Milyen emberek azok akik teljes mértékben a cigányok mellett állnak ki?
Úgy értem,hogy ők külföldön élnek,gazdagok,soha nem kerültek kapcsolatba romákkal (iskola,munkahely) és csak azt látják,hogy mindenki utálja őket?
Vagy sokan csak provokálás céljából állnak ki mellettük?
A francia elnök azt mondta a német kancellárnak,mikor ez szóba került az Európa Parlamentben:
"Elnök asszony fogadjon be néhányat,ha ennyire szereti őket!"
Ismerőseim közül azok védik őket, akik a Belvárosban jó környéken és Budán élnek. Minél közelebb lakik valaki a "tűzhöz", annál kevésbé támogatja őket.
Akik nincsenek velük kapcsolatban, azok elég rózsaszín ködben látják a cigányság helyzetét. Saját magukból kiindulva feltételezik azt, hogy az ő céljaik megegyeznek a cigányságéval: tehát tanulni, szakmát szerezni, dolgozni. Azt hiszik, hogy a cigánynak a boldogulás azért nehezebb, mert a körülményeik rosszabbak. Ha mi kedvesen befogadjuk őket, akkor ők is kedvesen bejárnak az iskolába tanulni és majd dolgoznak. Pedig ez nem igaz, sokuk nem is óhajtja a "paraszti életet", tehát dolgozni és abból megélni. Na ezt nem érzékelik Budán és a belvárosiak közül sokan.
Azok a normálisak. A többi a megvezetett. Akkor is, ha sose látott cigányt, akkor is, ha közöttük él. Hogy miért mondom így? Mert a megvezetettnek a gyakorlatban fogalma sincs róla, hogy meg van vezetve. Ha tudná ezt, más lenne a véleménye.
Lehet, hogy egy cigány megver. Lehet, hogy ezért feljelentem. Lehet, hogy meglop. Feltehetően akkor is feljelentem. De a nem cigányt is. És főleg azt az egyet (többet), aki elkövette. Nem a "cigányokat" jelentem fel.
Akinek fogalma sincs arról, hogy mitől ilyen a helyzet, nehezen tudja megmondani, mit kell tenni megoldásként. Pedig én várom, hogy objektíven, elfogulatlanul, hideg józansággal az ilyen figurák elmondják, milyen okok és mióta játszottak közre a mai állapotok kialakulásában. Ennél jobban csak azt várom, hogy ezek a hőslovagok azt is elregéljék, mit kell tenni a gyakorlatban a helyzet megváltoztatására. Mit jelentene a megváltoztatás, mi lenne 5-800 ezer cigánnyal, mi lenne a környezetükkel, a többi nemzetiséggel, beleértve a magyart is. De végrehajtható megoldást kérek, mert holnap lehet kezdeni a végrehajtást - annak minden felelősségével és következményével.
"4: persze, nem mindegyik bűnöző. Csak tudod az arányok!!!!"
És ha nagyobb arányban bűnöznek? Attól még nem mindegyikük bűnös kollektíven! Ezt kellene megérteni, hogy nem a cigányokat kellene utálni, hanem a bűnözőket, akkor is ha magyar, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!