Április 21 én adtam fel az ado csomagat. Járna vissza pénz. Mikor fogják küldeni, mert eltelt azota 2 nap hiján 1 honap?
én március végén adtam fel, és kb 2 hete utalták vissza a pénzt.
ha jónak találják a bevallást, utalni fogják a visszajáró pénzt.
ha nem, javítást küldenek. nekem tavaly pl. júliusban küldték a javítást.
beadást követő 30 nap. Ha nem utalják időben, akkor fognak késedelmi díjat is utalni. (nekem is ezt tették)
kivéve, ha hátralékod van, vagy rosszul lett kitöltve a papír. (azt mondták idén eddig minden 3. rossz)
ha postán kérted, akkor még van egy kézbesítési idő is, ami a postát ismerve lehet akár több hét is. Erre nincs ésedelmi díj, mert ők elindították időben.
a törvényben úgy van fogalmazva hogy a beadást, illetve az esedékességet követő 30 napon belül utalják, na most az esedékesség az május 20 ugye, szóval aki hamarabb megkapta örüljön és ha júni 20ig nem kapja kkor kap mellé késedelmi pótlékot
(persze van olyan szabály, hogy akik elektronikusan adták be azoknk már februárban elkezdték utalni, és egyébként már márciusban elkezdik, de miután sokkal több a bevallás a határidő végéhez közeledve, többet kell várni a visszautalásra, mert több a munka.)
Szerintem még éppen belefér. Ők ugyanis nem a naptári hónapot veszik figyelembe, hanem a 30 nap náluk, (és szinte minden hivatalban) 30 munkanapot jelent. Most itt volt május 1, meg pünkösd, ez mind-mind növeli a napok számát.
Biztosan hamarosan belül megkapod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!