Miért nem tesz semmit a kormány a mindennapos kábellopások megfékezésére?
Valóban jobban rá kéne koppintani az orrukra, nyílt bűnözés megy a cigányok és a méh telep között. Egyik leszereli, másik bedolgozza.
Ez kb olyan, mint az autótolvajok és a szétszerelő üzemek kapcsolata.
Jelenleg is van szabály, hogy gyanús eredetű fémet nem vehetnek át, és talán még a yardot is értesíteniük kellene. Nagyon működik a dolog. :D
"vonják állami ellenőrzés alá"
Azt hogy? Kimegy valaki, aki figyel reggeltől estig? És őt ki ellenőrzi? Merthogy az állami fezetése mellett akár el is fogadhat ezt-azt. :)
A magán átvevőtelepet meg nem vehetik el a tulajtól, legalábbis normális helyeken nem.
10:46 voltam.
Nem azt mondom, hogy semmit nem lehet tenni, de az nem a kormány, hanem a rendőrség dolga lenne. Minden törvény adott már régóta a cselekvéshez, csak kevés az ember, a pénz, stb.
Szerintem is vissza kellene állítani az állami MÉH telepeket. Aki becsületesen gyűjt, annak nem probléma. Hiába az a szabály, hogy nem vehetnek át bizonyos dolgokat, amíg a telepek magánkézben vannak, addig ez ellenőrizhetetlen.
A másik lépés az lenne, hogy a kábeltolvajokat terrorizmussal kellene vádolni és ez alapján elítélni. Tehát ha egy vonalon nem járnak a vonatok, akkor a kábellopás ne sima lopás legyen, hanem ugyanolyan, mintha aláaknázta volna a síneket. Alsó hangon induljon 10-15 évvel, a tolvajok is meggondolnák, hogy ezért érdemes-e kockáztatni.
Szerintem meg addig nem fog semmi történni, amíg nem lesz egy tragédia jó sok halottal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!