Menyire fenyeget Magyarországon egy erőszakhullám?
Egyre többen, akikkel beszélek, erre számítanak. Tegnap megverték Hanti Vilmost az utcán a politikai nézetei miatt. Derzsi János az Új Színházból távozó színész hatalmas öklössel sújtott le Pozsgai Zsolt főrendezőre. Ma a Klubrádióban Galkó Balázs az Ötösben valami olyasmit mondott, hogy a mai helyzetben nem elég kiabálni. Váradi Júlia visszakérdezett, hogy akkor mire van szükség, és Galkó azt mondta, kalasnyikovra. És akkor még nem beszéltem az újra beindult gárdavonulásokról, ahol a legdurvább verbális erőszak mellett jelen van a fizikai agresszió is, bár szerencsére eddig még nem volt súlyos következménye, de bármikor lehet. Devecserben pl. a cigányok udvarára célzó "felvonuló" úgy fejbe talált éppen egy jobbikos országgyűlési képviselőt, hogy véres lett a feje.
Ezek így önmagukban talán apróságok, de összességükben már figyelemre méltók, és eszkalálódhatnak. Vagy nem?
Ezt látja egy korlátolt gondolkodású, liberális agymosott, mikor a Gárda ki megy valahova, és így adja le a TV:
"Jajj szegény cigányokat, már megint zaklatják, pedig ők nem tehetnek semmiről, de ezek a mocskos rasszista fajgyűlölők nem hagyják békén őket."
És a valóság:
"A roma kisebbség folyamatosan terrorizálja a tisztességesen élni akaró embereket. Ezért kimegy a Gárda, hogy felhívja a figyelmet a faluban uralkodó erőszakra és brutalitásra."
És miért? Mert a közénk települt idegeneknek, akik a háttérben húzódnak meg, ez az érdekük. Az embereket sötétségben tartani, megosztani, és uralkodni fölöttük.
Aki ezt a hozzászólást lepontozza, már egy agymosott birka.
Gárdára szükség van, kár hogy néha nagyon primitív egy banda.
Nekünk is annyi mindenünket ellopták.
90-es évek elején jó volt, kicsi voltam, de emlékszem hogy fogtuk magunkat és elkergettük a romákat.
Jó, de szerinted tényleg ez a nagyobb probléma, vagy a romák agressziója ? nem mindegyik ilyen, nyilván, buta , aki általánosít. de amik miatt és ellen a Gárda létrejött, szerintem nagyságrendekkel nagyobb problémák, mint amikről te beszélsz. Sőt, azok csak kirakatproblémák.
Ezt még egyszer mondom, úgy mondom neked, hogy se jobbikos, se gárda-fan nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!