Bevezette már kormány a legényadót és azt, akinek nincs gyereke nem kap nyugdíjat?
A cigányok kérdés az ettől nyilván súlyosabb probléma, de őket nem érinti, amúgy sem az adókedvezmény ... de ha beállna a rendszer el lehetne venni v. csökkenteni lehetne a gyerekek után járó támogatást ... v legalább átalakítani azt ..
Én még mindig fenntartom azt,h. aki keresettel rendelkezik és szeretne is gyereket azt támogatni kell ... kinek jó az, ha nincs gyerek ?
A megélhetési gyerek gyártókat támogatjuk. Itt nem feltétlen a cigányokra gondolok. A KDMP is ezt szorgalmazza. Isten akaratából szaporodjatok, sokasodjatok. Aztán dögöljetek éhen. A gond az, hogy semmi kilátás arra, hogy az új generációnak lesz munkája, és több lesz az adó bevétel.
Mi is a gyakorlat? Ha egy befektető üzemet, gyárat akar létesíteni, jönnek a zöldek, és tiltakoznak. Törvény adta joguk. Ugyanezek tüntetnek a munkanélküliség miatt. Törvény adta joguk.
Az agglegény adó már a Kádár rendszerben is téma volt. Nem tudták meglépni. Az emberi, lelkiismereti szabadság lábbal tiprása lenne. A gyermekvállalásnak egészségügyi akadálya is lehet. A nyugdíj pedig munkával szerzett jog. Ezek a dolgok az Alkotmány Bíróság előtt úgyis elbuknának.
"tehát mivel nem 1 felelőtlen gyerekgyár vagyok aki a csak gyártja a gyereket fizessek több adót? "
Lehet így is nézni. Lehet úgy is, hogy aki gyereket vállal (ami egyébként hosszútávon az ország érdeke, a te érdeked is), az fizet kevesebb adót. Tudod: a fél pohár víz az félig teli van vagy félig üres?
Mellesleg akit általában "felelőtlen gyerekgyár"-nak szoktak nevezni, azokkal épp az szokott a másik probléma lenni, hogy nem dolgoznak.
Kádár nem foglalkozott a gyermektelenségi adóval. Azt Rákosi vezette be,de csak 1-2 évig működött. E+miatt nem lett több gyerek. Az abortusztiltástól viszont igen.
A családi adókedvezmény SEM támogatja a több gyerek vállalását,mert csak a magas jövedelműek tudják igénybe venni.
Azt nem tudom,hogy tervezik-e,de a KDNP nagyon szorgalmazza a több gyereket. Létesítettek is egy ezzel foglalkozó hivatalt.
Na már ki is moderált valamelyik csöki.
Tehát az a hóbagoly (öregember) amelyik ezzel kampányolt, annak a 90-es években kellett volna nagylegénynek lennie.
hát én látom már orbán logikáját :D:D:d
azt akarja elintézni, hogy semmilyen lehetőségünk ne legyen, csak öngyilkosság :d
diplomád van? nem mehetsz külföldre itt kell minimál bérért küzdened
nincs diplomád? küzdj minimálbérért
gyereked van? etesd
nincs gyereked adózz többet.
szereted a rendszert? fizess
nem szereted? fizess
mikor is lesz választás?
"viktor a jövőt nézi"
a jövőt? ahhoz már bocs de nincs 4 diplomám szóval gyenge a logikai képességem de nem kéne jelen?
szép és jó dolog hogy szeretne az állam több gyereket
DE
1 az egészségügy a béka seggénél is lejeb van
2 az oktatásból évről évre több pénzt húznak ki
3 a közbiztonság már csak egy nagyon durva gúnynév
4 2 minimálbérből nem sok mindent lehet megadni 1 gyereknek hát még kettőnek
5 hova szüljön az anya gyereket? albérletbe?
a feltételeket kéne megteremteni a gyerekvállaláshoz nem sújtani azt aki gondolkodik és nem a puszta valagára vállal egy rahedli gyereket
Ismereteim szerint nem él, s remélem is, hogy nem fog élni. Az, akinek ilyen megfordul a fejében én komolyan elküldeném pszichológushoz.
Az meg milyen már, hogy akinek nincs gyereke ne kapjon nyugdíjat? Ha az illető tisztességesen dolgozott, s vonták tőle havonta különböző címeken a járulékokat igenis megérdemli a nyugdíjat. Az egy dolog, ha valaki nem akar gyereket, de mi van azzal, akinek nem úgy alakult az élete, hogy gyermeke legyen? Mondjuk tönkrement a házassága, vagy nem lehetett természetesen úton gyermekük, adoptálni bizonyos kritériumok miatt nem tudtak?
A jelenlegi gazdaságpolitika az, ami pont arra ösztönzi a párokat, hogy ne vállaljanak gyereket. Kevés munkahely, a munkahelyek többsége minimálbérű fizetéssekkel, folyamatosan növekedő adó, élelmiszerárak, emellett pedig a fizetések stagnálása, vagy éppen csökkentése (egykulcsos adó, műszakpótlékok megcsonkítása).
Őszintén?
Azt sem tudom később ilyen fizetések mellett magamat hogy fogom tudni eltartani... Gyerek gondolata se fordult meg a fejemben....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!