Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A hortobágyi táblacserés...

A hortobágyi táblacserés ügyhöz: miért lehet itthon a kommunistákat még mindig éltetni, a másik oldalt meg tűzzel-vassal irtani, elhallgattatni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 18. 08:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mert a kommunizmus egy rendkívül jó élhető és emberközpontú rendszer. Mért akarod elvenni a jogot az emberektől, hogy imádják? Még ha a kapitalizmus imádatát akarnád betiltani azt megérteném, de ezt nem fogom.
2012. szept. 18. 15:36
 12/16 anonim ***** válasza:

"Nem hallottam, hogy itthon bárki is éltetné a kommunistákat."

Hát pedig én ahol csak tehetem éltetem. És ma is vörös lobogó van a házam falán sarlóval és kalapáccsal.

Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:

A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,

A Szovjet hatalma és egysége éljen:

Sok nép így akarta s megalkotta így!

Szálljon szabad hazánk,

Dicsőség fénye rád,

Népek barátságát vívtad te ki!

Lenini párt vezet,

Láng, mely a népeket

Kommunizmus győztes útján viszi.

Kélt orkánon át szabad élet sugára,

Utunkat a nagy Lenin mutatta nekünk,

És ő lelkesített, hogy népünkhöz hívek,

Hogy munkában, tettekben hősök legyünk.

A kommunizmus örök eszméi győznek,

Mi tudjuk, hogy boldog jövendőt ez ád,

És szolgáljuk büszkén és hűséges szívvel

A lángszínű zászlót, a hon zászlaját.

2012. szept. 18. 15:41
 13/16 Pro Patria ***** válasza:
53%

Kedves Kalergi!

"Mert a kommunisták tanácsköztársasággal-ötvenhattal együtt kevesebb magyar haláláért felelnek, mint a nácik egy erősebb hónapban."

- Ebbe beleszámoltad a málenkíj-robotra elhurcolt civil nők, gyermekek, idősek százezreit is, mint "hadifoglyok"? A Gulágokon csak a magyarok közül legalább 300 ezren haltak meg. Megint ostobaságokat írsz.

----------

Kedves 82%-os válaszoló!

Ne foglalkozz a vitapartnereddel, én hosszú oldalakon keresztül cáfoltam meg az ostobaságait, és érdekes módon "elhallgatott", majd máshol szórta tovább a mannát.

A bili ott borult ki, mikor először Horthy ellen ágált azzal, hogy "több százezez magyar hazafit halálba küldött", majd később ugyanezen százezreket "fasiszta hódító barbároknak" minősítette". Mikor pedig egy másik kérdésnél még az '56-osokat is csőcselékeknek nevezte, végképp hiteltelenné vált számomra.

2012. szept. 18. 15:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm kedves 13-as válaszoló már amúgy is éreztem hogy nem fogja beismerni az igazságot és hogy hülyeségeket fog írni! :)

Azért még ennek a személynek leírom azt hogy azok a tankönyvek nem szentírás! Én és még sok társam szerintem az igaz történelemből meríti tudását és nem gyermekek félretanítására szánt mesekönyvekből! ;)

2012. szept. 18. 17:42
 15/16 anonim ***** válasza:

13. válaszoló!

Miért kell olyat állítani amit egyáltalán nem írtam le? Azért egy minimális korrektséget, és „gerincességet” elvárna az ember! Többek között ezért sem tartom fontosnak, hogy válaszoljak a felvetéseidre túl azon, hogy minden tényszerűséget nélkülöznek. Nem érdemes vitába szállni mert mind a tények ismeretében, mind retorikailag magasabb szinten állok, és a végén úgy is alulmaradnál. Rengeteg kérdésnél írhattam volna kifogásokat, de nem akartam feleslegesen „kisregényeket” írni egy nyilvánvalóan téves beidegződés miatt. Állításaidat elfogultság, koncepciózusság és részrehajlás jellemzi. A tényeket adatokat ennek függvényében válogatod, vagy durván „másítod” meg!

De nézzük mit is „fantáziáltál” megint össze. Egyetlen állításodban is sikerült egy bődületes tévedést leírni. 300 000 áldozatot(!!!!) írsz a „málenkij robotnál”.

Nos nézzük mit ír erről mondjuk egy olyan „komcsi-libsi kiadvány” mint a Katolikus lexikon.

Összesen 130 898 fő „kiszállítottról” (!!!!!!) és nem áldozatról (!!!) ír. A kevésbé elfogult kiadványok viszont bőven 100 000 alá teszik a háborús pusztítás miatti újjáépítésre „kiszállítottak” számát. Szóval bukta. És ez egyetlen adat.

Egyébként ez is Horthynak SZU elleni támadásának köszönhető, „hálából”.

A „málenkij r. –ra” elsősorban –állításoddal szemben- nem magyarokat, hanem főleg olyan német nemzetiségűeket vagy családtagjukat vitték akik SS vagy Volksbund tagok voltak.

És még szerencse, hogy csak egy állítást írtál,- azt is tévesen. Így legalább nem kellett megint "kisregényt" írni.

14. válaszoló!

Nem tudom milyen jogon vonod kétségbe a minisztérium által jóváhagyott tankönyvet. Azt a felvetést, hogy nézz utána az ált. iskolai tananyagnak csak iróniának szántam, de úgy látszik a szellemi nivóddal ezt nem tudtad értelmezni. De nem értem miből kellene akkor tanítani? A szélsőjobboldali portálok történelem hamisító írásaiból Mein Kamfból vagy Szálasi műveiből?

Egyébként még arra is „rest” voltál, hogy legalább utána olvas a tényeknek. Könnyebb kitérni a válasz elől, pedig a 6. válaszodban még igencsak „magabiztosan”lendületesen indultál neki a témának. :) Ez hamar alábbhagyott, mivel konkrét tényekkel szembesültél! :) De sebaj….majd legközelebb. :)

Egyébként örültem volna ha valamit válaszolsz! De könnyebb megfutamodni!

Kérdező és az összes...."lepontozó"!

Ha valaki egy olyan táblát „bálványoz”- dicsér amelyen a német-náci és a magyar nyilas csapatokat valamint az SS dicsőitik azt minek lehetne nevezni? Akkor aki itt helyeselt és lepontozta a pozítiv válaszokat azt talán nyugodtan lehet nácinak, nyilasnak, fasisztának nevezni! Nem kell megint „kikérni”!

És nem beszélve arról, hogy most hol vannak azok akik pár héttel ezelőtt „kórusban” arra hivatkoztak, hogy senkinek sincs joga egyetlen „műalkotást” sem megrongálni annak mondanivalójától függetlenül!

Erről ennyit!

2012. szept. 18. 22:22
 16/16 anonim ***** válasza:
Tisztelt 1/15 Ne keverd a szezont a fazonnal pl a ruszkik bejövetelét/nácik elleni offenzÍvájukaT/ és felszabadításukat az itt maradásukkal vagy egyéb történelmietlen megjegyzékeiket.
2012. okt. 14. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!