Ha az árpádsávos zászló tiltott, miért nem tiltják be a címert is?
1978. évi IV. törvénya Büntető Törvénykönyvről
Önkényuralmi jelképek használata737
269/B. §738 (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet
a) terjeszt;
b) nagy nyilvánosság előtt használ;
c) közszemlére tesz;
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.
(3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévő hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.
Eredeti fotókon legtöbbször öttel láttam, de igazad van, használják kilenccel is.
Na de az akkor sem nyolc :D
A nyilaskeresztes zászlón valóban 9 sáv van: 5 piros és 4 fehér.
Aki összekeveri a nyilaskeresztes zászlót az Árpád-sávos zászlóval, az nem lehetett valami fényes tanuló történelemből.
Mondjuk oké, hogy használják az árpádsávos zászlót, de akkor miért nem az eredetit? Én ezt nem tudom felfogni. Örülnék, ha valaki megmagyarázná. Egyébként tényleg nem tiltott, nincs is értelme betiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!