Baloldaliak! Ha Németország 1990-ben megváltoztotta a nevét "Német Szövetségi Köztársaság"-ról "Németország"-ra, akkor miért probléma, hogy 2010-ben Magyarország is "Magyarország" lett "Magyar Köztársaság" helyett?
Mondjuk az én érzékenységemet bántja a köztársaság
államformája mert kun béla és károlyi jut eszembe róla.Magyarország a legszebb minden maszlag nélkül.Ezt
a békát képtelenek lenyelni a magyarországi baloldaliak.
A világnak az a rendje, hogy mindennek van egy hivatalos és egy informális neve. Személynek (hiába hív mindenki Józsinak, attól még az irataimban és a lakásom ajtaján Kovács József szerepel), tárgynak (televízió - tévé, személygépkocsi - autó, stb stb.), városnak (Budapestet szinte mindenki Pestezi, Székesfehérvár csak Fehérvár a köznyelvben, külföldön is szinte minden városnak van egy informális neve) és országnak.
Nem mellesleg Magyarország magának a területnek a neve, Hegyeshalomtól Záhonyig. Ez a terület egy megfogható dolog, ellenben a Magyar Köztársaság elnevezés az államot jelöli, ami egy elvont fogalom. Na most ezt a kettőt összekeverni szerintem hülyeségre vall, de ez legyen a legnagyobb gondunk. És én a magam részéről nem is látok ebbe a dologba olyan nagy dolgot, hogy úristen megdöntötték a köztársaságot. Mert most őszintén, melyik diktatúra ismeri el nyíltan, hogy ő már diktatúra? Épp ellenkezőleg, mindegyik a köztársaság név mögé bújik. Én kizárólag az erőfitogtatást látom ebben a dologban, nevesül azt a felfogást, hogy "akkora hatalmunk van, hogy még az országot is át tudjuk nevezni, és meg is tesszük".
Üdv Mindenkinek!
Hogy egy pártot mire hatalmaznak fel a választok, az nem attól függ,hogy a választás előtt az a párt, hogy és mit, vagy mit nem mondott el...!
Amúgy van nekem nagyobb problémám is,hogy most ,,átnevezték,, az ORSZÁGOT!
Nekem ezzel semmilyen problémám sincs. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!