Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Baloldaliak! Ha Németország...

Baloldaliak! Ha Németország 1990-ben megváltoztotta a nevét "Német Szövetségi Köztársaság"-ról "Németország"-ra, akkor miért probléma, hogy 2010-ben Magyarország is "Magyarország" lett "Magyar Köztársaság" helyett?

Figyelt kérdés
Esetleg ettől kevésbé lesz az ország demokratikus? A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea) talán demokratikus?

2012. szept. 19. 20:01
1 2 3
 11/22 VVMMvvmm ***** válasza:
9%
Az adócsökkentésnek mi köze az államformához?
2012. szept. 19. 20:34
 12/22 Komplikato ***** válasza:
86%
Az keveseket érdekelne, hogy már nem Magyar Köztársaság az ország neve, ha pár sík hülye politikus nem pedzegetné folyamatosan, hogy kéne valamilyen új államforma és/vagy politikai berendezkedés. Mivel sokkal jobb és újabbról nem nagyon tudok (ettől még lehet), azért el kezdek én is filózni melyik bukott halom szart akarják helyette az "urak"?
2012. szept. 19. 20:37
 13/22 anonim ***** válasza:
72%
Az, hogy egy pártot egy program végrehajtására választ meg a nép, nem pedig arra, hogy a választás után azt csináljanak, amit akarnak. És most ott tartunk, hogy az elmúlt két választáson mind a szocik, mind a Fidesz tökéletesen félrevezette a népet azt illetően, hogy mit fognak csinálni, miután megnyerik a választást. Tehát a néptől kapott felhatalmazás nélkül csinálják, amit csinálnak, többek között az ország átnevezését is.
2012. szept. 19. 20:39
 14/22 VVMMvvmm ***** válasza:
2%

Mondjuk az én érzékenységemet bántja a köztársaság

államformája mert kun béla és károlyi jut eszembe róla.Magyarország a legszebb minden maszlag nélkül.Ezt

a békát képtelenek lenyelni a magyarországi baloldaliak.

2012. szept. 19. 20:41
 15/22 A kérdező kommentje:
Károlyi alatt Magyarország neve "Magyar Demokratikus Köztársaság" volt, Kun Béla alatt pedig "Magyar Szovjet Köztársaság". Szálasi uralma volt még érdekes "Magyar Állam" névvel.
2012. szept. 19. 20:49
 16/22 VVMMvvmm ***** válasza:
31%
szovjet köztársaság=tanácsköztársaság
2012. szept. 19. 20:50
 17/22 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, ahhoz nem szólsz hozzá, hogy a kérdésed egy hülyeség, mert egyszerűen nem igaz?
2012. szept. 19. 21:38
 18/22 hollófernyiges ***** válasza:
62%
Arra már többen rámutattak hogy a kérdező ezt benézte, de van egy másik példa, 1990-ben a románok változtatták az ország nevét Romániára, minden köztársasági sallang nélkül. Jól mutatja hogy merre haladunk.
2012. szept. 20. 07:58
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A világnak az a rendje, hogy mindennek van egy hivatalos és egy informális neve. Személynek (hiába hív mindenki Józsinak, attól még az irataimban és a lakásom ajtaján Kovács József szerepel), tárgynak (televízió - tévé, személygépkocsi - autó, stb stb.), városnak (Budapestet szinte mindenki Pestezi, Székesfehérvár csak Fehérvár a köznyelvben, külföldön is szinte minden városnak van egy informális neve) és országnak.

Nem mellesleg Magyarország magának a területnek a neve, Hegyeshalomtól Záhonyig. Ez a terület egy megfogható dolog, ellenben a Magyar Köztársaság elnevezés az államot jelöli, ami egy elvont fogalom. Na most ezt a kettőt összekeverni szerintem hülyeségre vall, de ez legyen a legnagyobb gondunk. És én a magam részéről nem is látok ebbe a dologba olyan nagy dolgot, hogy úristen megdöntötték a köztársaságot. Mert most őszintén, melyik diktatúra ismeri el nyíltan, hogy ő már diktatúra? Épp ellenkezőleg, mindegyik a köztársaság név mögé bújik. Én kizárólag az erőfitogtatást látom ebben a dologban, nevesül azt a felfogást, hogy "akkora hatalmunk van, hogy még az országot is át tudjuk nevezni, és meg is tesszük".

2012. szept. 20. 16:23
 20/22 anonim ***** válasza:
26%

Üdv Mindenkinek!

Hogy egy pártot mire hatalmaznak fel a választok, az nem attól függ,hogy a választás előtt az a párt, hogy és mit, vagy mit nem mondott el...!

Amúgy van nekem nagyobb problémám is,hogy most ,,átnevezték,, az ORSZÁGOT!

Nekem ezzel semmilyen problémám sincs. :D

2012. szept. 20. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!