Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » El kellene venni a cigány...

El kellene venni a cigány anyáktól a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Bizonyos álláspontok szerint, az egyetlen megoldás a bűn és nyomor továbböröklődésének megakadályozására az, ha a nevelésre alkalmatlan családoktól elveszik a gyermekeket.

Érveik szerint, a gyerekvállalás felelősség. És az, ha egy tanulatlan, bűnöző életmódot folytató, nyomorban élő família felelőtlenül 4-10 gyereket hoz össze,akiknek a neveléséről aztán nem gondoskodik, az bűnt követ el. Bűnt követ el a gyermekek, és a társadalom ellen.

Mit gondoltok?

2009. júl. 22. 12:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
fölösleges, az árvaházban se kapnának jobb nevelést, mindegyiket meg nem lehet elhelyezni egy normális, gondos családnál, mert annyian vannak mint a nyű...inkább 1 vagy 2 gyerek után sterilizálni kellene a cigány nőket...
2009. júl. 22. 14:08
 12/25 anonim válasza:
72%
El nem venném, mert én pl. nem biztos hogy utána felnevelném. De korlátoznám én is a segélyt. Max 2. gyerek, utána semmi, akkor biztos visszaesne a születésük száma. Ismerek olyanokat, akik csak azért szülnek, mert a tanácsa majd adja utána a pénzt. Na hát ezt nem engedném!!!!!
2009. júl. 22. 14:10
 13/25 anonim ***** válasza:
66%
Azt kellene csinálni, amit tudtommal pár évszázada Svédországban is csináltak: csak az házasodhatott, aki tudott írni-olvasni. Ma persze már ki kéne bővíteni kissé a követelményrendszert ezen túlmenően is, és mondjuk házasság helyett vonatkozhatna inkább a gyerekvállalásra, de az alapötlet mindenképp jó: csak az szaporodjon, akinek esze is van, vagy legalább hajlandó tanulni, ha most még nincs is. Akinek se ez, se az, azt meg lehet elköttetni.
2009. júl. 22. 14:31
 14/25 anonim ***** válasza:
24%
Taigetosz!
2009. júl. 22. 14:36
 15/25 baranyi kálmanné ***** válasza:
73%
Szerintem nem kell el venni a gyerekeket. Ha nem igyenesen kénne biztositani a fogamzásgátlot.Tőbb felvilágositást kénne biztositani a védekezésre.Abortuszt igyenesen kénne el végezni.Mert sok cigány sajnos nem tudja ki fizetni a abortuszt inkább meg szűli.Pedig evvel nem lesz tőbb pénze,nekem ne mondja senki hogy a segélyekből fel lehet nevelni a gyereket.Valami szabályozás kénne hogy az válaljon tőbb gyereket aki fel is tudja nevelni!!!!
2009. júl. 22. 14:48
 16/25 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nem kell el venni a gyerekeket. Ha nem igyenesen kénne biztositani a fogamzásgátlot.Tőbb felvilágositást kénne biztositani a védekezésre.Abortuszt igyenesen kénne el végezni.Mert sok cigány sajnos nem tudja ki fizetni a abortuszt inkább meg szűli.Pedig evvel nem lesz tőbb pénze,nekem ne mondja senki hogy a segélyekből fel lehet nevelni a gyereket.Valami szabályozás kénne hogy az válaljon tőbb gyereket aki fel is tudja nevelni!!!!

Senki sem kötelezi rá a cigány nőt, hogy ...-je meg magát, anélkül, hogy védekezne. Felvilágosítás mindenütt megy, iskolákban, munkahelyeken. Egy óvszercsomag meg 300 forint, ne mondjad már, hogy 300-400 ezres segélyből nem lehet kifizetni (ennyi egy 5-6 gyerekes család segélye, juttatások nélkül)

Segélyekből meg éppen, hogy fel lehet nevelni rendesen a gyereket! Jobban, mintha dolgoznának a szülők.. vannak akik segélyekből jobban élnek mint akik dolgoznak. Ezt kéne megváltoztatni.

2009. júl. 22. 15:38
 17/25 anonim ***** válasza:

14:48 - Igen, ez is jó lenne, még ha ők nem is élnének vele, de sokan igen (6ezerFt 3havonta a fogamzásgátlóm, most nincs éppen munkám sajnos, bár remélem, hamarosan lesz, de én hormoni problémák miatt is szedem, és ilyenkor gondban vagyok). A felvilágosítás az iskolákban, hát éppenhogy van (tudom, mert anyukám pedagógus). A szülők meg sokszor tojnak a gyerekeikre ilyen téren, vagy nincs rájuk idejük, vagy ha van, akkor feszélyezi őket a téma (na erre az én szüleim a legjobb példa), akik sokszor internetről tájékozódnak inkább, főleg manapság, és nem mindig a legjobb helyeket találják meg a témában.

Viszont a segélyezési rendszert gyerekekre vonatkozólag át kellene tényleg alakítani. 2-3 gyereknél több esetén csak az kapjon, aki dolgozik is, a munkahelyek meg kapjanak valami adókedvezményt, ha családos munkaerőt alkalmaznak (mert másképp sok munkahely eleve leutasítja a gyerekeseket, van, aki be se hívja azt, aki az önéletrajzában feltünteti, hogy kisgyereke van).

Szóval összetett a kérdés, sok oldalról kellene megközelíteni, hogy legyen megoldás, de ha már megoldanánk, akkor komplexen több dolgot is meg lehetne oldani ezzel együtt (pl. az oktatásban a felvilágosítást, vagy a munka terén a gyerekesek hátrányos helyzetét... stb.).

2009. júl. 22. 15:51
 18/25 anonim ***** válasza:
84%

Én egyszerűen megszüntetném a szociális segélyüket, aztán neveljék a gyereket, ahogy akarják. Hihetetlen, hogy sok kisebbségi elmehetne dolgozni, de nem teszik meg, mert a segélyért nem kell dolgozni, mégis ugyanannyit kapnak (vagy még többet is), mintha dolgoznának. EZT a rendszert kell megszüntetni. A monoki példa tetszik: csak az kapjon segélyt, aki közmunkát vállal. Csak ugye ez állítólag alkotmányellenes...

Én egyébként még egy alkalmassági vizsgát is előírnék gyerekvállalás előtt, illetve engedélyhez kötném. Ez is alkotmányellenes...

2009. júl. 22. 19:43
 19/25 anonim ***** válasza:
86%
Azoktól a családoktól, ahol nem biztosított a gyerekek biztonsága, mindigis elvették a gyerekeket, származástól föggetlenül. A cigányok esetében sajnos különösen sok túlkapás történik ilyen ügyekben, pedig annak, hogy ki kell-e emelni egy gyermeket a családból, közvetlenül a cigány származáshoz nincs köze. Az anyagi helyzethez lehet köze, és az anyagi helyzetnek lehet köze a származáshoz. De a felelőtlenséget megállapítani esetenként kell, és eleve összekötni a cigányokkal - ennek semmi értelme.
2009. júl. 22. 20:40
 20/25 anonim ***** válasza:
89%

A gyermek nevelésére (hivatalosan) alkalmatlan szülőktől ma is elveszik a gyereket - így értelmetlen a kérdés.

Az alkalmatlan szülők lehetnek romák vagy nemromák.

Az állam sajnos még rosszabbul nevel, mint a legtöbb alkalmatlan szülő, ezért úgy lenne igazságos, hogy csak az államnál is alkalmatlanabb szülőktől vegyék el a gyereket, akár romákról van szó, akár nem.

A születésszám korlátozását nem javaslom, mert nem lehet igazságosan kivitelezni. Valójában sok később aktív dolgozóvá váló gyerekre van szükség a nyugdíjrendszer fenntarthatóságához. Az aktív gyerekek többnyire az aktív családok gyerekei, ezért jó módszer lehet a családi pótlék csökkentése, és a családi adókedvezmény megemelése (aki nem emlékezne, ez történt 1998 és 2002 között, a Fidesz kormány alatt). A sterilizáció és az abortusz szorgalmazása nem végiggondolt álláspont. Sterilizálást 3 gyerek után ma is lehet kérni, kényszerből pedig csak a legdurvább diktatúrákban végzik el, de még ott sem etnikai vagy szociális alapon. Az abortuszt szorgalmazóknak azt javaslom, kérdezzék meg az édesanyjukat, miért nem alkalmazta rajtuk? Hátha segít a válasz.

Az állami gondozásból nagyrészt bűnözők kerülnek ki, ezért ma már inkább nevelőszülőknél helyezik el a gyereket. Még a nevelőszülő is visszaélhet a helyzetével.

A kiút a társadalom közérzetének javítása, a munka megfizetése és ösztönzése, oktatás, szakképzés lehet, ha összefogunk, mert egyszer eszünk lesz. Uff.

2009. júl. 22. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!