Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gaudi-Nagy Tamás felvetette,...

Gaudi-Nagy Tamás felvetette, hogy a holokauszttúlélők ha tehtik, mondjanak le a jóvátételről. Zamecsnik aztán végigturnézta a médiát Gaudi ellenében és fel volt háborodva . Kinek volt igaza szerintetek?

Figyelt kérdés
2012. aug. 28. 15:48
 1/10 anonim ***** válasza:
22%
kaptak már annyi jóvátételt, hogy majd bele gebedünk. amúgy, kiváncsi vagyok, hogy még hány db túlélő van? gondolom nem sok. nem volt még elég a harácsból? legyen már vége ennek.. ok, megtörtént, szörnyű volt, vége van, kaptam egy halom pénzt... mégis meddig kéne még minden nap ezen síránkozni? bezzeg akit a gulágra vittek, az nem kapott kárpótlást. pedig voltak jópáran.
2012. aug. 28. 16:05
 2/10 yossarian44 ***** válasza:
61%

Annyira nagyon nem turnézhatta végig vele a médiát, mert nem hallottam még erről.

Hülyeség lenne lemondaniuk a kárpótlásról, hiszen azt általában az ember ellopott, államosított javak után kapja. Nyilván ez csak egy - (ál)naiv - javaslat volt Gauditól, nem hiszem, hogy olyasmi, amin fel kéne háborodni.

2012. aug. 28. 16:07
 3/10 A kérdező kommentje:

Nyilván nem ezen van a hangsúly. Az viszont eléggé meglepett, mennyire betámadta emiatt Zamecsnik. Illetve Zamecsnik azt mondta, elmarasztalta emiatt a Bp-i ügyvédi Kamara Gaudit, aztán meg azt olvastam, nem történt iylen, eszerint akkor Zamecsnik hazudott.

Illetve találtam még egy olyan hírt, hogy Gaudi szócsatára hívta Z-t, de nem valósult meg.

Valaki tud közelebbi infókat ?

2012. aug. 28. 16:12
 4/10 yossarian44 ***** válasza:
89%
Első, a nagyapámat a gulágra vitték, és kapott kárpótlást, elég sokat.
2012. aug. 28. 16:40
 5/10 anonim ***** válasza:
16%
Hány generációnak kell még fizetni ? a meg nem született embernek is fizetni kell, azért ez több mint szomorú... pénz pénz pénz csak ez számít. Hogy lehetne felelősségre vonni azt a népet, aki egyedül volt két 100M tömb között és még a kisantat fenyegetése is valós volt. Pláne a katyni mészárlás tudatában 43ban már német híradások erről szóltak ... szovjet veszedelem és kegyetlenségről
2012. aug. 28. 16:46
 6/10 yossarian44 ***** válasza:
81%
Előző, sehánynak, a magyar állam 21 millió dollár kártérítésben egyezett meg 2007-ben, ennek nagy részét már kifizette (bár most megy a huzavona, hogy New Yorkból, vagy Budapestből menjen a pénz elosztása). Ennek a pénznek a kifizetésével le van tudva a téma.
2012. aug. 28. 16:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Hogy kinek lehet igaza nem tudom, de azt biztosan tudom, hogy senki sem szereti, ha másvalaki turkál a zsebében. Ennyi erővel az összes politikus lemondhatna a tiszteletdíjáról is, mégsem teszik. Inkább mindenki más zsebében kotorásznak.
2012. aug. 28. 18:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Egyetértek, nem is várható el, hogy lemondjon bárki is egy juttatásról.

De nem értem, Zamecsnik miért ugrott ennyire rá erre a témára és miért állította, hogy Gaudit az Ügyvédi kamara felelősségre vonta, ha egyszer (legalábbis több forrás már erről írt) ez nem is igaz ?

2012. aug. 28. 18:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Nagyapám gulágon volt, szerencséje volt mert a susztertudása megmentette őt a fagyhaláltól. A szovjet tiszteknek és nőiknek varrta a csizmákat stb... Egyszer kapott hadifogságos pénzt, azt a szüleimnek adta, abból vették a teljesen átlagos sorszekrényünket. Ennyit kaptunk, se többet se kevesebbet. Dehogy kell a holokausztosoknak évente pénz...
2012. aug. 29. 00:56
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Aki megjárta a málenkij robotot vagy a don kanyart az miért nem kap? Ez inkább a kérdés! Vagy ha nem vagy zsidó már nem is annyira értékes az életed? Esetleg az Amerikai őslakosok akik millió számra hullottak el és az országukat is elvették ők nem kapnak kárpótlást csak rezervátumot?
2012. aug. 29. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!