Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért a focit tömi...

A kormány miért a focit tömi csomó pénzzel, ahelyett, hogy ezt elosztva támogatná a magyar sikersportokat?

Figyelt kérdés
Kérdés adott, nem értem egyszerűen. A magyar fociválogatott sajnos már évek óta ugyanazt műveli minden selejtezőn (EB, VB), sose jutnak be. A hazai bajnokságra mondhatjuk, hogy alakul, bár inkább hullámvasút az is. Az új focistadionok helyett inkább az olyan sportokat kéne támogatni, ahol a pénzügyi feltételek béka feneke alatt vannak, de még így is vannak elképesztően ügyes sportolók ezekben: vívás, kajak-kenu, úszás, lövészet. Ezek csak azok, ahol hihetetlen rossz körülmények között kell edzeniük, nem önti el a pénz se a hazai kézilabdát és vízilabdát sem. Viktor csak a focit ismeri, mint sport?
2012. aug. 9. 17:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

tegnapelőtt 22:50

Igen, abba részben igazad van, hogy az elszántabbakat nem érdekli feltétlenül, hogy hol edz. De nagyon sok olyan magyar sportoló is van, ha megnézed/megnézted az olimpián, akik itt hagyták a málló falakat meg a repedezett életveszélyes medencéket, kimentek külföldre és annak az országnak a színeibe versenyeznek. És van köztük 2-3 akik felértek a dobogóra. Teljesítmény nem (csak) a pénzen múlik, de ha külföldön jobb körülmények vannak hozzá biztosítva, megértem, hogy elmennek oda. És ha már egyszer az az ország segítette, persze, hogy annak a színeibe versenyzik.

2012. aug. 12. 13:16
 12/19 anonim ***** válasza:
28%
Én nem láttam egy magyar sportolót se, aki a körülmények miatt váltott volna országot.
2012. aug. 12. 19:28
 13/19 A kérdező kommentje:

Rebecca Soni - Szőnyi Rebeka USA úszó, olimpiai bajnok világrekorddal (talán 100 vagy 200 pillangón, esetleg gyorson)

Noemi Batki - Bátki Noémi Olaszország, mű-szinkronugró döntőzött mindkettőből.

Ez a kettő, akikről tudom, hogy magyarok. Van még tán több is, de csak őket kettejüket láttam.

2012. aug. 12. 20:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Monica Seles

Karch Király

Hunyady Emese

Bodrogi Laci

Martina Higgins

Így hirtelen ezek jutottak eszembe, de idén is volt az Olimpián egy kislány, aki kettős állampolgár és német színekben jutott ki.

2012. aug. 12. 21:29
 15/19 anonim ***** válasza:
49%

Szőnyi Rebeka soha nem volt magyar állampolgár, szülei Romániából vándoroltak ki, Szeles Mónika az egykori Jugoszláviából került az Usaba, Bátki Noémi hároméves volt mikor kiköltöztek, Karch Király amerikában született, Martina Higgins meg Csehszlovákiában. Egyedül Bodrogi László az aki tényleg elment a körülmények miatt, de ő amúgy sem kiemelkedő sportoló és Franciaországban egy középszerű bringás is jobban el van, de ha világsztár lenne, állítom, hogy itt is megkapna mindent.

Szóval olyan sportolót írj, aki Mo. színeiben nagyon eredményes volt, mégis országot váltott. Én nem tudok ilyenről, ami a korábbi hozzászólásomban leírtak miatt van, aki jó eredményt tud felmutatni az meg is kapja a jutalmát és ez így helyes. Pénzzel bárkiből lehet középszerű vagy jó sportolót nevelni, de bajnokot nem! Arra születni kell. Minek öljünk felesleges milliárdokat arra, hogy csak olimpiai résztvevő turistákat neveljünk, mint ahogy az osztrák sportminiszter mondta az övéire. Igaza van, tök felesleges őket fizetni, ha utána egy bronzérmet se tudnak felmutatni, mert már egy év múlva se fognak emlékezni az emberek arra, hogy XY negyedik lett az olimpián, csak a bajnokok nevét jegyzik meg vagy talán még az érmesekét.

2012. aug. 13. 14:16
 16/19 anonim ***** válasza:
79%
Hunyady Emesét kihagytam, na őt aztán pláne megértem, mert magas hegyeket a leggazdagabb országok sem tudnak varázsolni.
2012. aug. 13. 14:21
 17/19 A kérdező kommentje:
*probléma
2012. aug. 13. 18:20
 18/19 anonim ***** válasza:
29%

"Szóval olyan sportolót írj, aki Mo. színeiben nagyon eredményes volt, mégis országot váltott"

Puskás Ferenc;

Van egy női vizilabdázó is aki Olasz színekben indult most az olimpián, és előtte oszlopos tagja volt a magyar válogatottnak.

2012. aug. 13. 19:24
 19/19 anonim ***** válasza:
16%
Na mi van? Elfogytak az érvek? Ilyenkor már csak az aggreszió megy, mi? Most két stadion építése miatt vagy kiakadva? Kell a népnek is munkát adni. Amúgy nem vagyok fideszfan csak tudok gondolkozni! Meg amúgy is a fidesz többet ad a sportra. A pekingi mélypont idején ki volt kormányon? A másik meg, hogy k*rvára leszarom hány aranyat nyernek, magukért csinálják és kapnak is érte pénzt rendesen!
2012. aug. 13. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!