El kellene venni a cigány anyáktól a gyerekeket?
Bizonyos álláspontok szerint, az egyetlen megoldás a bűn és nyomor továbböröklődésének megakadályozására az, ha a nevelésre alkalmatlan családoktól elveszik a gyermekeket.
Érveik szerint, a gyerekvállalás felelősség. És az, ha egy tanulatlan, bűnöző életmódot folytató, nyomorban élő família felelőtlenül 4-10 gyereket hoz össze,akiknek a neveléséről aztán nem gondoskodik, az bűnt követ el. Bűnt követ el a gyermekek, és a társadalom ellen.
Mit gondoltok?
Szerintem nem kell el venni a gyerekeket. Ha nem igyenesen kénne biztositani a fogamzásgátlot.Tőbb felvilágositást kénne biztositani a védekezésre.Abortuszt igyenesen kénne el végezni.Mert sok cigány sajnos nem tudja ki fizetni a abortuszt inkább meg szűli.Pedig evvel nem lesz tőbb pénze,nekem ne mondja senki hogy a segélyekből fel lehet nevelni a gyereket.Valami szabályozás kénne hogy az válaljon tőbb gyereket aki fel is tudja nevelni!!!!
Senki sem kötelezi rá a cigány nőt, hogy ...-je meg magát, anélkül, hogy védekezne. Felvilágosítás mindenütt megy, iskolákban, munkahelyeken. Egy óvszercsomag meg 300 forint, ne mondjad már, hogy 300-400 ezres segélyből nem lehet kifizetni (ennyi egy 5-6 gyerekes család segélye, juttatások nélkül)
Segélyekből meg éppen, hogy fel lehet nevelni rendesen a gyereket! Jobban, mintha dolgoznának a szülők.. vannak akik segélyekből jobban élnek mint akik dolgoznak. Ezt kéne megváltoztatni.
14:48 - Igen, ez is jó lenne, még ha ők nem is élnének vele, de sokan igen (6ezerFt 3havonta a fogamzásgátlóm, most nincs éppen munkám sajnos, bár remélem, hamarosan lesz, de én hormoni problémák miatt is szedem, és ilyenkor gondban vagyok). A felvilágosítás az iskolákban, hát éppenhogy van (tudom, mert anyukám pedagógus). A szülők meg sokszor tojnak a gyerekeikre ilyen téren, vagy nincs rájuk idejük, vagy ha van, akkor feszélyezi őket a téma (na erre az én szüleim a legjobb példa), akik sokszor internetről tájékozódnak inkább, főleg manapság, és nem mindig a legjobb helyeket találják meg a témában.
Viszont a segélyezési rendszert gyerekekre vonatkozólag át kellene tényleg alakítani. 2-3 gyereknél több esetén csak az kapjon, aki dolgozik is, a munkahelyek meg kapjanak valami adókedvezményt, ha családos munkaerőt alkalmaznak (mert másképp sok munkahely eleve leutasítja a gyerekeseket, van, aki be se hívja azt, aki az önéletrajzában feltünteti, hogy kisgyereke van).
Szóval összetett a kérdés, sok oldalról kellene megközelíteni, hogy legyen megoldás, de ha már megoldanánk, akkor komplexen több dolgot is meg lehetne oldani ezzel együtt (pl. az oktatásban a felvilágosítást, vagy a munka terén a gyerekesek hátrányos helyzetét... stb.).
Én egyszerűen megszüntetném a szociális segélyüket, aztán neveljék a gyereket, ahogy akarják. Hihetetlen, hogy sok kisebbségi elmehetne dolgozni, de nem teszik meg, mert a segélyért nem kell dolgozni, mégis ugyanannyit kapnak (vagy még többet is), mintha dolgoznának. EZT a rendszert kell megszüntetni. A monoki példa tetszik: csak az kapjon segélyt, aki közmunkát vállal. Csak ugye ez állítólag alkotmányellenes...
Én egyébként még egy alkalmassági vizsgát is előírnék gyerekvállalás előtt, illetve engedélyhez kötném. Ez is alkotmányellenes...
A gyermek nevelésére (hivatalosan) alkalmatlan szülőktől ma is elveszik a gyereket - így értelmetlen a kérdés.
Az alkalmatlan szülők lehetnek romák vagy nemromák.
Az állam sajnos még rosszabbul nevel, mint a legtöbb alkalmatlan szülő, ezért úgy lenne igazságos, hogy csak az államnál is alkalmatlanabb szülőktől vegyék el a gyereket, akár romákról van szó, akár nem.
A születésszám korlátozását nem javaslom, mert nem lehet igazságosan kivitelezni. Valójában sok később aktív dolgozóvá váló gyerekre van szükség a nyugdíjrendszer fenntarthatóságához. Az aktív gyerekek többnyire az aktív családok gyerekei, ezért jó módszer lehet a családi pótlék csökkentése, és a családi adókedvezmény megemelése (aki nem emlékezne, ez történt 1998 és 2002 között, a Fidesz kormány alatt). A sterilizáció és az abortusz szorgalmazása nem végiggondolt álláspont. Sterilizálást 3 gyerek után ma is lehet kérni, kényszerből pedig csak a legdurvább diktatúrákban végzik el, de még ott sem etnikai vagy szociális alapon. Az abortuszt szorgalmazóknak azt javaslom, kérdezzék meg az édesanyjukat, miért nem alkalmazta rajtuk? Hátha segít a válasz.
Az állami gondozásból nagyrészt bűnözők kerülnek ki, ezért ma már inkább nevelőszülőknél helyezik el a gyereket. Még a nevelőszülő is visszaélhet a helyzetével.
A kiút a társadalom közérzetének javítása, a munka megfizetése és ösztönzése, oktatás, szakképzés lehet, ha összefogunk, mert egyszer eszünk lesz. Uff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!