Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért akar MO olimpiát rendezn...

Miért akar MO olimpiát rendezni? Látván a londoni olimpiát nem kéne kicsit elgondolkozni a dolgon? Ez így elég röhelyes.

Figyelt kérdés

Belegondoltam, hogy mi lenne egy magyar olimpia nyitóján. Ahogy az angolok felvonultatták a kultúrájuk színét-javát, itt mégis mit tudnánk mutatni? Lovas íjazást, Győzikét meg Irigy Hónaljmirigyet? De komolyan, gondoljuk végig.

Illetve hogy gondolták, hogy stadionok, szállodák, infrastruktúra nélkül egy ilyet megpályázni? A szervezés költségébe enyhén szólna belerokkanna az így is meglehetősen nyomorgó ország.

2012. aug. 4. 23:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"A görögök is biztosan tök boldogok, hogy 2004-ben olimpiát rendeztek, csak éppen belerokkant az ország, és azóta se bírnak talpra állni."

A görög államháztartás nem a 2004-es olimpiába rokkant bele, hanem abba, hogy több évtizeden keresztül hitelből tartották fent a viszonylagos jó életszínvonalat.

2012. aug. 5. 16:11
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Mo. egyszeruen nincs felkeszulve eg Olimpiara. a UK-ben elek, a nyari munkam vegett kb 1 oranyi vonatutra vagyok Londontol.

mi kell egy olimpiahoz? rengeteg penz.

idekint annyi tamogato van, hogy hihetetlen (pl Lloyds TSB - bank, Samsung, British Airways (nalunk mar malev sincs), BP, BT, Heathrow Airport, GlaxoSmithKline es meg sorolhatnam..). nalunk mennyi ehhez hasonlo hazai nagy ceg van, akik tudnanak par millat adakozni? egy sem.

oke, talan osszejonne a penz.

hova epidened az olimpiai falut? budapest kornyekere kene, mert megiscsak fovaros (bar teny, hogy nem csak fovarosok rendezhetnek olimpiat). uszodak, csarnokok, anyamkinja kene, jelenleg talan ha 2 van, ahol hasonlo szintu esemenyeket lehetne rendezni. mi mindig azon nevetgelunk, amikor Ferihegyre megyunk/onnan jottunk, hogy milyen "csodalatos" kep fogadja az idelatogatokat a kozpontba igyekezve.. rokos hazak, graffiti mindenhol, nem folytatom, de egy nagy putrinak nez ki az a par km. nem egyszer hallottam kulfoldieket a buszon angolul kinosan beszelgetni, mikozben kilesnek az ablakon: hmmmm, hat ez erdekes.

visszaterve az olimpiara.

infrastruktura. sajnos otthon nem tul kiepitett es nincsen kozlekedesi kultura (nem lokdossuk fel a masikat pl h mi elobbre jussunk). a buszok tobbsege joval az EUs (de ki merem jelenteni, hogy akarmilyen) szinvonal alatt van.

szallodak - van par jonevu igen, Marriott esatobbi, de ezek vajmi kevesek ekkora tomeg elszallasolasara.

hadd terjek ki meg par pontra. idekint az olimpia 1 oraja korulbelul 4000 fontba faj az orszagnak. szorozd ezt be napi csak 8-al (es akkor meg boven keveset szamoltam), az napi 32.000 font, mai arfolyamon ez orankent 11.232.000 forint. es ez csak a szervezest, a napi biztositast, dolgozokat s hasonlo kiadasoat fedezi. a nyito es zaro ceremonia koltsegveteset is felemeltek az eredetirol, korulbelul 80 millio fontba faj(t), ez kb 28.080.000.000 forint. gyerekek, ezek nem kis penzek am. honnan lenne Mo.nak erre penze? 

egy idevago cikk (bocsi, angolul):  [link]

es meg egy:  [link]

en nem attol aggodnek elso sorban, hogy ciki lenne akarmilyen magyar hagyomanyokat bemutati, hanem attol, hogy egyszeruen a magyarok nem kepesek hasonlo osszeget eloteremteni, nincs tapasztalatuk sem tomegkontrollal, sem normalis secutiry nincs es meg folytathatnam a sort.. nem hiszem, hogy a kovetkezo 50 evben is akar magyarorszag akarmikor is eljut arra a fejlettsegi szintre, hogy olimpiat rendezhessen. szerintem meg 100 ev is keves lenne, elobb eszben kene felnoni es ehhez sajnos a magyar emberek nem eleg erettek.

hozzatennem, hogy idekint is sokan panaszkodnak az olimpia miatt (nem lehet be-kijutni kocsival Londonba, rengeteg penzbe kerul - igen, az adofizetok penzebe is), ugyhogy idekint sem mindenkibol valtja ki az olimpiai hangulatot a dolog.. bar mi kimentunk megnezni az olimpic torch-ot (faklya), kiraly hangulat volt az utcan :)

(bocsi a helyesirasert, siettem) 

2012. aug. 5. 18:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hosszú hozzászólásodat, én is ezen a véleményen vagyok, csak elég kevesen osztják ezt a nézetet.
2012. aug. 5. 18:41
 14/19 anonim ***** válasza:
Magyarország meg is kapta a 2020-as olimpiát csak éppen a gyerek Olimpiát, Győrben rendezik majd meg, amivel Győr majd még jobban el húzz a többi ország mellett fejlődésben lásd: Új uszoda, Győri Dózsa Futball pálya felújítás stb, stb, stb...
2012. aug. 10. 02:17
 15/19 anonim ***** válasza:

"A görög államháztartás nem a 2004-es olimpiába rokkant bele, hanem abba, hogy több évtizeden keresztül hitelből tartották fent a viszonylagos jó életszínvonalat."

A mostani bedőlésben az olimpiának is elég nagy szerepe volt. Angliában is, már hónapokkal ez előtt felmerült az olimpia megtérülése, és volt aki ott is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy za gész deficites lesz. Nálunk tényleg semmi szükség ilyen felesleges kiadásra.

2012. aug. 10. 05:19
 16/19 anonim ***** válasza:

"Lovas íjazást, Győzikét meg Irigy Hónaljmirigyet?"

Az ilyen emberek által mint te veszik el a gazdag Magyar kultúra, akik csak Győzikét meg Hónaljmirigyet ismerik. Szánalmas!

"Honnan lenne az egészre pénz?"

Elég nagy EU-s támogatásokra vagyunk jogosultak amelyből jelentős részt fel sem használunk, ez elég lenne a rendezvény nagy részének finanszírozására. A többit a támogatók, és az állam állná. (A Londoni Olimpiát sem csak brit cégek szponzorálják, sőt a szponzorok nagy része nem brit)

"Miért lenne jó?"

Egyrészt mivel egy ilyen olimpiai falu megépítése nem kis munka, ezért több tízezer munkahelyet teremtene. A világ megismerné Magyarországot az óriási magyar történelmet és kultúrát. Egy ilyen rendezvény jelentősen fellendítené a gazdaságot, sőt talán kiemelhetné a lassan évtizedes recesszióból. A befektetett pénz szinte biztosan megtérülne.

"Meg tudnánk rendezni?"

Már miért ne tudnánk? Nem vagyunk mi hülyébbek mint a britek, görögök stb.

"Hogy lesz-e olimpia Magyarországon a közeljövőben?"

Nem valószínű, nem azért mert nem tudnánk megrendezni és nem is azért mert nincs rá pénz hanem mert az emberek hozzá-állása szánalmas! (még a most aranyat szerzett olimpikonjainkat is lefújozzák mert "drága", lassan olyan zsugorik leszünk mint a zsidók). Szóval ez nem gazdasági vagy kulturális probléma hanem társadalmi, amíg ez nem változik - és a közeljövőben nem valószínű hogy fog - addig esélytelen egy ilyen program megszervezése hazánkban.

2012. aug. 10. 06:38
 17/19 anonim ***** válasza:

Mert, a nagy nemzetközi globális cégek már nem is reklámoznák magukat az olimpián, ha az mondjuk Budapesten lenne? Elég jó üzlet az olimpia mindenkinek, szóval nem csak hazai cégek közül kerülhetnek ki támogatók.

másrészt:

"én is ezen a véleményen vagyok, csak elég kevesen osztják ezt a nézetet."

lehet csak én olvasom félre, de nekem a kérdés fele kb arról szól, hogy nincs semmi hazai kultúra, amire büszkék lehetnénk. és ez meg még mindig fasság

2012. aug. 10. 10:20
 18/19 anonim válasza:

A görögök az olimpia miatt jutottak csődbe, ez tény. És meg lehet nézni, hogy a 2004-es olimpiai falu épületét "szétlopták", és semmire sem használják.

A budapesti olimpia több mint 5000 milliárd forintba kerülne. Ami tény, hogy valóban kapnánk a NOB-tól nagy összegű támogatást, meg több cégtől is (hazai + olimpia hivatalos támogatói), de nagy részét a rendező ország kormányának kell állnia. Ami jelen helyzetben nem lehetséges...feltéve, ha nem akarunk Görögország sorsára jutni. Szóval, pár éve ez csak egy ötlet volt..de a kezdet kezdetén rendezhettünk volna, csak az 1. világháború közbeszólt. És egyébként (aki nem tudna) Magyaro. az egyetlen a NOB alapítói közül, aki még nem rendezett olimpiát...

És még egy valami: az amerikaiak nem hülyék, már csak azért sem, mert nem is tudom hány évvel előttünk járnak. Az igaz, hogy kicsit más és szabadabb felfogásban élnek, de rengeteg iparuk van, és azok 80-70 százalékából meg tudnak élni (bár az utóbbi időben ott is hanyatlik a gazdaság..bár nem úgy, mint itt).

2012. aug. 10. 14:49
 19/19 kamasz válasza:
Ha jól tudom, rendszerváltás idején felmerült, hogy világkiállítást rendezzünk-e, le lett szavazva. Ha jól tudom, éppen OV-ék akartak előbb utóbb olimpiát itthon rendezni... Vezetőink jelenleg is éppen az akár vidéken tartható sportrendezvények helyszíneire gyűjtik mindenhonnan a pénzt, ha jól látjuk, és még sokan mások asszisztálnak ehhez pénzügyileg. Lesz még minőségi foci itt az országban - bízik vezetőnk. A műtét sikerülne, a beteg meghal? Príma uszodák, focipályák, utak, milliárdokért renovált hidak, megépített metrók, szépen átfestett buszok várják a barátságos magyar állampolgárokkal az élükön a ránk kíváncsi külföldet. OV eléggé felkeltette az érdeklődést irántunk, hogy idejöjjenek majd meggyőződni, hogy milyen óriási építőmunka folyik itt. Ejnye! Nem mindig a pénz, az egyéni jólét, boldogulás a fontos, hanem a hírverésünk a világba. Hogy rosszul sikerül? Majd megcáfoljuk, akár az életünk árán is megmutatjuk, mit tudunk.
2012. aug. 10. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!