött egy fiatal ,,gyerek,, és mondott ezt azt stb...! Hozzá voltak szokva az emberek,hogy azt csinálnak,amit mond Kádár elvtárs,itt meg jött egy ,,szemtelen,, fiatalember és homlokegyenest mást mond,mit amit hallottunk 40-50 éven keresztül!!!!
Stb....!
Én Orbán életútja alapján ítélem meg,maga Orbán Viktort,és nem e 2 év alatt csupán! :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!